Wilders geeft ons de keus: hij wordt premier of er komt een PVV-opstand

„Als ik straks de grootste ben en andere politici willen niet met mij samenwerken, dan zullen de mensen dat niet accepteren. Dan komt er een revolte. Wij laten dat niet gebeuren.” Geert Wilders kwam gisteren bijeen met 6 andere racistische partijen in Milaan en dreigde helderder dan ooit met een burgeroorlog. Dat die dreigementen niet loos zijn wordt dag in dag uit bewezen door geweld tegen buitenlanders, bedreigde politici en belaagde gemeentehuizen. Voor PVV-ers en Wilders betekent democratie dat iedereen doet wat Wilders wil. De anti-Europese fractie, ‘Europa van Naties en Vrijheid’, werd in juni vorig jaar opgericht. Behalve de PVV en het Front National zitten ook het Oostenrijkste FPÖ, Lega Nord, Vlaams Belang en het Poolse Congres voor Nieuw Rechts (KNP) erin. Zij beleven hun ‘patriottische lente’, zoals Wilders het noemt. Door de onrust over de vluchtelingen die naar Europa komen, groeit de aanhang van politieke partijen die tegen de EU en tegen migratie zijn. Ook in Zweden neemt de minderheid het heft in eigen hand: Vrijdagavond verzamelden honderden woedende Zweden zich in hartje Stockholm. De demonstratie liep uit op een spontane vechtpartij waarbij meerdere jongeren die er niet ’Zweeds’ genoeg uitzagen in elkaar werden geslagen. Volgens een politiewoordvoerder had de menigte „geen ander doel dan migrantenkinderen aan te vallen”.

282 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Drie, twee, een… En starten maar!

 2. Grietver

  Dit artikel geeft een verkeerde voorstelling van zaken. En dat lijkt bewust, want het is wel erg ver gezocht. Dit soort propaganda is giftiger dan de standpunten van Wilders zelf.
  En deze reactie komt uit de pen van iemand die zelf nooit op Wilders zal stemmen.

 3. noumoe zozo

  Schrijvers zoals deze vinden dat hun waarheid de enige waarheid is , en vergeten dat dergelijke tunnelvisie juist de oorzaak is van de ellende die we nu zien.

  • Fred Duval

   weer zo’n domme lulopmerking van een policor figuurtje. De tijd van ouwehoeren en hopen dat het allemaal wel goed komt is op ventje !

   (in antwoord op noumoe zozo)
   • Ntkafca

    Jij moet wel heel ongelukkig zijn: een gillende dreumes die indirect dreigt met geweld. Hoe zielig ben je dan, hoe diep gezonken? Antwoord: tot het peil van je peroxide prinsje.

    (in antwoord op Fred Duval)
   • noumoe zozo

    Begrijpend lezen ?
    Ik heb het over de schrijver van het artikel 🙂

    (in antwoord op Fred Duval)
 4. Ntkafca

  Gajes klit met gajes. Of gajes Wilders een burgeroorlog zal ontketenen mag je je vraagtekens bij zetten, maar dat dit peroxide stuk schorem nog meer vergiftigde herrie uit z’n bak zal laten komen wanneer ie geen pm wordt, daar kun je wat op verwedden. Het best zou zijn als gajes Wilders onder de tram komt.

  • noumoe zozo

   Tjonge , dat klinkt beschaafd…over primitievelingen gesproken..

   Probeer nou eens objectief te kijken waar het “echte” geweld in Nederland al jaren vandaan komt, en dat is zelden rechts geweest.

   (in antwoord op Ntkafca)
  • Fred Duval

   zelden zoveel stereotype onzin bij elkaar gelezen. Miljoenen mensen zijn us ‘gales’ ? Laart me niet lachen. Trek je gympies maar gauw aan en begin maar vast te rennen, misschien heb je dan een voorsprongetje eikel !

   (in antwoord op Ntkafca)
   • Ntkafca

    Duidelijk dat je je aangesproken voelt: de doelgroep waar ik op doel: grote bek zonder hersenen. Get a life zielepoot.

    (in antwoord op Fred Duval)
 5. Harrie Vangangelt

  Als hij 50% of meer van de stemmen heeft komt het voor hem (niet voor het land) helemaal goed. Bij minder, en zelfs als dat 49.9%, is heeft ook hij zich er bij neer te leggen als de meerderheid anders kiest. We leven nog altijd in een democratie. Gelukkig kijkt in Nederland een meerderheid nog altijd rationeel tegen de zaken aan.

 6. Prikker

  Het is wel héél erg onfatsoenlijk om boven een artikel over racistische partijen een foto van doodgewone, bezorgde burgers te plaatsen die helemaal niets met de PVV of een andere racistische partij te maken hebben.

  Het typeert hoe slecht het begrip is voor wat er in dit land speelt.

  • Apekool

   Het typeert vooral hoe meneer 3^^^ geradicaliseerd is.
   Vingers in de oren en de blik strak gericht op de linkse dogma’s die toch niet onwaar zullen blijken te zijn… toch?

   (in antwoord op Prikker)
  • Jerapah

   Dat klopt, de mensen op de foto waren ook geen doodgewone bezorgde burgers, maar door de NVU ingehuurde Feyenoordsupporters die naar Steenbergen waren gekomen om rotzooi te trappen.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Onzin, ‘t zijn lokale bewoners (waaronder idd harde kern Feijenoord supporters, maar dat zijn geen racisten).
    http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/418497_update-feyenoord-in-verlegenheid-gebracht-door-radionieuws
    Broodje aap verhalen verkoop je.

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Kun je mij uitleggen wat Feyenoord supporters te zoeken hebben op een informatie avond over de huisvesting van vluchtelingen in Steenbergen? De harde kern van de de Feyenoord supporters herbergt heus wel een stel notoire racisten. Ze deinzen er in ieder geval niet voor terug om gekleurde spelers uit te joelen of de wens uit te spreken dat alle joden alsnog vergast moeten worden.

     (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Ze wonen daar… hebben hun huis en haard daar… werken daar en hebben familie en vrienden wonen daar.

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Oh echt waar? Rotterdam ligt 60 km bij Steenbergen vandaan, dat is met een beetje geluk 45 minuten rijden via de A29. Dat stel Rotterdamse kaalkoppen had echt niets te zoeken in Steenbergen.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      En toch waren ‘t lokale inwoners.. in Steenbergen heb je nu eenmaal een kern Feijenoord supporters wonen… volgens mij verbiedt Feijenoord dat nog niet, maar jij schijnt andere informatie te hebben.

      Stond trouwens ook in ‘t artikel : http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/418497_update-feyenoord-in-verlegenheid-gebracht-door-radionieuws

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Natuurlijk, als je een inwoner van Steenbergen bent en naar een informatie avond in je gemeente gaat trek je uiteraard je Feyenoord shirtje aan ga jij je in de zaal als een luidruchtige groep gedragen en mensen het spreken onmogelijk te maken. Dat klinkt allemaal héél aannemelijk en geloofwaardig, hoor.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Iedereen reageert op de manier zoals hij gebekt is.
      Als jij je daarboven voelt staan zegt dat alleen maar iets over jou.

      De feiten spreken voor zich. Er waren geen import-protestanten aanwezig.

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Nee, natuurlijk waren er geen import demonstranten aanwezig in Steenbergen. Net zo min als in Enschede, Heesch of Geldermalsen. Ha ha ha.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      In tegenstelling tot wat de toenmalige interim burgemeester van Steenbergen in de pers verkondigde was dit daar niet ‘t geval nee.

      Je kunt ‘t niet leuk vinden, maar ‘t is wel zo.

      (in antwoord op Jerapah)
     • Claudia Verhoeven

      Jerapa, ,het gaat er niet om wie daar aan het protesteren is ,het probleem is wat ze daar willen binnen halen(meevretende IS moordenaars ?
      Overigens alle hulde aan de Patriotten die er eindelijk genoeg van hebben
      leve de revolutie

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jaap Aap

      Oh, het zijn “Patriotten” die roepen “daar moet een piemel in”.

      Ik kan me maar slecht voorstellen dat juist een vrouw het voor hen op neemt. De vrouwenhaat straalt er al van verre vanaf. En jij bent bang voor moslims???

      (in antwoord op Claudia Verhoeven)
     • Lex

      Hé hé eindelijk weer eens feiten.

      Inderdaat Leve de Revolutie.

      Of nog liever snel een kabinetscrisis en val en snel een kabinet Wilders1

      Ze kunnen nooit de wil van de nederlanders tegen houden, als die Geert Wilders als premier wilders willen hebben dan zal het zo worden.

      Als hij toch word genegeerd en er geen Coalitie gesloten kan worden zou dit tegen de wil van het volk ingaan en breekt er geheid de pleuris uit.

      (in antwoord op Claudia Verhoeven)
     • Jerapah

      Mensen die schreeuwen, met stenen en vuurwerk gooien zijn geen patriotten, maar ordinaire relschoppers.

      (in antwoord op Claudia Verhoeven)
  • Lou Veen

   Dit hele artikel is een aanfluiting, Wilders dreigt met oorlog als hij niet regeert, deze schrijver van dit artikel is helemaal van het pad af. Dus als Wilders niet regeert hebben we een burgeroorlog, dit stelt hij. Dit kun je ook zien als opruiing en misschien kun je ook hiertegen aangifte gaan doen… 😉

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Wat me het meest stoort, en daarmee ga ik eigenlijk niet eens inhoudelijk in op de discussie, is dat bezorgde burgers hier ook allemaal over één kam gescheerd worden, alleen omdat ze uit frustratie en wanhoop wellicht te vocaal en onbehoorlijk worden.
    Maar niemand die een woord verspilt in de media aan de frustratie die alsmaar groeiende is en de demonisatie die media als de VARA, Joop en WEL dus op deze bezorgde burgers botviert.

    (in antwoord op Lou Veen)
  • Boven Jan

   Doodgewone bezorgde burgers staan niet met de vuisten en middelvingers omhoog te schreeuwen in het gemeentehuis, Prikker. Typeert hoe slecht jouw begrip is van wat gewone burgers zijn versus rechts terreurtuig waar de knuppel hard overheen moet. Ik kom uit Rotterdam en mijn stad is al regelmatig kapot geslagen door dit volk.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Dat maakt ze nog steeds geen racisten of rechts terreurtuig,…

    En bovendien vind ik ‘t totaal niet vreemd dat burgers boos worden als er niet naar hun geluisterd wordt terwijl hun leefomgeving zo zwaar beïnvloed wordt zoals in plaatsen als Oranje en Steenbergen.

    Jij steekt gewoon je kop in ‘t zand en wimpelt alle bezwaren weg onder ‘t motto ‘bevalt me niet’ omdat je niet begrijpt waar ‘t over gaat.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Boven Jan

     Waar stel ik dat ze racistisch zijn? Mensen die inspraakavonden verstoren, dreigen, vernielen en brandstichten bedienen zich van terreur, in dit geval van rechtse terreur. Hun mentaliteit maakt hen tot tuig, hetzelfde tuig dat hier de stoeptegels uit de Coolsingel staat te vingeren om een winkelruit in te gooien.

     Wat doe jij dan als ik daar wat van zeg? Zeggen dat niet alle voetbalfans zo zijn en dat ik niet begrijp waar het over gaat? Doe me een lol zeg.

     Net als veel anderen hier zie jij de burgers die hun zorgen uiten en dit tuig dat gelegenheden opzoekt om met bloeddoorlopen ogen met de middelvinger in de lucht te bleren als hetzelfde. Een belediging van de mensen die oprecht bezorgd zijn en dit op een beschaafde manier kenbaar maken.

     (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Racisten worden in het artikel vernoemd.

      Als jij een hekel hebt aan voetbal supporters moet je dat vooral doen, maar je niet botvieren op bezorgde bewoners waaronder een klein aantal met alleen maar Feijenoord-sjaaltjes/kleding die helemaal niet georganiseerd in Feijenoord verband daar optraden. Iemand kan bezorgde burger zijn, Feijenoord supporter zijn, ABN-AMRO klant zijn en Jumbo bezoeker zijn…. moeten we nu alle Jumbo-klanten afzeiken omdat er een paar bij een woelige protestavond waren ?!?

      Onder bezorgde burgers bevonden zich mensen met affiliaties tot allerlei verbanden. Dat jij een pleuris hekel aan Feijenoord supporters hebt moet je niet willen misbruiken om hier een opportunistisch puntje te willen scoren.

      De protesten die avond hadden helemaal niets met een georganiseerd Feijenoord-verband te maken.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Welja joh, jij bent toch diegene hier die het heeft over een ‘foto van doodgewone bezorgde burgers’? Niet de zaken gaan omdraaien. Lees je eerste reactie even terug waar ik op reageer, niet van alles erbij halen.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Ja.. en ? Kan een doodgewone bezorgde burger ook niet toevallig Feijenoord supporter zijn ? Of ABN-AMRO klant… of Jumbo bezoeker ? Denk je dat die buiten Nederland wonen of zo ?

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Probeer je er nou uit te lullen of ben je simpel? ‘Doodgewone bezorgde burgers’ staan niet met de vuisten en middelvingers omhoog te schreeuwen tijdens inspraakavonden.

      (in antwoord op Prikker)
     • Buffel de Buffel

      Exact
      De agressie druipt er vanaf. Of is agressie het nieuwe “bezorgd zijn”, zoals beledigen het nieuwe “vrijheid van meningsuiting” is geworden?

