‘Beatrix aan de kant zetten bij formatie is ongelooflijk onhandig’

De onafhankelijke adviseurs van koningin Beatrix hebben kritiek op de plannen van de Tweede Kamer om haar bij de kabinetsformatie aan de kant te zetten, meldt de Volkskrant. De voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf (VVD), zette vrijdag tijdens een rede voor het Montesquieu Instituut grote vraagtekens zet bij de transparantie van de nieuw procedure die de Tweede Kamer wil. De koningin nam de dag na de verkiezingen altijd het initiatief om haar vaste adviseurs en de fractievoorzitters te horen over de ontstane situatie. Omdat de nieuwe Tweede Kamer pas ruim een week later wordt geïnstalleerd, ligt de voortgang officieel stil. De Graaf: 'Een land in crisis kan niet acht dagen wachten.' Een andere adviseur van Beatrix, minister van Staat Frits Korthals Altes noemt het 'ongelooflijk onhandig. De koningin was na die eerste week al een heel eind.'  

Bron(nen):   de Volkskrant      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Uilenspiegel

  Dit relikwie uit vervlogen tijden hoort tot de geschiedenis. Het is ongelooflijk dom vanwege een onverdiende status iemand deze invloed te willen toekennen.
  Laat haar oma zijn, een prima en passende rol.

  • marianne martens

   Het klopt vgls mij niet wat je zegt, want het Koninklijk Huis, in casu Koningin Beatrix,Willem- Alexander, Maxima, Prinses Margriet en Hoogleraar P. van Vollehoven, betekenen veel voor de samenleving. Ze brengen rust, beschaving en mededogen in hun oordelen, ze hebben veel kennis van de geschiedenis en zijn ook iemand die een verruimde blik ( Machiavelli e.a.) hebben. Het is geen relikwie, want ze houden de veelomvattende “tegenstellende” mensen wat in evenwicht. Rutte en zijn medeleden, heeft hier weer een a- culturele “narcistische” smak gemaakt door deze verandering te ondersteunen.Goed dat deze site, alle meningen van de muizen- kindjes NL accepteert.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
   • Uilenspiegel

    Het feit beste Marianne dat de majesteit en haar familie aardige mensen zijn en ook nog gestudeerd hebben geeft hen geen enkele bevoegdheid op zich. Er zijn meer aardige en evenwichtige personen die niets op dit niveau te vertellen hebben. Beatrix mag dat enkel vanwege een oud gebruik en dat is onzinnig. Anders gezegd zij vertegenwoordigt alleen zichzelf en dat slaat nergens op als binnen een democratie de kiezers bepalend moeten zijn. Haar hoedjes vind ik overigens geweldig en enig beeldend talent kan haar zeker niet ontzegd worden. Mooi zo houden.

    (in antwoord op marianne martens)
   • knier

    Deze “rust brengende Machivellianen wisten niet hoe ze hun bij elkaar gejatte rijkdommen mee naar Engeland moesten slepen toen ze eindelijk echt eens iets voor het land konden betekenen, en die aangetrouwde Junta dochter zorgt zeker ook voor de voor het evenwicht tussen de “tegenstellende” groepen.
    En wanneer wordt “hoogleraar” van Vollenhoven eindelijk eens voor de rechter gedaagd voor het op moorddadige wijze dood rijden van een inwoner van onze Ooster buren,wat decennia lang in de doofpot gehouden is?
    Nee,vooral op blijven hemelen,die oplichters kliek;ieder volk krijgt wat het verdient.

    (in antwoord op marianne martens)

Reacties niet toegestaan