‘PVV declareerde tienduizenden euro’s in Brussel’ (video)

Geert Wilders en de PVV-Kamerleden zetten graag een grote mond op over het in hun ogen buitensporige declaratiegedrag van Europese politici. Uit een uitzending van KRO Reporter, die vanavond wordt uitgezonden, blijkt echter dat de PVV zelf onterecht duizenden euro's heeft gedeclareerd bij het Europees Parlement. Zo diende ex-PVV’er en Europarlementariër Danïel van der Stoep zijn rekening voor een alcoholontwenningskuur van 24.000 euro in bij zijn verzekering bij het Europees Parlement. Van der Stoep veroorzaakte vorig jaar een auto-ongeluk met vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Ook declareerde de PVV 13.000 euro voor een rapport uit 2011 over Nederland en de eurozone. De PVV-declaratie is tegen de regels, omdat het onderzoek voor gebruik was voor de fractie in Den Haag en niet voor Brussel. De PVV probeerde bovendien een tweede 13.000 euro los te peuteren voor de vertaling van het  rapport van het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research naar de kosten van de euro. Dat PVV-verzoek werd door Brussel echter niet gehonoreerd. PVV-leider Geert Wilders reageert:

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AAFJE

  Wat schandalig! Waarom krijgt deze dronken PVV-europarlementarier niet een boete en ontzegging van zijn rijbewijs, ipv een ontwenningskuur die hij niet zelf wil/kan betalen!
  Kunt u ook vertellen of het Europees Parlement die 24.000 euro betaald heeft?

 2. Indenvreemde

  Raad het verschil tussen een drankverslaafde en een PVV Politicus
  Raad het verschil tussen een Politicus en een Graaier
  Veel succes

 3. malky

  Meteen een eind maken aan het Europese gegraai.
  Ik neem aan dat reporter het gegraai van de andere partijen uit politieke overweging verzwijgt?
  Of is dit gegraai inmiddels heel normaal geworden?

  • André Somers

   Nee, gegraai en foute declaraties zijn nooit normaal. Maar het wordt wel pikanter als dat gebeurt bij een partij die zelf zo hard roept dat ze opkomen tegen zulk gedrag.

   (in antwoord op malky)
 4. Pietje_Precies

  broodje aap verhaal

 5. Mike Philippens™

  EU is slecht, maar het geld is goed. Zo blijkt wel vaker. Ik kijk er niet van op. Als men stelt dat alle politici slecht en/of corrupt zijn, zou het raar zijn als ze bij de PVV ineens anders zouden zijn. Hun verhaal is iets anders, maar het zijn dezelfde machtsgeile figuren als bij de andere partijen.
  Het gaat ze om de macht, niets eens om het geld. In het bedrijfsleven zou je meer verdienen en de uren zijn beter. Bovendien wordt niet elke stap die je zet breed uitgemeten. Het gaat puur om de ultieme macht.

 6. Bob Lagaaij

  Ik heb een beetje genoeg van die hele Europese banen- en graaimachine.
  Van dichtbij weet ik dat – zeer gerespecteerde – Europarlementsleden uit mijn regio binnen twee jaar in een BMW van de buitencategorie reden en een moeilijk onder te brengen dochter met hbo hadden ingehuurd als fractiemedewerkster. Daar moeten we eigenlijk radicaal vanaf, al zal het, vrees ik, nooit gebeuren. En wat de PVV betreft: die heeft, lange neus naar Brussel, gewoon geprobeerd om net als collega-partijen (hoewel ik Geert geen partij zou willen noemen: dat is een eenmansbeweging + bodyguards) de vleespotten van EU-land te plunderen. En verder: over W. en consorten geen nieuws. Rare jongens, rare manieren. Maar als je daar nu nog verbaasd over bent – of teleurgesteld – kom je uit de donkerste holen van de samenleving. Amen (hoewel niet confessioneel).

 7. brabantman

  Vreemd dat kranten en PO iemand zijn medische gegevens kunnen inzien. Wat niet vermeld wordt dat het hier een verzekeringszaak betreft en niets met Europees geld te maken heeft. Mevr. Smits, doe eens uw werk als journalist goed en informeer uzelf voor u wat neerkalkt. Tja, Wilders moet nog even afgemaakt worden…

 8. Erwin Kwakkel

  Wat een grote graaiers bij de PVV

 9. rearden

  Inderdaad, de leugen dat het hier om een declaratie bij het Europees Parlement zou gaan wordt niet gerectificeerd. Past zeker te goed in het PVV-bashen. Zie DDS voor meer informatie.

Reacties niet toegestaan