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Stoeptegel slingeren is het nieuwe stemmen.

      (in antwoord op Buffel de Buffel)
     • Prikker

      Geweld is niet acceptabel maar een hartig woordje mag er best gesproken worden, en aangezien dit alle lagen van de bevolking raakt is niet iedereen gewend dit in vergadervorm te doen. Niks mis mee.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Prikker

      Dat is echt onzin ! Als jouw gemeente wordt overstroomd door vluchtelingen en je gemeente duld geen inspraak en levert je vaak op ‘t laatste moment pas de informatie over wat er gebeuren gaat is ‘t logisch en begrijpelijk dat er burgerlijk verzet is. Dat is wat er aan de hand is.
      Als er niet naar je geluisterd wordt en je het gevoel gegeven wordt geen invloed meer op je eigen leefgebied te hebben dan krijg je frustraties en die uiten zich op deze manier.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Net als dat ik ergens op de snelweg wil uitvoegen en iemand laat me er niet meteen tussen, dan steek ik ook m’n middelvinger op en duw ik ‘m de vluchtstrook op. Tja, moet ‘ie maar opletten…

      Naar geweld en intimidatie moeten we niet gaan luisteren Prikker. Niet goedpraten wat fout is.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Was ik ook echt niet van plan, maar als je mensen een gevoel van onmacht geeft moet je niet raar staan kijken als ze zich verzetten.
      Het is echt te eenvoudig dan zwaar veroordelend weg te kijken.

      Het gaat hier wel om hun leefomgeving he.. niet om ‘t uitvoegen van een weg.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Claudia Verhoeven

      valt me nog mee dat er nog geen politie bureaus en gemeente huizen in vlammen zijn opgegaan,mensen hebben zich nog netjes gedragen,je kan dit toch moeilijk een democratie noemen Boven Jan ,met zijn een keertje in de vier jaar het aangewezen hokje roodmaken,want het maakt helemaal niets uit welke partijtje je stemt, het zijn allemaal lobby isten en knechten van het groot kapitaal

      (in antwoord op Boven Jan)
     • disqus_RinSh7fPr4

      Nouja inspraakavonden, eerder doorjestrotdouwavonden.

      Op het binnenhof is ruimte zat, of in de villawijken van de excellenties, zal ik ze meedelen dat er morgen tijdelijk (voor 10 jaar) een tentenkamp op de stoep staat?
      Eens kijken wat voor taal ze gaan uitslaan.

      Dan deel ik ze glimlachend mee: Bek houden en belasting betalen, stinkende plebs.

      (in antwoord op Boven Jan)
    • Lex

     Juist

     (in antwoord op Prikker)
   • Fritzy666

    Niet gesloopt door rechts, maar door de ‘import’, die zich niet kan, en niet wil gedragen!

    (in antwoord op Boven Jan)
  • the legend

   Doodgewone bezorgde burgers? Hahaha, tuig van de richel zul je bedoelen!

   (in antwoord op Prikker)
 7. Fred Duval

  Jullie begrijpen blijkbaar totaal niet wat er gaande is in Europa. Jammer voor jullie. Binnenkort is het zo ver. Beware, prepare…

 8. Boven Jan

  Wilders zal moeten accepteren dat in de democratie het partijen volledig vrij staat om wel of niet te regeren met hem. Maar zoals wel vaker heeft hij moeite met democratische processen en de consequenties daarvan.

  • Theeke

   Ik vraag me wel eens af wat ze doen als er een moslimpartij opgericht wordt en 42 zetels haalt bij de verkiezingen. Volgens Donner zou het dan normaal zijn volgens de democratische processen dat dan de sharia ingevoerd zou worden.

   (in antwoord op Boven Jan)
   • Calhoun84

    42 zetels is geen meerderheid!!! (150/2)+1=76. Oftewel: een moslimpartij met 42 zetels = geen Sharia en een PVV met 42 zetels is geen meerderheid van “het volk”.

    (in antwoord op Theeke)
    • Theeke

     Geslaagd voor de rekentoets. Waar het om gaat is dat de PVV systematisch buitengesloten wordt. Hoe groot ze ook worden. Er zal net zo lang gekonkeld worden tot ze een regering kunnen vormen zonder hen al stemt de helft van de bevolking voor de PVV. Al moeten ze een regering vormen met 6 partijen die dan ook onwerkbaar zal blijken. En mijn vraag is gewoon of ze uberhaupt het lef hebben om hetzelfde te doen als een moslimpartij zo groot zou worden. Het gaat mij om de democratie en hoe die bedreven wordt. Hoe kan een partij die 42 zetels haalt niet in de regering zitten? Dus als een moslimpartij zo groot zou worden en ze in een regering komen zou het volgens Donner democratisch gezien logisch zijn als dan de sharia ingevoerd zou worden. Ben je dan blij?

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Donner zijn voorbeeld ging over de meerderheid en niet over 42. Zolang een sharia-partij geen meerderheid heeft moet je ze net zo behandelen als de PVV. Vooral buiten de regering houden en zo veel mogelijk negeren.

      (in antwoord op Theeke)
     • Theeke

      Begrijpend lezen is niet je sterkste punt. Jij mag het laatste woord hebben..

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Niet dat ik het laatste woord hoef te hebben hoor, maar waar haal je het vandaan dat de PVV of een moslimpartij met 42 zetels in de Kamer heeft gezeten??? De PVV heeft er 12…. In 2012 heeft 10% van de kiezers op de PVV gestemd. Waar tover jij toch telkens die meerderheid vandaan?

      En misschien kunnen wij beiden niet begrijpend lezen want jij blijft een voorbeeld van Donner verkeerd gebruiken. Donner heeft het over de meerderheid, jij over 42 zetels. Je ziet zelf het gat tussen die twee toch ook wel hoop ik?

      (in antwoord op Theeke)
     • Theeke

      Ik zeg helemaal niet dat Wilders of een moslimpartij met 42 zetels in de kamer heeft gezeten. Hij staat nu op 42 zetels in de peilingen en moet je nog maar afwachten wat daar van overblijft als er gestemd moet gaan worden. Het gaat er mij maar om dat Boven Jan het er over heeft dat Wilders moeite heeft met de democratische processen en de consequenties daar van. De PVV wordt buiten gesloten en genegeerd. Ook als hij die 42 zetels verzilverd of meer haalt. Zou dat dan democratisch zijn? Dan zet je toch een groot substantieel deel van het Nederlandse volk weg en men wil toch nooit bevolkingsgroepen weg zetten? En Donner heeft gezegd dat als een moslimpartij via democratische weg zo groot en/of aan de macht, op het pluche, zou komen dat hij het zich zou kunnen voorstellen dat dan de sharia ingevoerd zou worden. Dan neem ik dus even aan dat een moslimpartij niet zoals de PVV buiten gesloten en genegeerd zou worden omdat ik denk dat ze daar het lef niet voor hebben. Je kunt van de PVV zeggen wat je wilt maar als de islam het voor het zeggen zou krijgen zijn de rapen helemaal gaar.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Kokomo

      Een stroming in de Islam is, wacht maar rustig af. De moslimgemeenschap groeit de komende decennia behoorlijk doordat grote gezinnen normaal zijn. De rest van Nederland blijft stabiel. Dan komt er vanzelf een moment dat de moslimgemeenschap groter is dan de overige Nederlanders. Dan hebben ze de meerderheid en dus de macht.

      (in antwoord op Theeke)
  • Kokomo

   De democratie zoals die in Nederland gebezigd wordt functioneert niet. Daarvoor staan de regering te ver van het volk af. Gevolg is dat bij gebrek aan een partij die hun mening vertegenwoordigt, men voor een partij kiest die in ieder geval tegen die partijen is die niet naar het volk luisteren. En dan kom je automatisch bij Wilders uit. En de grondwet zoals Nederland die kent is ook een nep grondwet. In de meeste artikelen wordt de regering de mogelijkheid gegeven door een wet af te wijken van de grondwet. En dan is het geen grondwet meer.

   (in antwoord op Boven Jan)
   • Jaap Aap

    Het staat jou, net als mij, vrij anders te stemmen.

    De arrogantie druipt af van je reactie. Jij denkt wel even te kunnen bepalen hoe Nederland denkt over ons stelsel en de keuzes die we maken. Omdat JIJ niet tevreden bent met het resultaat, deugt het hele proces niet en de motivatie van de kiezers nog minder…

    Oh, en er bestaat geen enkele wet die in strijd is met onze grondwet. Dat is nu precies het voordeel van een goed functionerende rechtsstaat!!!

    (in antwoord op Kokomo)
    • Claudia Verhoeven

     Jaap Aap als er eentje arrogant is op dit seitje ben jij dit wel
     Overigens ben jij ook wel de enigste hier die dit verrotte systeem prachtig vind ga maar uithuilen bij vrindje Rutte

     (in antwoord op Jaap Aap)
    • Kokomo

     Ben er even niet bij geweest maar beter laat dan nooit. Ik denk dat je niet begrijpt wat ik over e grondwet schrijf. De tekst in onze grondwet is zodanig opgesteld dat er in ieder artikel die er toe doet een verwijzing staat dat een wet die grondwet naast zich neer kan leggen. En dat is nu juist iets waar een grondwet niet voor bedoelt is. \een grondwet moet boven de wet staan en niet andersom, hierdoor is onze grondwet een farce.

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Welnu, dat is nieuws voor mij. Als een wet de grondrechten, zoals vastgelegd in de grondwet, van een individu of partij schendt, heeft deze de mogelijkheid naar de rechter te stappen. Mocht de rechter het met je eens zijn dan vonnist de rechter overeenkomstig.

      Heb jij voorbeelden van het tegendeel?

      (in antwoord op Kokomo)
     • Kokomo

      Lees de grondwet zelf. Zo moeilijk is dat niet om te ontdekken. Er staat bij de meeste artikelen een toevoeging “of anders in de wet bepaald”. Daarmee creeër je de mogelijkheid dat artikel dmv van een eenvoudige wet te omzeilen. Doordat een grondwet moeilijker is te veranderen vindt ik dit een schending van onze grondwet.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik ben niet voldoende onderlegd in het recht om te weten of in de praktijk hetgeen je schrijft ook in werkelijkheid en in recht kan en gebeurt.

      (in antwoord op Kokomo)
     • Kokomo

      Als er in een artikel in de grondwet staat dat dat artikel door een gewone wet aan de kant kan worden gezet is het duidelijk ook al heb je geen rechten gestudeerd. Onze grondwet is een farce, een schijngrondwet.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Als de wet zo duidelijk is als jij lijkt te denken, hadden we geen juristen en advocaten nodig…

      (in antwoord op Kokomo)
     • Kokomo

      Dat zeg ik niet. Deze verwijzingen staan er zeer duidelijk en ondubbelzinnig in. Was de maar altijd zo duidelijk.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik zou eerder overtuigd zijn als je ook maar 1 voorbeeld weet te geven van hetgeen je hier beweert. Als ik 1 ding geleerd heb dan is het wel dat niet alles altijd zo is als het lijkt. Je beweert dat het zo overduidelijk en ondubbelzinnig is. Als het in de praktijk dan ook zo is als jij beweert, moet het heel makkelijk zijn voorbeelden te geven waaruit blijkt dat wetgeving die is aangenomen door ons parlement, op gespannen voet staat met de grondwet. Ik vraag slechts om 1 voorbeeld, ter illustratie van je bewering.

      (in antwoord op Kokomo)
     • Kokomo

      Je krijgt er 3
      Ik citeer :Artikel 2

      sub 3.
      Uitlevering kan slechts geschieden krachtens verdrag. Verdere voorschriften omtrent uitlevering worden bij de wet gegeven.

      sub 4.
      Ieder heeft het recht het land te verlaten, behoudens in de gevallen, bij de wet bepaald.

      Art. 4

      Iedere Nederlander heeft gelijkelijk recht de leden van algemeen vertegenwoordigende organen te verkiezen alsmede tot lid van deze organen te worden verkozen, behoudens bij de wet gestelde beperkingen en uitzonderingen.

      Als je de laatste delen van die artikelen leest, zie je dat er eigenlijk weinig echt vaststaat in dat grondwets artikel.

      Nog een als toegift:

      Art. 8

      Het recht tot vereniging wordt erkend. Bij de wet kan dit recht worden beperkt in het belang van de openbare orde.

      En wie bepaalt wat in het belang is van de openbare orde? De grondwet in ieder geval niet.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik bedoelde eigenlijk een voorbeeld waaruit blijkt dat de rechten van iemand met voeten getreden wordt.

      Maar goed dit voldoet ook. En als je dus de bepalingen waarover jij valt in context leest, zie ik niets dat mij zorgen baart. Integendeel zelfs. Geen wet kan zodanig geschreven worden dat deze alle situaties afdekt zoals bedoeld.

      Terecht dus dat er een achterdeur is gecreëerd waar de rechter (met beroepsmogelijkheden) zich uitspreekt of de juiste balans is gevonden tussen de grondrechten van het individu en het algemeen belang.

      Vergeet niet dat wij een scheiding kennen van wetgevende en uitvoerende macht en als je de handen van de uitvoerende macht teveel bindt je met ander onrecht te maken krijgt waarbij de samenleving mogelijk slachtoffer wordt.

      Wat mij betreft dus paniek om niets en zeker geen “nep grondwet”. Zoals reeds gezegd, integendeel!!!

      (in antwoord op Kokomo)
     • Kokomo

      Een grondwet is er niet voor om via een gewone wet zodanig te verbuigen dat hij omziet kan worden.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Wel als er een groter belang in het geding is. Is prima zolang als er maar voldoende zekerheden en veiligheidskleppen zijn ingebouwd. En die hebben we binnen ons rechtsstelsel.

      Ziehier ook het nut van onze erkenning van internationale gerechtshoven en wetten. Een extra zekerheid voor ons als burgers.

      (in antwoord op Kokomo)
 9. Raymond de Greef

  Beste Jan ,je spreekt over democratie en daar zit het juist in de andere partijen hebben lak aan dit woord daarom hebben we nu dat de PVV de grootste partij is omdat de andere partijen de mening van de kiezer totaal negeert behalve de indoctrineer politiek die we al decennia van linkse groepen opgedrongen krijgen.

  • Boven Jan

   Onze parlementaire democratie gaat niet over meningen maar het recht op inspraak, stemming, demonstratie en het recht een eigen politieke partij op te richten. Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk recht maar politiek is er niet om elke dag maar naar facebook en twitter te kijken om hun plannen op te baseren. Je stemt eens in de vier jaar, daarmee moet je het doen. Niet optimaal, maar die termijn is nodig om überhaupt nog iets van de grond te krijgen. Wilders kan tov partijen die regeren of snappen hoe gecompliceerd het regeren van een land is, heel makkelijk suggereren naar ieders mening te luisteren. Hij zou echter snel door de mand vallen als hij moet regeren….oh ja, dat ging ook helemaal fout binnen een jaar.

   Politieke partijen hebben een programma, dat is voor iedereen in te zien en daar stem je op. Politieke partijen hebben volgens ons democratische systeem geen enkele plicht naar jouw of mijn mening te luisteren. Dan stem je op een andere partij.

   (in antwoord op Raymond de Greef)
   • Theeke

    Ik denk niet dat in die verkiezingsprogramma’s rekening is gehouden met een asielcrisis van deze omvang. Zulke visionairs zijn het nu ook weer niet? En wat doen ze dan eigenlijk in de Tweede Slaapkamer met al die mobieltjes in hun handen? En ja, wij mogen eens in de 4 jaar stemmen maar dat geeft nog geen vrijbrief om onze belangen zo te verkwanselen als nu doen. Als er op grote schaal onrust ontstaat in de maatschappij zullen ze daar toch iets mee moeten.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Boven Jan

     Wordt er nu niet dag in dag uit gesproken over de vluchtelingencrisis en wat we moeten doen? Worden niet overal herzieningen toegepast van eerdere plannen om iedereen maar toe te laten? We gaan alleen niet, omdat een deel van het volk dit twittert, meteen alle grenzen dichtgooien, dat betekend niet meteen dat er nooit geluisterd wordt. Net als dat een kind niet meteen een iPad krijgt als het daarom vraagt.

     (in antwoord op Theeke)
     • Theeke

      Er wordt zeker veel gesproken wat we moeten doen. Ze praten de blaren op hun tong maar er gebeurt niets. Op een gegeven moment moet je knopen door hakken en optreden. En met grenzen dichtgooien wordt bedoeld dat je eens serieus moet gaan kijken wie er in kan en wie niet. Nu komt iedereen gewoon binnen en krijg je ze niet meer weg. Sterker nog, straks laten ze hun gezin ook nog over komen. Dat kan Nederland simpelweg niet aan.Er er komen er veel binnen die je niet binnen wilt hebben. Laat jij ook zo maar iedereen binnen in je huis? Het is gewoon logisch dat je als soeverein land je grenzen bewaakt. Dat is een plicht. Of zijn we niet soeverein meer? Men zegt dat ze de grenzen controleren maar als jij het nieuws volgt dan weet je dat er niks van terecht komt, een wassen neus. Ze liegen tegen je Boven Jan. Hij jij daar voor gekozen toen je in het stemhokje stond?

      (in antwoord op Boven Jan)
   • noumoe zozo

    “Hij zou echter snel door de mand vallen als hij moet regeren….oh ja, dat ging ook helemaal fout, binnen een jaar.”

    En weet je nog waarom ?
    Omdat het CDA en VVD van het regeerakkoord af wilde , en gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek/belastingen verhogen/verder bezuinigen op de zorg/AOW leeftijd sneller verhogen etc. etc.

    Ik ben dolblij dat Wilders daar niet voor getekend heeft , nu is duidelijk wie waar voor staat.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Jaap Aap

     “En weet je nog waarom ?”

     Ja omdat Wilders een slappe lul is zonder ruggegraat die niet het lef had zijn onderhandelingsresultaat te verdedigen. Niet tegenover zijn fractiegenoten en al helemaal niet de Jut en Jul van onze samenleving, Henk en Ingrid.

     Het excuus waarmee Wilders kwam snijdt nog altijd geen hout. Zowel VVD and CDA wisten precies waarvoor ze tekenden na 7 weken in het achterkamertje. Alleen Wilders niet! Werkelijk? Is hij dan echt zo stom?

     (in antwoord op noumoe zozo)
     • noumoe zozo

      Ben je vergeten dat Wilders al een keer de onderhandelingen stopzette omdat ze er niet uitkwamen , en dat hij altijd riep dat hij niet zeker wist of ze er wel uitkwamen ?

      CDA en VVD beweerde tijdens de onderhandelingen dat hun voorgestelde maatregelen de burger vrijwel niet ging raken , toen het CPB de boel ging doorrekenen bleek het omgekeerde en daar ging Wilders niet mee akkoord en stapte eruit.

      En gelijk heeft hij , we weten allemaal wat een ellende die maatregelen (gesteund door de Kunduz partijen) hebben aangericht…

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Claudia Verhoeven

      Jaap Aap het lijkt wel of je tegen Wilders bent?ben je soms vriendjes met opper leugenaar Samson? of nog erger Rutte
      de vleesgeworden natte droom van het neo-liberalisme?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Weer zo’n oerdomme reactie die gemeengoed lijkt onder de Wilders fanclub. Een van het principe wie niet voor mij is, is tegen mij.

      Ik heb inderdaad niets met Wilders. Ik vind hem een manipulatieve demagoog, een volksmenner en potentieel gevaarlijk als hij ooit de sleutel van het Torentje in zijn tengels zou krijgen.

      Maar ik ben niet zo bang uitgevallen als veel van zijn aanhangers die zich angst aan laten praten en dat verdedigen door de meerderheid te beschuldigen oogkleppen op te hebben. Ofwel ik mag Wilders inderdaad niet maar vrees hem ook niet want ik heb vertrouwen in ons rechtsstelsel en de meerderheid die meer gezond verstand heeft dan de gemiddelde Henk & Ingrid.

      (in antwoord op Claudia Verhoeven)
    • Geert

     Ja ja, het verhogen van de pensioensgrens. Iedereen kent nog wel de uitspraak van … wilders… daarover. Bij hem was er niet te tornen aan de verhoging van de leeftijdsgrens, hij zou zijn kiezers daarin niet teleurstellen. Nog geen 24 uur na de verkiezing werd er een wervelwind boven Nederland waargenomen, zo snel was het draaikonten door … wilders… uitgevoerd.

     Waarschijnlijk is dat ook de reden geweest van wouter bos uit de politiek te stappen, hij had een niet te verslagen tegenstander gevonden in het draaikonten

     (in antwoord op noumoe zozo)
     • noumoe zozo

      Die komt steeds terug..deels terecht.

      Je mag mij uitleggen wat Wilders meer had kunnen doen op het punt van de AOW leeftijd .
      CDA/VVD wilde snel verhogen naar 67jaar , de PVV kreeg voor elkaar dat er een langzame verhoging naar 66 jaar kwam.
      Het absoluut hoogst haalbare in hun rol als gedoger.

      Het alternatief was niet mee regeren , dan was er een links blok aan de macht gekomen die de AOW leeftijd ook direct zou gaan verhogen , plus een voor de PVV afstotelijk beleid op andere punten.

      Slim gespeeld dus van Wilders destijds , je hoort ook alleen maar anti-Wilders types steeds dit punt oprakelen 🙂

      Wilders heeft achteraf trouwens toegegeven dat het een breekpunt noemen niet handig was.

      (in antwoord op Geert)
 10. Wereldburger

  Ook deze hype gaat weer voorbij en dan zal iedereen wel gaan inzien dat het geen goede zaak is als Wilders PM zou worden.Ik heb nog geen enkele oplossing van hem vernomen over welk onderwerp dan ook .het is wel erg makkelijk om te roepen alle grenzen dicht en klaar is kees. Ik wil het volgende nog wel opmerken: Elke partij in Nederland heeft goede en slechte oplossingen, dat geldt dus ook voor Wilders.
  Laat de PVV nu eerst maar een echte partij worden met een democratisch gehalte met echte leden waar dus naar geluisterd moet worden, zoals al die schreeuwers roepen dat de politiek eens naar de kiezers moet gaan luisteren.
  Ik zou zeggen verbeter de wereld maar begin bij u zelf.

  • Theeke

   Heb jij van onze regering of de oppositie al eens een oplossing vernomen? Komt Europa met oplossingen? De kloof tussen de politiek en het volk is immens. Als dit zo door gaat zijn de gevolgen niet te overzien. Zijn we ziende blind?

   (in antwoord op Wereldburger)
   • Calhoun84

    Ja, de meeste partijen in Nederland en Europa doen hun best om met haalbare oplossingen te komen die parlementair breed gedragen worden.

    (in antwoord op Theeke)
    • Theeke

     Ja, zo kun je het ook noemen. Ik denk dat als we dat voor elkaar hebben het al veel te laat is. Zou dat het zwakke punt van de democratie zijn? Ik denk dat we echte leiders ontberen. De regering heeft toch de meerderheid in het parlement? Dan moet er toch snel iets mogelijk kunnen zijn. Ik denk niet dat je op Europa moet wachten. Dat doet Oost-Europa ook niet en ik denk dat zij verstandiger zijn dan wij. Europa faalt jammerlijk. Of spelen hier andere belangen?

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Kokomo

      Je kunt ook de vraag stellen ‘Wie zijn zijn de werkelijke machtshebbers’.

      (in antwoord op Theeke)
  • noumoe zozo

   Hoezo is grenzen dicht gee

   (in antwoord op Wereldburger)
   • the legend

    Onzin. De grenzen kunnen niet dicht. Mensen die willen komen blijven toch wel komen!

    (in antwoord op noumoe zozo)
    • noumoe zozo

     Ze blijven komen inderdaad , maar wel met minder
     http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Grenscontroles-Zweden-en-Denemarken-halveren-aantal-migranten-2749254W/

     Daarnaast is het heel simpel , geef net als Australië aan dat hier niets te halen valt dan valt er ook weer een groot deel af.

     (in antwoord op the legend)
     • Lex

      Als ze nu eens beginnen al hun bezittingen van waarde verbeurd verklaren. Een vergoeding voor de gemaakte kosten voor de opvang.

      Die ontmoedigingsbrief die werkt behoorlijk goed er haken er al velen af. Nu moeten ze verdergaan met het ontmoedigingsbeleid. Langer in een asielzoekerscentrums opvangkamp, langer wachten op een woning.

      Als de oorlog daar voorbij is met terugwerkende kracht alle Syrische Irakese vluchtelingen weer terug om hun land op te bouwen.

      (in antwoord op noumoe zozo)
     • Kokomo

      Die eigendommen verbeurt verklaren gebeurt al in Zwitserland en Denemarken. En ziedaar, er wil geen enkele vluchteling naar toe. Dus dat werkt.

      (in antwoord op Lex)
 11. Henk Daalder Windparken Wiki

  Andere volksvertegenwoordigers hebben het hier zelf naar gemaakt.

  Ze laten Wilders zijn gang gaan, zonder weerwoord.
  Ze houden hun mond over hun eigen idealen, en juist die idealen van andere partijen moeten ze in de strijd gooien.
  Niet alleen tijdens de 3 weekse verkiezingscampagne, maar elke keer dat Wilders onzin en extremisme de media haalt.

  Door hun eigen idealen in de strijd te gooien, herinneren ze iedereen er an waar politiek eigenlijk over gaat.
  Dat is nodig in het hedendaagse extreem rechtse media geweld, en selectieve commerciele journalistiek.

  Serieuze volksvertegenwoordigers, doe je werk

 12. wwoud

  Wilders speelt een politek spelletje dat zo verachtelijk smakeloos is als de werkelijkheid. Met als nadeel voor hem en zijn eenmanspartij dat wanneer hij zich iets meer in politicologie, geschiedenis en economische wetmatigheden had verdiept in plaats van continue verbaal jongleren met erotologische krachttermen en platitudes, hij van zichzelf geen lachertje maakt wanneer hij de PVV als regeringspartij positioneert met hem als Minister-President.
  Zo hebben enkele nadelen tenslotte toch voordelen… Een grensrechter die meehobbelt met het spel, maar alleen voor buitenspel de vlag kan heffen op één helft.

  • Fritzy666

   Ach, een echte oorlog zal er heus niet van komen, maar wellicht ligt een burgeroorlog of een rassenoorlog op het Europese continent, wel in het verschiet….alle voortekenen zijn aanwezig! De ‘bepakking’, kan dan weer eens zijn dienst bewijzen…..het uitsorteren van de vijand is heden ten dage een stuk eenvoudiger!

   (in antwoord op wwoud)
   • Lex

    De onvrede onder de nederlanders groeit met de dag, de ergernis neemt zienderogen toe en de verdraagzaamheid word in rap tempo aangetast.

    Politiek proberen ze een rookgordijn om Geert Wilders heen te leggen omdat hij te weinig politiek correcte gedachte heeft en andere politieke partijen het niet met zijn partijpunten eens zijn.

    Vooral het anti islam en anti vluchtelingen beleid van de PVV och och dat is toch politiek zo incorrect.

    Nee we moeten een kwart van de wereld hier naar toe laten komen, zeker als stemvee voor de PVDA.

    Enkele dombo’s hier blijken niet te willen inzien dat deze kermis niet meer te betalen is, dat ze bijna allemaal teren op Nederlands belastinggeld.

    Wat door werkende nederlanders opbracht moet worden. Werk sullen de meeste niet vinden te oud, geen diploma’s of een taal probleem.

    De russen zijn lekker de boel aan het schoonvegen nog een jaartje dan is “IS” en andere criminele bendes zullen verslagen zijn, dan kan het hele zootje weer terug naar hun vaderland.

    Er is daar werk genoeg de hele boel moet daar weer worden opgebouwd.

    Kortom ik vind het niet gek dat het volk hun ongenoegen steeds luider laat horen. Ik vind opvallend dat er zo snel een tweedeling ontstaat onder het Nederlandse volk.

    De een is voor en de ander tegen opvang van nog meer gelukzoekers. Ook is opvallend dat het nee kamp in rap tempo groter word.

    De groep met strijdbare burgers van beide kanten zal steeds groter worden en een burger oorlog zal toe nemen als de regering het ongenoegen onder de burgers niet zal gaan verminderen.

    Tja Geert heeft een steeds grotere achterban het zou zo maar eens

    kunnen gebeuren dat die in verzet gaat komen.

    (in antwoord op Fritzy666)
   • Lex

    De onvrede onder de nederlanders groeit met de dag, de ergernis neemt zienderogen toe en de verdraagzaamheid word in rap tempo aangetast.

    Politiek proberen ze een rookgordijn om Geert Wilders heen te leggen vanwege zijn mening over politiek correcte gedachte en omdat andere politieke partijen het niet eens zijn met de partijpunten.

    Vooral het anti islam en anti vluchtelingen beleid van de PVV och och dat is toch politiek zo incorrect.

    Nee we moeten een kwart van de wereld hier naar toe laten komen, zeker als stemvee voor de PVDA.

    Enkele dombo’s hier blijken niet te willen inzien dat deze kermis niet meer te betalen is, dat ze bijna allemaal teren op Nederlands belastinggeld.

    Wat door werkende nederlanders opbracht moet worden. Werk zullen de meeste asielzoekers niet vinden te oud, geen diploma’s of een taal probleem, of ze moeten illegaal ver onder het minimumloon gaan werken.

    De russen zijn lekker de boel aan het schoonvegen nog een jaartje dan zijn “IS” en andere criminele bendes daar verslagen, dan kan het hele zootje weer terug naar hun vaderland.

    Er is daar werk genoeg de hele boel moet daar weer worden opgebouwd.

    Kortom ik vind het niet gek dat het Nederlandse volk hun ongenoegen steeds luider laat horen. Ik vind opvallend dat er zo snel een tweedeling is ontstaan onder het Nederlandse volk.

    De een is voor en de ander tegen opvang van nog meer gelukzoekers. Ook is opvallend dat het nee kamp in rap tempo groeit.

    Tja Geert krijgt een steeds grotere achterban het zou zo maar eens
    kunnen gebeuren dat die in verzet gaat komen.

    Ook zal de groep met strijdbare burgers van beide kanten steeds groter gaan worden.

    De kans op een burger oorlog zal toe gaan nemen als de regering niets doet aan het ongenoegen onder de bevolking.

    Staan we aan de vooravond van een burgeroorlog of weet het kabinet het tij nog te keren?

    (in antwoord op Fritzy666)
   • Lex

    De onvrede onder de nederlanders groeit met de dag, de ergernis neemt zienderogen toe en de verdraagzaamheid word in rap tempo aangetast.

    Politiek proberen ze een rookgordijn om Geert Wilders heen te leggen vanwege zijn mening over politiek correcte gedachte en omdat andere politieke partijen het niet eens zijn met de partijpunten.

    Vooral het anti islam en anti vluchtelingen beleid van de PVV och och dat is toch politiek zo incorrect.

    Nee we moeten een kwart van de wereld hier naar toe laten komen, zeker als stemvee voor de PVDA.

    Enkele dombo’s hier blijken niet te willen inzien dat deze kermis niet meer te betalen is, dat ze bijna allemaal teren op Nederlands belastinggeld.

    Wat door werkende nederlanders opbracht moet worden. Werk zullen de meeste asielzoekers niet vinden te oud, geen diploma’s of een taal probleem, of ze moeten illegaal ver onder het minimumloon gaan werken.

    De russen zijn lekker de boel aan het schoonvegen nog een jaartje dan zijn “IS” en andere criminele bendes daar verslagen, dan kan het hele zootje weer terug naar hun vaderland.

    Er is daar werk genoeg de hele boel moet daar weer worden opgebouwd.

    Kortom ik vind het niet gek dat het Nederlandse volk hun ongenoegen steeds luider laat horen. Ik vind opvallend dat er zo snel een tweedeling is ontstaan onder het Nederlandse volk.

    De een is voor en de ander tegen opvang van nog meer gelukzoekers. Ook is opvallend dat het nee kamp in rap tempo groeit.

    Tja Geert krijgt een steeds grotere achterban het zou zo maar eens
    kunnen gebeuren dat die in verzet gaat komen.

    Ook zal de groep met strijdbare burgers van beide kanten steeds groter gaan worden.

    De kans op een burger oorlog zal toe gaan nemen als de regering niets doet aan het ongenoegen onder de bevolking.

    Staan we aan de vooravond van een burgeroorlog of weet het kabinet het tij nog te keren?

    (in antwoord op Fritzy666)
    • Fritzy666

     Inderdaad, je hebt het hier volgens mij helemaal raak, te lang is alles ‘links’ geïndoctrineerd geweest, de linkse media en daarmee ook de linkse censuur. En nu daar een kentering in lijkt te komen, dan gaat dat ‘clubje’ ineens hoog van de toren blazen, en overal om lopen huilen….de pro-immigratielobby dreigt aan alle kanten mank te gaa, want nu de media al iets meer van de werkelijkheid durft te berichten, blijken, de door links geadoreerde ‘nieuwkomers’ ineens niet zo netjes, hoogopgeleid…of zelfs maar afkomstig uit de landen, van waar zij zeggen te komen……?

     (in antwoord op Lex)
 13. Roel du Pree

  Gezien het cordon sanitair wat de gevestigde orde tegen Geert en zijn partij gesmeed heeft (en die duidelijk het democratische gehalte aangeeft van de partijen die een politieke partij die op dit moment een meerderheid van de stemmen heeft uitsluit) geloof ik allang niet meer in een democratische oplossing, en zie ik in Geert meer een taak als leider van de revolutie die er vroeg of laat toch echt komen gaat in dit land dat bestuurd wordt door een clubje ondemocratische elite dat hun achterste afveegt met de mening van het volk weggelegd.

  • Fritzy666

   Inderdaad, dit gaat er op lijken, wordt men niet meer gehoord, dan volgt revolutie…….

   (in antwoord op Roel du Pree)
  • noumoe zozo

   Tja ,een PvdA die aangeeft geen enkel voorstel van de PVV te zullen steunen , goed of niet , dat is echt te zielig voor woorden …

   (in antwoord op Roel du Pree)
  • Jaap Aap

   Het is de PVV die blijkbaar de reet wil afvegen met de keus van de democratische meerderheid…

   Als de PVV een meerderheid heeft of samen met andere partijen kan rekenen op een meerderheid, dan krijgt hij zijn kans zijn beleid uit te voeren. Als hij dat niet kan en andere partijen wel, dan is DAT de democratische meerderheid. Zo werkt een democratie maar ik krijg meer en meer de indruk dat veel van de PVV aanhang niet goed heeft opgelet op school en optel sommetjes tot 150 wat veel gevraagd zijn…

   (in antwoord op Roel du Pree)
   • wwoud

    Met Wilders boude woorden, zo niet een verkapte oproep of een dreigement, documenteerde Wilders een verkapte uitnodiging voor gerichte provocaties en verontwaardigsrituelen
    zodat hij onder het mom van een zogenaamde niet gehoorde minderheid het martelaarcostuum kan trekken. Wilders is ijskoud, berekenend en op kiezerstemmen uit. Hij maakt er geen geheim van dat hij een ander Nederland en Europa wil: afgesloten en
    haatdragend. Rechtstreeks ingaand tegen in (internationale) rechtsregels. Desnoods met geweld. Nu en onvermijdelijk dan ook later.
    Echter, protesterende mensen op straat kunnen niet als hobby-sheriff, hobby-rechter of hobby-staatsman optreden. In een rechtsstaat heerst de wet boven en óver mensen. Enis het de veranwoordelijk van de staat dit recht te handhaven. Ook jegens
    Wilders.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Ik ben benieuwd wie Wilders op het oog heeft voor de rol van Ernst Röhm.

     (in antwoord op wwoud)
     • Claudia Verhoeven

      Jaap Aap Misschien wel Jaap Aap?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Geert

      Er is al een hele groep afvalligen uit ZIJN partij gestapt, dus … wilders… heeft keuze genoeg daarin.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Lex

      Ik ben blij dat inmiddels het kaft van de koren is gescheiden.

      dat de rotte appels van de boom zijn gevallen.

      Ik hoop dat de nieuwe lichting nu wel beter word gescreend.

      (in antwoord op Geert)
  • AT

   42 zetels in de peiling is nog geen 76 bij de verkiezingen, wat nodig is voor een ‘meerderheid’. Zodra Wilders de meerderheid heeft kan hij regeren, tot dan heeft elke politieke partij het recht om te kiezen met wie ze willen regeren.

   De revolutie waar jij het over hebt is dus de opstand van een minderheid die d.m.v. geweld de meerderheid op de knieën wil dwingen. Succes met je kritiek op onze democratie.

   (in antwoord op Roel du Pree)
   • Jaap Aap

    Al verschillende keren getracht uit te leggen. Wil er maar niet in bij die minderheid van 10,08%… 😉

    (in antwoord op AT)
 14. noumoe zozo

  Saoedi Arabië heeft bij Mekka een gigantisch tentenkamp leegstaan met plek voor
  3 miljoen vluchtelingen , airco’s keuken en de hele rataplan staat klaar.
  https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=tentenkamp+saudi+arabia

  Maar…Saoedi Arabië weigert vluchtelingen op te nemen “omdat dat een gevaar voor de samenleving op zou kunnen leveren want ze niet weten wie ze binnenhalen”…

 15. Jaap Aap

  Deze foto hoort bij een andere hoogtepunt van de PVV-brigade:
  “Daar moet een piemel in….”

  Bezorgde bewoners van Steenbergen? De meeste vluchtelingen en moslims zijn beter geïntegreerd in de samenleving dan dit verachtelijke schorem…

  • noumoe zozo

   Dan ben je nooit buiten geweest vrees ik …

   (in antwoord op Jaap Aap)
  • Martin

   Heb jij geen werk ?
   bijna 5000 reacties !
   achterlijk schorem ….

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Werk jij nu dan dan? Weet je over elke periode? En wat maakt het uit of ik wel of niet werk? Ben ik dan minderwaardig? Net als je opa die met pensioen is? Of je moeder die gehandicapt is?

    En als laatste, waar bemoei jij je mee, oud wijf?

    (in antwoord op Martin)
    • Claudia Verhoeven

     Jaap Aap waarom mag een ;oud wijf; zich er niet mee bemoeien? dat riekt naar leeftijds discriminatie,overigens vind ik jou typisch zo n linkse neo fascistje.altijd dat gelijkhebberig toontje, een moderne nsb er(heulen met de vijand) in dit geval de islam

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Verschil is dat ik de islam niet, zoals jij klaarblijkelijk wel, als “vijand” zie.

      Ik zie elke religie hetzelfde en een potentiële “vijand” van mijn vrijheden maar ik maak geen uitzonderingspositie voor de islam. Verder moet iedereen gewoon geloven at ze willen. Ook dat valt namelijk onder die beroemde vrijheden waar Wilders ZEGT op te komen. Maar intussen is hij erg selectief en wil hij bepaalde vrijheden, zoals vrijheid van godsdienst, selectief beperken. Past niet echt bij iemand die zegt liberaal te zijn, vind je wel?

      (in antwoord op Claudia Verhoeven)
     • Blargh

      ” ik maak geen uitzonderingspositie voor de islam. ”
      Niet nodig, die eisen ze wel op

      (in antwoord op Jaap Aap)
   • the legend

    Man, reageer toch normaal!

    (in antwoord op Martin)
  • Blargh

   in hun eigen racistische haatreligie samenleving vast ja , niet in de seculiere westerse of het moest om uitkeringen gaan

   (in antwoord op Jaap Aap)
 16. Geer (Nee niet die......)

  Je kan wilders de schuld geven van een heleboel. En misschien nog wel terecht ook.
  Feit is dat de huidige politiek er alles aan heeft gedaan om de kiezer zo weinig mogelijk te betrekken bij alles wat er gebeurt. Alles voor maar niets door de kiezer is een slogan waarbij dat “alles vóór de kiezer” flink aan kracht heeft ingeboet. De kiezer heeft meer dan genoeg van dit ernstig corrupte, arrogante, egocentrische en hypocriete zootje.

  De kiezer heeft genoeg van…….
  Corruptie of zelfs de schijn ervan…..
  De verregaande vriendjespolitiek, incompetente mede politici een leuke baan bezorgen, de wachtgeldregeling incluis.
  De verarming van grote groepen armen contra de verrijking van de rijken.
  500.000 kinderen die opgevoed worden in armoede en daarmee achterstand kinderen zijn geworden, waar niemand wat aan doet.
  16.000 kinderen die niet eens naar school gaan, kunnen of mogen omdat we de “samen naar school” ideologie hebben ingevoerd.
  De sociale woningbouw die in het slop zit maar waar bobo’s onevenredige hoge salarissen verdienen.
  Pensioen leeftijden die verhoogd worden voor ouderen waar geen werk voor is. Ouderen die dus alleen maar langer in de bijstand zitten.
  Top salarissen die niet of mondjes maat aangepakt worden, want dat kan niet…., maar als er een mogelijkheid is om de gewone man een salaris door de strot te duwen omdat er een kleine minderheidsvakbond accoord is, wordt dat niet geschroomd. Fijn die politieke elite…..
  De banken top, die niet aan gepakt wordt en banken niet gesaneerd omdat er politieke bobo’s in rond zwemmen.
  Oma’s en opa’s die moeten oppassen op hun kleinkinderen maar uit elkaar worden gehaald na 40 jaar huwelijk omdat zij niet samen verzorgd kunnen worden.
  Kabinet wat gedoogd wordt en op kleine onderdelen gecorrigeerd waarbij men dan doet of men de wereld voor een crisis heeft behoed.
  Iedereen op een nul optie salaris zetten want er moet bezuinigd worden maar zich zelf nog wel even een flinke bonus geven. “Anders kan men het werk niet doen”. Maar dat wel verwachten van alle ambtenaren.

  De politiek heeft de afgelopen jaren zichzelf buitenspel gezet door steeds ongeloofwaardiger over te komen. De PvdA kon bij monde van Hans Spekman niet benoemen wat er fout is gegaan. En maar roepen dat het spelletje van Wilders zo verachtelijk is, maar niet zien dat Wilders het zelfde spelletje speelt alleen vele malen slimmer. De Commissaris van de Koning in Brabant, die het heeft over fatsoen alsof alles wat ik hierboven opgesomd heb zo fatsoenlijk is. Terwijl burgers, die steeds respectlozer door de overheid bejegend worden, beslissingen door de strot gedrukt krijgen. En daar dan “ongenuanceerd” op reageren.

  Zo kan ik nog wel even doorgaan. Politici die met schouderophalen met een salaris naar huis gaan van meer dan een ton. Een zoveelste wanprestatie leveren. Kamer niet informeren of bonnetjes kwijt zijn. En maar schelden op de ongenuanceerde uitlatingen van mensen waar het water tot de lippen staat. Vaak er nog over heen ook. Politiek is een slangen kuil. En de grootste slangen sissen het hardst.

  • Jaap Aap

   Als “de kiezer” hiervan zo genoeg heeft zoals je schrijft, hoe verklaar je dat Wilders niet meer dan 10,08% van de stemmen krijgt en hij al 5 verkiezingen op rij heeft verloren? En de tweede vraag, hoe verklaar je dat de “gevestigde partijen” als VVD, PvdA, SP, GL, D66 etc nog altijd 89,92% halen?

   De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat de overgrote meerderheid jouw onvrede niet deelt…

   (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
   • Geer (Nee niet die......)

    Goh wat kun jij rekenen. Wilders is alleen maar sterker geworden. Dat hij geen absolute meerderheid heeft gekregen tot nu toe zegt niets over het gevoerde beleid. Het feit dat ie steeds meer kiezers wint wel. Ook het feit dat de VVD en de PvdA sterk op verlies staan wel en hij kans heeft de grootste partij te worden wel. Het feit dat Hans Spekman het niet aandurft in buitenhof om te zeggen wat er fout is gegaan is duidelijk. De corruptie binnen de VVD ook. De bonnetjes affaire is beschamend. Niet voor niets bewindspersonen weg. De wijze waarop de regerende partijen bezig zijn om hun zin door te drukken mbt. opvang vluchtelingen, waar dan “ongenuanceerd” op gereageerd wordt ook. Het verzet tegen het beleid wordt steeds groter. Daar hoef je geen PVVer, wat ik overigens niet ben, voor te zijn omdat te zien. De huidige politiek drijft een groot aantal ontevreden mensen wel die kant op en dat schijnt en blijkt steeds meer te worden, gezien de peilingen. Je hebt het hier steeds over democratie, de wil van de meerderheid maar ik zie een steeds groter wordende groep, die het zat wordt, die steeds armer wordt. En niet alleen omdat ik dat wil zien. Ik zou juist het tegendeel willen zien.
    Kennelijk is het leven met oogkleppen op gemakkelijker dan het eerst gestelde te weerleggen. De politiek die over fatsoen praat maar het fatsoen zelf niet in pacht heeft….

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Het enige dat ik zie om jouw beeld te onderbouwen zijn wat opinie peilingen en dan met name van De Hond, niet altijd echt betrouwbaar gebleken…

     Maar onze 2e Kamer wordt nu eenmaal niet samengesteld op basis van peilingen maar verkiezingen. En ondanks de onvrede die jij bespeurt (en ik overigens niet ontken) heeft Wilders met zijn PVV nu al 5 verkiezingen op rij verloren terwijl hij er in de peilingen VOOR al deze verkiezingen zo rooskleurig voor stond.

     Waarop baseer jij dan je optimisme over de electorale kansen van Wilders?

     (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
     • Geer (Nee niet die......)

      Ik denk dat PvdA zich samen met VVD door alle schandalen buiten de markt hebben geplaatst. Is ook uit alle peilingen op te maken. Dat op zich zegt natuurlijk niets. Maar de punten van Wilders over verzorgingsstaat, bindend referendum, afschaffen taakstraffen, geen dubbele nationaliteit en de verregaande buiging van de politiek voor alleen al de gedachte of het woord discriminatie.
      Er zijn genoeg arme mensen in achterstand wijken die zich ten opzichte van de mensen die het zo hard roepen enorm gediscrimineerd voelen. Kijk naar huisvesting en sociale dienst. er wordt daar ook openlijk gezegd ja als u een hoofddoekje op hebt kunnen we u makkelijker helpen. Mijn dochter zelf overkomen. Dát zet kwaad bloed. Mensen die in een Mercedes hun bijstand ophalen. Om de zoveel jaar een nieuwe woning krijgen omdat het helemaal uitgeleefd is. Mensen die niet aangehouden worden, want wordt er door de politie ruiterlijk gezegd “Ze weten waar wij wonen”. De mensen die daar mee te maken hebben walgen van een salon socialist als Samson. Als Pechtold, als Bram van Ojik.
      Wel op de bres voor de LBHTers in de AZC’s maar waar waren deze mensen toen er stellen werden weggepest in Utrecht? Ja hard schande roepen en verder werd er niets gedaan. Ze zijn compleet ongeloofwaardig geworden. Dat wordt juist gezien door de aller zwaksten in deze samenleving die eigenlijk niets goeds te verwachten hebben van deze politieke kliek die met hun volgevreten pensen hun rit uitzitten om dan naar het bedrijfsleven te verdwijnen met een dik salaris. Maar zich o zo graag afficheren als helden voor de armen. Ja onder de oksels en achter de ellebogen…..

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Lex

      Het heeft geen enkele zin om met deze “politiek correcte” linkse “AAP” in discussie te geen.

      Die politiek correcte oogkleppen staan de verkeerde kant op opgericht.

      dit word ook wel tunnelvisie genoemd.

      “AAP” is een een type dat het goed vind dat er vluchtelingen worden opgevangen maar niet bij hem achter in de tuin.

      Met mensen als AAP kunnen we ons beter meteen maar overgeven.

      (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
     • Lex

      Het heeft geen enkele zin om met deze “politiek correcte” linkse “AAP” in discussie te gaan.

      Die politiek correcte oogkleppen staan de verkeerde kant op opgericht.

      dit word ook wel tunnelvisie genoemd.

      “AAP” is een een type dat het goed vind dat er vluchtelingen worden opgevangen maar niet bij hem achter in de tuin.

      Met mensen als AAP kunnen we ons beter meteen maar overgeven. en de capitulatie ondertekenen met “IS islamitische kalifaat”

      (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
     • Geer (Nee niet die......)

      Ook een aap kan opgevoed worden. In ieder geval aan het denken gezet.

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Ik betwijfel het een Aap verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Gezien de reacties heeft deze Aap linkse trekjes.

      (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
     • Jaap Aap

      “[peilingen] op zich zegt natuurlijk niets”. Mee eens

      “Maar de punten van Wilders over verzorgingsstaat….”. Je zou het stemgedrag van de partij eens moeten houden tegen het verkiezingsprogramma…

      (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
     • Geer (Nee niet die......)

      Als je de punten van elke linkse partij naast elkaar legt liegen ze en bedriegen ze bij het leven.
      Ze zijn voor huisvesting maar niet als het ten koste gaat van het milieu en dat gaat het altijd.
      Mensen moeten eten maar dat mag niet gaan ten koste van milieu en dat gaat het ook altijd.
      Mensen moeten werken maar dat mag niet gaan ten koste van milieu en dat kan niet anders.
      Mensen en voeding moeten vervoerd worden en dat gaat weer ten koste van milieu.
      Je kunt een heleboel mensen willen opvangen zoals links wil maar…… dat gaat ten koste van milieu.
      Altijd is milieu het slachtoffer. En waar strijd links voor juist MILIEU. De grootste milieu rakkers zijn links maar ze willen alles wat dat milieu in gevaar brengt. Men wil een hoop en juist dat kan niet in samenspraak met wat men vervolgens wil dus wordt er actie gevoerd, liefst harde actie. Arrogant en hypocriet, Links werkt en spreekt zichzelf altijd tegen. Het is dan ook vreemd dat je nu dat wat links doet een ander voor de voeten probeert te gooien. Krom hé Jaap Aap

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Geer (Nee niet die......)

      Jaap Aap, je doet nu precies wat je Wilders verwijt. Heel hard dingen roepen maar niets weerleggen als het moeilijk wordt. Ik zie hier erg veel postjes maar alles erg oppervlakkig. Jammer Jaap, je begint steeds maar te lijken op dat wat je zo zegt te verafschuwen.

      (in antwoord op Geer (Nee niet die......))
   • kooistra

    Zo moeilijk is dat niet om te verklaren hoor.
    Bij de eerdere verkiezingen, was er nog niet zoveel aan het licht, als hedendaags.
    Toendestijds waren er nog niet zovele ontslagen gevallen als hedendaags.
    Toen waren er nog geen respectloze emmigranten als hedendaags.
    Toen was er nog een Rutte die een ieder €1000 beloofde, hedendaags nog niets van gezien (ja bij de vluchtelingen)
    Toen waren er nog vele CDA/VVD aanhangers, die toch al rijk zijn.
    Heendaags komen er alleen maar meer arme mensen bij.
    Moet ik nog even doorgaan?
    Doe ik niet, heeft nu toch geen zin!!!
    Zolang er naïeve mensen zijn zoals jij Jaap, zal er zeer weinig veranderen.
    Het word hoog tijd dat die mensen zoals jij Jaap, beter hun huiswerk moeten gaan doen, eer zij belachelijke cijfers ten toon stellen.
    Kom eens wat vaker in de stad om daar rond te vragen.
    I.p.v. naar je collega’s te vragen, die zeer waarschijnlijk ook ruim in het sop zitten, qua financiën.
    Struisvogel politieke instelling, dat moet veranderen en ja opzich zou Geert Wilders daar een rol in kunnen spelen, al komt ook hij nog lang niet in de buurt van Pim Fortuyn.
    Enig idee waarom hij vermoord is???
    Nee???
    Dat zeg ik Struisvogel politiek ingesteld.
    De groeten.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Ik baseer me op de feiten, de verkiezingsuitslagen. Jij komt niet verder dan veronderstellingen en aannames, sterk beïnvloed door je eigen overtuiging en politieke kleur.

     Je bent zo arrogant te denken dat jij de motivatie kent van kiezend Nederland. Je bent er van overtuigd dat de meerderheid zo dom is dat ze zich bij elke verkiezing weer op te tuin laten leiden met mooie beloften en het nog steeds niet door hebben.

     Stemmen in een parlementaire democratie betekent dat je af moet wegen welk onderwerp zwaarder weegt dan andere en je stemt op een pakket. Waarom is het zo moeilijk te accepteren dat mensen andere afwegingen maken dan jij? Het is ook precies de reden dat de peilingen zo nietszeggend zijn. Sterk beïnvloed door het onderwerp van de dag. Maar jij hecht blijkbaar erg veel waarde aan De Hond…

     (in antwoord op kooistra)
     • kooistra

      Aan je antwoord te zien, is het zeer duidelijk dat juist jij mij niet kent.
      Mij arrogant noemen, terwijl de arrogantie van jou afspringt.
      Ik bedoel, als je mijn reactie ook maar enigszins goed had gelezen, dan zou je zien, dat wij aardig hetzelfde denken.
      Ik weet heus wel dat de meesten juist niet zo dom zijn om zich om de tuin te laten leiden, maar het zijn juist diegene die zo dom zijn om stilzwijgend toe te blijven kijken en dan juist niet te gaan stemmen.
      Dit resulteerd in feiten dat de dan zogenaamde grootste partij word “gekozen” door de kiezers die wel hebben gestemd, maar dat zijn juist diegene die het (uiteraard door hen zelf) goed hebben.
      Maar goed jij heb je gebasseerd op de feiten zeg je, door naar de verkiezingsuitslagen te kijken.
      Terwijl juist die uitslagen niet echt juist zijn, doordat de zwevende kiezers geen partij trekken.
      Het klinkt misschien heel weinig,maar vorige verkiezingsuitslag bleek dat een grote percentage niet hadden gestemd, dat moet men toch aan het denken brengen, maar nee, dat gebeurt niet, want het belangrijkste is en bijft voor die zakkenvullers, hun eigen portemonnee.
      Dat zijn feiten.
      Een ieder die weet dat, maar de 1 kan daar beter tegen dan de ander, arm/rijk verhouding.
      Over het stukje wat je zei, dat ik blijkbaar veel waarde hecht aan de hond, is ook maar een domme opvatting.
      IK SPUUG NAMELIJK OP HET GEHELE POLITIEKE PLAATJE en een ieder die net zo denk als de regering, SPUUG IK OOK OP.
      voor mij einde discussie!!!

      (in antwoord op Jaap Aap)
 17. Piet de Brie

  Hij krijgt steeds meer demagogische trekken,deze racist.

  • Lex

   Je bedoeld Pechtold.

   Ja dat is een vreselijke gezel even als Rutte.

   Ik hoop dat dit kabinet snel gaat vallen dat er snel een kabinet Wilders1 gaat komen.

   Nederland heeft het hard nodig.

   (in antwoord op Piet de Brie)
   • Piet de Brie

    Vreemde vraag gezien het feit dat het artikel over wilders gaat. Kan natuurlijk zijn dat u het niet gelezen hebt. Maar heus het gaat over wilders.

    (in antwoord op Lex)
    • Lex

     Wilders demagogische trekken,deze racist?

     Deze held die vecht en opkomt voor volk en vaderland. Opkomt voor de nederlanders en niet voor de ongewenste en inmiddels steeds vaker gewraakte gelukzoekers?

     Hij van eigen volk eerst.

     Denk toch dat je in de war bent met Pechtold. Dat is vaderlands grootste gesel.

     De grootste schrik van nederland.

     (in antwoord op Piet de Brie)
     • Piet de Brie

      Droomt u maar fijn verder over wilders en zijn revolte.

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Dat klinkt heel aannemelijk.

      Als de overheid niets doet zal het nederlandse volk zich gaan verzetten en in opstand gaan komen.

      (in antwoord op Piet de Brie)
     • Piet de Brie

      Daar gaan “we” weer “het Nederlandse volk” . Om iedereen daar bij te betrekken denkt u of hoopt u dat het meer indruk maakt. De aversie bij de rest van het volk zal alleen maar toenemen.

      (in antwoord op Lex)
     • Blargh

      Neen, dat klopt, je hebt altijd de watjes die al bukken voor de nieuwe heerser , de natte vaatdoeken die anderen het vuile werk laten opknappen en hun dochters laten verkrachten

      (in antwoord op Piet de Brie)
     • Piet de Brie

      Ach jee en nog een die het over gebrek aan argumenten heeft. En dan zelf maar vanuit de onderbuik gaat reageren.

      (in antwoord op Blargh)
  • Burgermans

   De islam is geen ras waar je mee geboren wordt maar gewoon een verderfelijke ideologie waar je afstand van kunt nemen.

   (in antwoord op Piet de Brie)
   • Piet de Brie

    Bla bla… Bedenk eens iets origineels.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     De islam is geen ras en de Heer Wilders dus geen racist. Alleen mensen die Nederland haten en ons land kapot willen maken beweren anders.

     (in antwoord op Piet de Brie)
     • Piet de Brie

      Tja, het blijft bla bla.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Feiten zijn feiten, Piet. De islam is geen ras maar een ideologie. Kritiek op de islam is godsdienstkritiek, alleen de allerdomste mensen beweren snappen het verschil niet tussen godsdienstkritiek en racisme.

      (in antwoord op Piet de Brie)
     • Floris Vrijdag

      Feiten zijn feiten Buregermannetje: Wilder is geen democraat en heeft een hekel aan democratie. Ergo: een fascist.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De Heer Wilders is gewoon een democraat, Visdag, die strijdt tegen een fascistische godsdienst. Ergo een antifascist. 🙂

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Blargh

      hoezo blabla? Is dat niet correct dan ?

      (in antwoord op Piet de Brie)
    • Blargh

     Sedert wanneer is de Islam haatreligie origineel ?

     (in antwoord op Piet de Brie)
   • Heinz

    een verderfelijke ideologie

    Bovendien is het een intrinsiek verrot systeem.

    (in antwoord op Burgermans)
   • Lex

    Maar dat is nu eenmaal een groot probleem, Als jij openlijk afstand neemt van de islam dan ben je ten doden opgeschreven.

    Dan ben je een afvallige daar staat de doodstraf op. Er zijn er heel wat vermoord omdat ze niet meer bidden voor alla.

    (in antwoord op Burgermans)
  • Ko Herent

   Tegen welk ras is ie?

   (in antwoord op Piet de Brie)
 18. Ruud Hagedoorn

  Miskleun propaganda, het woord racisme wordt te pas en on te pas gebruikt, wel zo makkelijk toch?
  Wie schiet er honderdduizenden tegenstanders kapot en laat miljoenen ontheemd , EU facisten.

 19. Ko Herent

  Tegen welk ras is de partij dan?

 20. Burgermans

  Volksheld!

 21. Jan Leul

  Liever onderstaande bestuurders hè 3huis.
  https://www.youtube.com/watch?v=XdSsJQ-fvOU

 22. Hector

  Het is maar hoe je het leest 3hut. Met evenveel gelijk kun je stellen dat de PVV het niet laat gebeuren dat er een revolte komt. 3hut is hier de ophitser.

 23. p tm

  Deze policor persoon geeft wilders en de bevolking weer de schuld.

  Dat deze problemen veroorzaakt door onze regering;geen woord hoor je erover van de policor mensen.

  Het is de regering die op ondemocratische wijze de burger dingen door de strot probeert te drukken ,die de burger niet wil.

  En als de burger dan in opstand komt ;om de veiligheid of zijn gezin en buurt te beschermen,tegen honderden ondankbare migranten die een mentaliteit hebben die thuishoort in de middeleeuwen en geen respect hebben voor andersdenkenden ;dan is diegene een racist.

  Waar is het referendum geweest ;waarin de bevolking wordt gevraagd of wij migranten willen?.

  Is er nooit geweest he?

  Want democratische processen worden de kop in worden gedrukt ,door deze regering.

  Dat vind rutte maar niks ;dat gedoe.

  In een echte democratie ; heeft men het referendum ,als er moet worden gestemd over een belangrijk onderwerp.

  Ze hebben namelijk een heel andere agenda ;en dat is niet die van het beschermen van het welzijn van het volk.

  Dat zou altijd op de eerste plaats moeten komen ;bij deze ”zelfvertegenwoordigers” op het binnenhof.

  Deze regering laat burgers betalen voor ondankbare grootbekmigranten die het volk niet wil.

  Dat het geen vluchtelingen zijn ;weet iedereen ,behalve rutt en zijn consorten.

  Een echte vluchteling heeft geen 3000 euro voor een transfer.

  Een echte vluchteling ,die zou god op zijn blote knieen danken ,dat hij veilig in nederland zit zonder oorlog ,en dat hij te eten heeft.

  Maar deze migranten ;beginnen gelijk te eisen ,te klagen , te intimideren en respectloos gedrag te vertonen.

  In plaats van dankbaar te zijn ,naar de plaatselijke bevolking toe ;DIE DIT ALLEMAAL MOGELIJK MAAKT.

  Ze laten hiermee gelijk hun ware intensies zien ;deze migranten zijn namelijk alleen maar bezig met hun eigen belang.

  De regering helpt de eigen bevolking niet ;en geeft ons geld weg ,aan alles wat niet ten goede komt aan onze eigen bevolking.

  Ons geld wordt uitgegeven aan naheffingen van de eu grieken migranten etc etc.

  Deze regering besteelt en dupeert onze ouderen zieken en vele anderen in dit land al jaren.

  De regering ,loopt zijn benen uit het lijf ,om in brussel het beste jongetje van de klas te zijn ;maar als er moet worden gezorgd voor de eigen bevolking geeft men al 3 jaar niet thuis.

  De weg-met-ons mentaliteit van onze regering.

  Niemand luistert meer naar het verhaaltje van de policor lieden.

  En naar de populaire onzin term van links :”ja maar wilders lost niets op”.

  Het feit is dat wilders nu niet in de regering zit ;en dus helemaal geen besluiten neemt op veel zaken.

  En wilders de schuld geven ,dat moet de tactiek voorstellen van links .

  Om de aandacht af te leiden,van diegenen die de echte problemen veroorzaken in nederland ; onze eigen regering.

  Onze regering neemt die besluiten wel en meestal niet ;en die lossen zelf al 3 jaar helemaal niets op ;ze maken nederland alleen onleefbaarder voor de burgers.

  En het feit dat men incidenten rondom migranten verzwijgt;hiermee brengt de regering haar eigen bevolking ook nog eens in gevaar.

  Daar hoor je policor lieden nooit over;over het faalbeleid wat al 3 jaar wordt gevoerd.

  Deze regering is al 3 jaar een wanvertoning van formaat ;het migrantenbeleid is voor vele nederlanders de druppel.

  Nederland is het zat ,om achtergesteld te worden door zijn eigen regering.

 24. Bert Schimmel

  Met het stijgen van de populariteit van Geert Wilders, stijgt ook het aantal randdebielen, ik moet er niet aan denken dat dat verachtelijke tuig het in Nederland voor het zeggen krijgt.

  • Blargh

   Hoe werkt dat, die stijging der randdebielen?
   Die worden bijgekloond ergens ?

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • Marcel

   Het gedrag van vele moslims en de politieke reactie hierop bevorderd de stem op de PVV. En hoe meer Wilders weg gezet wordt als dictator, racist, fascist of wat dan ook des te meer stemmen zal hij krijgen. Er zijn twee factoren die de PVV groot maken, 1: Criminele vooral Marokkaanse moslims en 2. Slappe linkse politici en hun aanhang. De tijd van pappen en nat houden is voorbij

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • Pietje_Precies

   Hoe kun je eerst niet debiel zijn en dan wel? Teveel van je skateboard gevallen zeker. Door de pvv stemmer als randdebielen neer te zetten voelen ze zich steeds minder gerepresenteerd door de elite en speelt dit Wilders alleen maar in de kaart. je moet die mensen wel serieus nemen en antwoord geven op hun vragen. En dat antwoord is niet meer meer meer blijkbaar. We noemen het democratie, maar de demos heeft het blijkbaar in steeds grotere getale bij het verkeerde eind

   (in antwoord op Bert Schimmel)
 25. Hans Sjerps

  Stel dat hetgeen wat uit sommige van deze reacties blijkt, dat het goed zou zijn als Wilders de macht in Nederland zou krijgen. Beseffen die mensen dan wel dat Nederland dan in een dictatuur komt te leven. Immers de PVV heeft geen interne democratie, geen leden en Wilders maakt uit wat er gestemd word. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dat in die situatie zal veranderen. Over het voor en tegen in deze discussie het volgende. Onderzoek nu eens wat het stemgedrag van de PVV in de afgelopen periode geweest is en vergelijk dat maar eens met het verkiezingsprogramma van de PVV.

  • Burgermans

   De Heer Wilders is gewoon een democraat, aansteller.

   (in antwoord op Hans Sjerps)
   • Floris Vrijdag

    Een democraat die niet kan tegen de democratische meerderheid die een andere kamervoorzitter kiest dan hij en die als nepparlementarier doet alsof ie democraat is.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Lex

     Ja een Cordon sanitaire is heel democratische. Ze hebben de pest in omdat het geen invloed heeft op de PVV Geert Wilders.

     Moet je kijk als de PVV de grootste word hoe snel er een coalitie is gesloten.

     (in antwoord op Floris Vrijdag)
    • Lex

     Ja een Cordon sanitaire is heel democratische. Ze hebben de pest in omdat het geen invloed heeft op de PVV Geert Wilders.

     Moet je kijk als de PVV de grootste word hoe snel er een coalitie is gesloten.

     (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      heeft niks met cordon te maken: Wilders is een antidemocraat. (Je kunt ook zeggen fascist) Feit is: zijn partij kent geen democratie en hij accepteert geen andere democratische uitkomst dan wat hij wil. Hij is degeen die zichzelf isoleert. En er zijn veel idioten waar legio mensen achteraan lopen. Ook daarin is Wilders geen bijzonderheid.

      (in antwoord op Lex)
     • Blargh

      beetje zoals de islam dan ?

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Pietje_Precies

      Of de pvda, want daar heerst geen ijzeren partijdiscipline….

      (in antwoord op Blargh)
     • Floris Vrijdag

      Wilders lijkt wel op de islam kennelijk volgens jouw bekrompen wereldbeeld?

      (in antwoord op Blargh)
     • Jaap Aap

      “Moet je kijken als de PVV de grootste wordt”…..

      Nou dat zullen we dan af moeten wachten tot de verkiezingen in 2017. Maar op basis van de recente geschiedenis van 5 verkiezingen op rij verlies, ondanks geweldige winstvoorspellingen op basis van de peilingen, zou ik de champagne nog maar niet openen…

      (in antwoord op Lex)
    • Burgermans

     De Heer Wilders is gewoon een democraat, Visdag, die strijdt tegen een fascistische godsdienst. Ergo een antifascist.

     (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      De proleet Wilders kan niet tegen democratie. Niet in zijn eigen “partij”, niet in het parlement waar deze nepparlementarier niet tegen de meerderheid, die een andere voorzitter kiest, kan. En zijn hersenloze volgelingen zoals jij gaan daar maar niet op. Antidemocraten. ergo: fascisten

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De islam is onweerlegbaar fascistisch, dus is de Heer Wilders onweerlegbaar een antifascist.. Waarom steun jij eigenlijk een fascistische religie, Visdag?

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      De proleet Wilders is onweerlegbaar een fascist. En kan dus geen antifascist zijn. Waarom steun jij een fascist?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik steun de antifascist Wilders omdat ik een broertje dood heb aan de fascisten, Visdag.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      Waarom ga je niet inhoudelijk in op het argument dat te berde wordt gebracht: Wilders duldt geen democratie. Niet in zijn eigen partij en niet in het parlement. Typisch voor monomane fascisten: a;;e tegenargumenten zijn fantasie. Feit is echter: Wilders duldt geen democratie en is derhalve een fascist. Jij bent heir degeen die een fascist steunt. Niet jijbakken eerst argumenten weerleggen. Laat zien waar de democratie in de verheerlijkingskerk PVV is.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Waarom ga je niet in op het argument dat te berde wordt gebracht: de Heer Wilders is een geweldloze democraat terwijl de islam een fascistische religie is. Typisch voor fascisme is Jodenhaat, vrouwenonderdrukking, homofobie, censuur, straatgeweld, zuiverheidsdenken, gelijkschakeling. Jij bent hier degene die het fascisme steunt. Niet jij-bakken en eerst argumenten weerleggen Laat maar eens zien waar wat er fascistisch aan de PVV is, ik wed dat je dat niet kan.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Jaap Aap

      Het verschil is dat “de islam [is] een fascistische religie” is jouw mening en wijd open voor interpretatie en zijn heel velen het niet eens met je stelling en jouw uitgangspunt.

      Dat de PVV een inherent ondemocratische partij is is een onweerlegbaar feit (ongeacht of dat het goede recht is van Wilders en of dat je het een goede zaak vindt).

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Linkse leugens, Apie. De PVV is gewoon gewoon een geweldloze en democratische partij, dat weet je best.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Floris Vrijdag

      Waarom jijbak je als het om inhoud gaat? Wilders een een fascist die geen democratie duldt. Niet in zijn eigen roversbende, niet in het parlement. Bewijs veelvuldig geleverd. Antwoord van Wildersfundi’s zoals jij = 0

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Waarom jijbak je als het om inhoud gaat? De islam is een een fascist die geen democratie duldt. Niet in zijn eigen roversbende, niet in het Midden-Oosten. Bewijs veelvuldig geleverd. Antwoord van islamfundi’s zoals jij = 0

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      In de PVV is geen democratie maar terreur van een tiran. Wilders nu = Hitler anno 1933. Die werd ook democratisch gekozen, dreigend met een volksopstand… Op feitelijke argumentatie ga je weer niet in. Feit is: Wilders duldt geen democratie en is derhalve een antidemocraat. Fascist dus.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Pietje_Precies

      Je argumentatie gaat mank op je aanname/stelling dat Wilders geen democratie duldt. Alleen maar omdat hij geen standaard partijstructuur heeft. Die democratie in de andere partijen is ook maar voor de Bühne. Daar geldt ook ijzeren discipline. Voor de vorm is het verschillend, maar inhoudelijk niet zo veel. Hij mag vinden wat hij vindt, maar speelt het spel gewoon volgens de regels

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      Nee dat speelt hij juist niet: hij mekt over nepparlement en democratie, maar als rasechte hypocriet staat hij democratie in zijn eigen gelederen niet toe. Het argument dat anderen iets voor de Bühne doen toont aan dat Wilders dus even nep is als de neppers die hij zo kritiseert. En als dat nepparlement dan een democratisch besluit neemt gaat ie mauwen en lekker roeren in de modder van het gesundes Volksempfinden…

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Lex

      Blijf jij lekker de PVV een fascistische en ondemocratische partij nomen de meeste nederlanders weten gelukkig wel beter.

      Deze zelfde nederlanders hebben ook geen vertrouwen meer in het huidige kabinet.

      Ook wel Nep parlement genoemd.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      Jezelf upvoten is voor de psych… Verder weet je kennelijk het verschil tussen kabinet en parlement niet. De “meeste” Nederlanders is ongeveer 10% van de kiesgerechtigden voor jou. Je mist er nog een procent of 90. En de PVV kent intern geen democratie en hun Oppergod duldt geen democratie want als er geheel op democratische wijze iets wordt besloten da them niet bevalt gaat ie mauwiemauwie doen. Kortom: het is en blijft een antidemocraat en in die zin een fascist die graag in het troebele water van het “Gesundes Volksempfinden” roert…

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Inderdaad De profeet Wilders die waarschuwt voor dood en verderf. Voor de ondergang van nederland als er niets word ondernomen.

      Hier een link dan kun je nog wat leren.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Profeet

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      leer eerst lezen voor je dom met linkjes gaat smijten. Er staat “De proleet Wilders is onweerlegbaar een fascist”

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Inderdaad een leesfout dat woord is meer van toepassing op jou dan Geert Wilders.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Fritzy666

      Fascist, racist, communist, Zionist…en al wat meer moge zijn, maakt mij niet……zolang er maar een begin wordt gemaakt van een legale ‘bijltjesdag’ ……..

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      als het je niet uitmaakt ben jezelf ook een fascist

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Jij maakt het wel heel bont, een Joodse fascist….? Jij weet het wel uit te vinden voor een ‘knechtje’….maar zal het nu wel Zionist worden….?

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Heinz

      “De proleet Wilder…”

      Zoveel agressie. Ik snap héél goed dat de heer Wilders 24/7 bewaakt wordt. Dat is om figuren als jij op een zo groot mogelijke afstand te houden.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      dreigen met revolte… dát is pas een reden om iemand te bewaken (lees:isoleren). er was er nog een zo’n 80 jaar geleden die dat deed en democratisch aan de macht kwam… lang leve het Gesundes Volksempfinden! Doe er nog wat ketchup bij…

      (in antwoord op Heinz)
     • Maxo- Max-13

      ha,ha,grappig

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Lex

      Floris.

      Jij behoord zeker tot die politiek correct denkende linkse rakkers die ons land graag naar de kloten helpt.

      Watt jou betreft onderteken we de capitulatie met het islamitische kalifaat van “IS”.

      Gellukig zijn mensen als jij in de minderheid.

      Blijf lekker door dromen van een politiek correct nederland met van die gezellige gelukzoekers om je heen.

      Wel net als ik door blijven werken tot je 67e want die uitkeringen en gelden die ze ontvangen moeten toch ergens van betaald worden.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      1. Ik behoort sekers nied tot de linkse raqqa’s
      2. ik capituleer niet .
      3. gellukieg heur ik niet tod de minterheit: nocgh cheen 10% van de stempgeregtigden stemp op Wildahs. De res stemp Tegenpattei!
      4. Zielag foor jau dat je mod doorgaan met sakkies plakkuh. Ik hoeft dat gellukig nied wand ik hept taalles gehat en omdat ik binnen bent woont ik buitah.
      5. en veddahs: lees de fuhzamelde werken van Burgâhmannetje. Die roept oetert enkelt dat je niet moet fantaseren, maar inhoudelijk moet reageren. Dus: waar is de democratie bij Wilders?

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Geert wilders heeft inmiddels 11 jaar bewaking lang leven de Islam.

      Hoera hoera hoera.

      Het is inderdaad in en in triest dat je in nederland geen mening en
      kritiek mag hebben tegen een oeroude woestijn ideologie dat oproept tot geweld moord en verderf.

      Een woestijn ideologie van Mohamed de pedofiel en bloed lustige moordenaar “koppensneller” .

      Als je een mening hebt en deze openbaar uitspreekt tegen de islam en de koran dan is het leven je niet meer zeker en heb je bewaking nodig en kun je niet meer die dingen kunt doen die elke gewone Nederlander wel kan doen.

      Geert Wilders groeit uit tot een volksheld en ik zie hem zeker nog wel premier worden.

      Steeds meer nederlanders kijken uit naar kabinet Wilders1

      Als er een vies spelletje een onderonsje word gespeeld, hij daardoor toch geen premier kan worden.

      Dan kan de pleuris wel eens gaan uitbreken en krijgen wij hier een heuse volksopstand de laatste was 1568.

      2017 kan wel eens de volgende gaan worden.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      Wat triest is is dat iemand die aantoonbaar feitelijk maling heeft aan democratische grondbeginselen zich beroept op democratie. Dat noem je een gotspe.

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Wilders heeft maling aan jou democratische grondbeginselen jij hebt blijkbaar andere normen en waarden politiek correcte.

      Dat politiek correcte beleid wat heeft ons dat gebracht.

      Juist niets dan ellende.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      “Geert Wilders en steeds meer nederlanders hebben maling aan jou democratische grondbeginselen” Dus Wilders heeft mailing aan de democratie. Dat is precies wat ik beweer!

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Jij en je democratische grondbeginselen en politiek correcte gedoe.

      Ja een Cordon sanitaire dat is heel democratische echt hoor heel democratische.

      Hoezo beweer jij dat Geert Wilders ondemocratisch is gekozen en ondemocratisch maatregelen wilt gaan nemen?

      Kom nu dan ook eens keer keiharde bewijzen, Geert Wilders heeft andere gedachtegoed en andere partijpunten die jou niet aanstaan dat is heel iets anders.

      Ja de PVV heeft is anti islamitische wat op NR.1 staat.
      Ja de PVV is voor een import stop van PVDA stemvee.
      Ja nederland graag weer baas over zijn eigen land als het moet uit de EU.

      Kortom allemaal partijpunten die jou niet aanstaan maar inmiddels miljoenen nederlanders wel.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Floris Vrijdag

      “Jij en je democratische ..” irriteert je kennelijk en is bewijs nr 1 dat PVV en hun gelovigen maling hebben aan democratie.
      2. De PVV kent intern geen democratie er is geen democratische meerderheid en de enige die altijd gelijk heeft is de Grote Blonde Tiran.
      3. Als er geheel democratisch een keus wordt gemaakt bijv. in de 2e kamer gaat dezelfde witte gifkikker mauwiemauwie doen ipv gewoon de democratische uitkomst te accepteren.
      4. Kortom allemaal feiten die jou niet aanstaan, maar inmiddels miljoenen nederlanders wel: Wilders weg ermee!

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Hé spuit 11 geeft ook nog water.

      Erger me alleen aan PVDAers die de PVV een ondemocratische partij noemen en dat terwijl hun partij nederland naar de afgrond helpt.

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Fritzy666

      De ‘gevulde’……dan juist zou je je spulletjes en je welvaart moeten verdedigen…….

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
     • Lex

      Interessante website.

      Hier het antwoord waarom er zoveel knuffelaars zijn zoals enkele op dit blog.

      https://ejbron.wordpress.com/2016/02/05/reprise-waarom-er-zoveel-moslim-knuffelaars-zijn/

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Kom Lex, die sharia, zouden wij eigenlijk moeten toejuichen, ware het niet dat wij dan weer opgescheept komen te zitten, met generaties verminkte moslims……
      Zag ergens een fotootje, van een achterlijke ‘moeder’, met een kind met een pamflet “liever een rapist, dan een racist” …… zwaar gestoord….
      He ‘linkse’ spul kan natuurlijk met kwistige hand de door ons opgebouwde sociale zekerheden verkwanselen, het artikel geeft keurig de achtergrond weer, van deze werkschuwen, uitkering-trekkende, beroepsdemonstranten, autonome, en andermans spullen krakende (vernielende) volks-, en cultuurvernietigers!

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Ik merk het hier in de buurt de sfeer word grimmiger en het ongenoegen groeit met de dag.

      Het is blijkbaar wachten op die laatste druppel die de emmer doet overlopen.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Ik ben bang dat het je niet gaat lukken, om deze ‘gutmenschen’ iets ‘bijdehanter’ te maken, zij zijn nu éénmaal volledig in de ban van alles aan te grijpen, om de aandacht van hum ‘mankementen’ af te halen, en om maar vooral geen echt werk te hoeven verrichten! Allemaal door ‘links’ zelf gemaakte ‘baantjes’, vluchtelingenwerk, COA etc., met tientallen van da soor obscure instellingen, houden zij zich zelf in leven!

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Inderdaad de linkse grachtengordel kliek die zorgen we goed voor hun vriendjes. Zag dat de PVV gelijk op 42 zetels is gebleven in de peilingen.

      Van mij hadden het 2 zetels meer mogen zijn. Maar er komen nog genoeg debatten en ontwikkelingen waar Geert Wilders de PVV garen bij gaat spinnen.

      Hoe meer zetels de PVV krijgt des ter moeilijker het word om de partij te negeren.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Dat is er door de jaren heen zo in geslopen, een erfenis van Jopie den Uyl….en dronkerd Pronk…..en zo werd de media links georiënteeerd……men had even genoeg van oorlog, kommer en kwel, dus koos voor links! Maar nu lijkt het tij toch aardig te keren, Samsom komt electoraal niet meer aan de bak…maar mag vreemd genoeg wel mee kwelen!
      Haalt de PVV een hoge verkiezingsuitslag, dan zullen de zogenaamd ‘democratische’ partijen een ‘Cordon Sanitaire’ vormen, met in de voorhouden het gemuteerde weekdier Pechtold, direct gevolgd door het domste jongetje van zijn familie, neefje Klaver. Wat zal de gepeupel gaan konkelen, liegen, bedriegen, om maar op enige wijze mee te kunnen regeren, immers de kans voor Pechtold, om nu ook eindelijk eens zitting te nemen op het plûche….was aanwezig, maar nu gooien die ‘vluchtelingen’ weer roet, in zijn politiek correcte ‘prakkie’…..en natuurlijk volgen de verliezende jankerts als Rutte en Samson maar al te graag….het is immers hun baantje wat nu in het gedrang komt….

      (in antwoord op Lex)
     • Lex

      Als de PVV de grootste gaat worden en er word een Cordon Sanitaire om de PVV heen gelegd dan kan de pleuris wel een gaan uitbreken.

      Ze zullen gaan eisen dat Geert Wilders die minder minder uitspraak gaat terug nemen en dat gaat hij nooit doen.

      Optochten naar dan haag luide protesten en wie weet wel een opstand. Ik denk dan ook niet dat het volk dit gaat pikken.

      Tegenwoordig met het internet sociaal media kan heel snel een actie op poten worden gezet.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Natuurlijk, dat is het eerste wat men gaat eisen, en hij zou wel gek zijn, als hij dat zou doen, hiermee zou hij een groot deel van zijn kiezers verliezen, mensen zullen zich verraden voelen.

      Maar daarentegen kon de ‘vlam’ wel eens in de pan slaan, mocht hij op een rare manier ‘afgeserveerd’ wordt, wat er alle kans van heeft, dus maar hopen dat er iets goeds gebeurd, want wie je ook spreekt, het huidige beleid van maar ‘binnenhalen’ komt de mensen echt de strot uit!

      Wellicht dat de sociale media hierin een goede bijdrage kan leveren, maar het nadeel is da iedereen kan meekijken, met alle gevolgen vandien…ach…maar een volksverzet, zou niet eens zo gek zijn?

      (in antwoord op Lex)
     • Floris Vrijdag

      Je bent vergeten jezelf te upvoten!

      (in antwoord op Lex)
     • Fritzy666

      Ach van deze ‘vrijdag’ kan je niks zinnigs verwachten….ooit was er een goede ‘vrijdag’, of was dat nu het hulpje van ene Robinson….?

      (in antwoord op Lex)
     • Pietje_Precies

      Gelukkig krijgen PvdA en VVD wel waar ze voor gestemd hebben dedoel je?

      (in antwoord op Floris Vrijdag)
  • Jaap Aap

   Er is inderdaad een heel vreemd verschil tussen wat veel mensen lijken te denken waar de PVV voor staat en het stemgedrag van de fractie in de Kamer.

   De partij heeft gestemd tegen voorstellen die de zwakkeren en ouderen ten goede zouden komen terwijl het juist klaagt over de situatie van ouderen in verpleeghuizen en dat alleen maar illustreert met incidenten en weinig serieuze onderbouwing.

   Vergelijk stemgedrag met programma en je snap werkelijk niet dat Wilders nog 1 zetel krijgt. Maar het verklaart wel waarom hij nu al 5 verkiezingen op rij heeft verloren. Mensen worden langzaam wijzer…

   (in antwoord op Hans Sjerps)
   • Pietje_Precies

    Die tegenstemmen gaan over details in het akkoord waarvoor de MSM ons te stom acht om over deze details geïnformeerd te moeten worden…

    (in antwoord op Jaap Aap)
 26. Burgermans

  De islam is geen ras waar je mee geboren wordt maar een foute ideologie waar je gewoon afstand van kunt nemen. Kritiek op de foute islam heeft derhalve helemaal niets met racisme te maken. Mensen die kritiek op de islam racisme noemen zijn gewoon achterlijk.

  Fijne dag ook! 🙂

 27. Blargh

  Die oorlog komt er met of zonder Wilders, mensen pikken de influx aan verkrachtende haatlims niet

  • Jaap Aap

   Lijkt haast dat je er niet op kunt wachten…

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    Ik ben klaar ja.
    Goed voorbereid is het halve werk. Zoals Hitler in den beginne , over de “vijand” walste.

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • Blargh

    “Een vmbo-docente hoorde wat sommige leerlingen, ‘zulke lieve meisjes’, beweerden na de aanslagen in Parijs. De aanslag was verzonnen. De politieman die zogenaamd gedood was, leefde in werkelijkheid, want er lag geen bloed op straat.” “Een docente burgerschap van een mbo in Amsterdam was amper met de les over discriminatie begonnen toen een leerlinge met een Marokkaanse achtergrond opstond, deed of ze een wapen vasthield, in de rondte begon te schieten en op luide toon riep: ‘Als ik een kalasjnikov had, schoot ik alle joden dood.’ (…) Er was helaas geen plaats voor empathie. (…) Ze had maar één boodschap: de joden moesten dood. De studente kreeg meer klasgenoten mee in haar tirade, ook Turkse leerlingen en niet-moslima’s vielen haar bij.” En zo gaat het nog wel eventjes door. En uiteraard volgt het rapport dan de gebruikelijke lijn. Het zijn de docenten die deze derde islamitische invasiegolf moeten tegenhouden door hun “handelingsverlegenheid” over boord te zetten en te investeren in de “pedagogische relatie” omdat “Leerlingen en studenten steeds vaker in verschillende werelden leven die elkaar onvoldoende begrijpen.”

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • jandan

    al die landverraders denken dat ze door hard te schreeuwen de meerderheid vertegenwoordigen…

    (in antwoord op Jaap Aap)
 28. Blargh

  Bij ons heet dat geen argumenten hebben => fail !!

 29. Blargh

  Lees en leer Drieluis
  “Maandag lekte een uitermate pijnlijke mail uit waarin staat dat ambtenaren goed opletten dat azc’s niet in de buurt van bestuurders worden geplaatst. Rutte remains rape-free, zeg maar. Maar niet alleen Rutte, zo leert een kuchende linktipper ons. Niet alleen te mooi, maar gezien de gelekte mail tevens te plausibel om dood te checken. Oordeel zelf:

  “KUCH Even wat duiding rondom het AZC bij Rutte in de tuin. Er zijn nogal wat doelen daar die interessanter zijn. Twee nieuwtjes: 1. Er zijn al voor de bouw afspraken met de Amerikanen gemaakt over het uitsluiten van een paar honderd Irakezen, Syriers en Afghanen naast de deur. Ook kijkt de koning straks na de verbouwing bij het AZC naar binnen. En dat met drie blonde dames in de tuin. Ik zou de afbeelding [waar middels een hyperlink naar verwezen werd – red.] snel pakken, dit vinden ze niet leuk.”

  Ja. Duidelijk verhaal. Dito plaatje. De koning wil geen kontenknijpers op z’n kavel, de Yanks geen jihadi’s langs hun jaagpad. En Rutte profiteert lekker mee van deze Rijksbesluiten. Wat zou een omwonende van Heumensoord nou denken als ie dit leest?

  Update1: Hoestende man in regenjas: “Op dat kaartje zijn jullie prins Constantijn, prinses Laurentien, veestapelkiller LJ Brinkhorst, wethouder Revis, Jaap de Hoop Scheffer en een dozijn ambassadeurs vergeten.”

  http://www.geenstijl.nl/

  • Jaap Aap

   Lees en leer, alle geachte journalisten en redactieleden van het NHD van….. Geen Stijl!!!!

   Hahahahaha. Moet toegeven, @disqus_XAGDiIhYAn:disqus heeft gevoel voor humor…

   (in antwoord op Blargh)
 30. jandan

  die landverrader komt vaker en vaker met zijn dictatoriale en fascistische stront naar buiten. tijdens zijn ‘burger oorlog’ is hij de eerste die standrechtelijk geëxecuteerd gaat worden. op die dag zal bij de echte nederlanders de vlag uitgaan.

  • Geert

   Nou, als men zo de foto’s van … wilders… bekijkt, de toename van vlekken en bulten op z’n gezicht. Ben geen arts, maar hij lijkt me er niet meer zo gezond uit te zien… nee, nee, niet gezond, integendeel… kan natuurlijk om ouderdomsvlekken gaan, maar toch… en de vermoeide blikken, nee, ziet er niet zo strijdbaar meer uit. En dan de uitspraken… och, jeetje, begint steeds meer te lijken op… typisch geval van beginnende Alzheimer misschien?

   Wil niet direct een Godwinnetje beginnen maar zit hij nog steeds als als zijn beruchte voorbeeld in een ondergrondse bunker opgesloten? Die begon er aan het einde ook steeds slechter uit te zien. Hoewel… als je sommige verhalen mag geloven heeft deze de gezonde warmte van het Argentijnse platteland opgezocht en is nog aardig opgeknapt om nog enkele jaren van zijn pensioen te genieten. Misschien dat … wilders…

   (in antwoord op jandan)
   • Lex

    Die vlekken waren mijn ook al opgevallen. Tja jaren 11 jaar strijden om die dombo’s in Den Haag te laten inzien dat de multiculti totaal is doorgeschoten en het steeds groter dreigende islamitische gevaar.

    Plus 11 jaar in gevangenschap leven dat ijst zijn tol.

    Hopelijk word zijn inzet beloond, en hebben wij eerdaags een kabinet Wilders1

    (in antwoord op Geert)
  • Jan Leul

   En jij gaat dat doen ?

   (in antwoord op jandan)
  • Heinz

   Wat een termen…

   – landverrader
   – dictatoriale
   – fascistische

   (in antwoord op jandan)
  • disqus_RinSh7fPr4

   Nounou, zo erg is Samsom nu ook weer niet.

   (in antwoord op jandan)
  • Fritzy666

   Samsom, Pechtold en zijn infantiele neefje Klaver….brr, zou wel eens kunnen!

   (in antwoord op jandan)
   • jandan

    als altijd het onderwerp ontwijken, inhoudelijk erg sterk…

    (in antwoord op Fritzy666)
    • Fritzy666

     Zolang het niet in jouw linkse éénrichtingsverkeer past, is alles nu éémaal fout….maar that’s life!

     (in antwoord op jandan)
   • Lex

    Pechtold het meest walgelijke miezerige mannetje van de 2e kamer. Bereikt ook helemaal niets helpt alleen dit land richting de afgrond.

    Ach D66 is ook al lekker aan het dalen in de peilingen.

    (in antwoord op Fritzy666)
  • Kokomo

   Sinds wanneer is eerlijk uitkomen voor je mening fascistisch en dictatoriaal. Het liegen tijdens verkiezingen en geen enkele belofte nakomen komt dan dichter in die buurt, maar blijkbaar vindt je dat normaal. Dat zegt dan genoeg over jou, als je dat wel accepteert.

   (in antwoord op jandan)
   • jandan

    dat jij denkt te weten en denkt te kunnen analyseren hoe ik in elkaar zit geeft meer aan over je eigen beperking in het accepteren dat er mensen zijn met een andere mening…

    (in antwoord op Kokomo)
    • Lex

     Tjonge na dik 2 maanden is dit topic nog steeds actief.
     ———————————————————————————-

     Niet verwonderlijk dit item is en blijft hot.

     Het is meer dan duidelijk dat de Islam inderdaad een steeds groter gevaar aan het worden is waar we voor op moeten gaan passen.

     Net als de oorlog in het voormalig Joegoslavië, je beste buurman kan opeens je grootste vijand worden en wie weet jou moordenaar.

     De schakelaar die opeens omschakelt van gematigde moslim naar hiaat moslim eng hoor.

     Dat boek hebben ze allemaal van buiten geleerd en de inhout zit in hun kop zitten.

     Ik vrees dat dit alles wel eens uit kan gaan lopen. Dat het uit gaat draaien op een burger oorlog. Nederlanders die een schoon veeg actie gaan houden dit omdat de nederlandse overheid het allemaal maar op zijn beloop laat gaan.

     Criminele hiaat strijders syriëgangers komen gewoon terug en lopen gewoon vrolijk rond zich te beraden op een mogelijke aanslag.

     Er word ze geen stro breed in de weg gelegd.

     Even terug te komen op het thema van dit ik hoop nog steeds dat dit gedrocht van een sloop en armoede kabinet snel gaat vallen.

     (in antwoord op jandan)
 31. DoubleUC

  Oh jeetje… wordt het dan tóch nog gezellig hier? (…)

 32. Maxo- Max-13

  Wilders heeft gelijk!Zolang
  de multiculti, politiek-correcte elite niet hard wordt aangepakt, zal
  het bloed door de straten van Europa blijven vloeien.Decennialang
  heeft de Europese politieke elite, de immigratie uit de islamitische
  wereld toegestaan en zelfs gestimuleerd. Er werd niet gedacht aan de
  problemen die dat met zich meebracht, zoals de import van jihadistische
  wereldbeelden, criminaliteit en armoede.Iedereen die kritisch was naar
  dit beleid, werd weggezet als racist!…

Reacties niet toegestaan