Brinkman faliekant tegen beperking hyotheekrenteaftrek

Het beperken van de hypotheekrenteaftrek, zoals een aantal politieke partijen wil, is funest voor de koopkracht van de huizenbezitter en de werkgelegenheid in de bouw. Dat zegt Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, in een interview met NU.nl. Volgens de CDA-senator werkt een beperkte aftrek "verdergaande prijsdalingen, kansloze starters, een volledig stagnerende woningmarkt" in de hand. Evenals "een bouwsector die nog eens tienduizenden bouwvakkers moet laten gaan". De meeste partijen willen de hypotheekrenteaftrek vooral afschaffen om inkomenspolitiek te bedrijven, dat wil zeggen: het kleiner maken van de verschillen tussen hoge en lage inkomens. Als de aftrek inderdaad verdwijnt, dan moet dat worden gecorrigeerd via een lagere inkomstenbelasting, vindt Brinkman.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  De grote lobbyist van de bouwwereld en tevens bezetter van een machtige Eerste Kamerplek voor het CDA heeft gesproken.
  Hij bouwt liever het land vol met nieuwe industrieterreinen en met dure villa’s op dure grond of ze nou verkoopbaar zijn of niet.

 2. Jorrit Schippers

  Lubbers had gelijk.

 3. Le_bon_sauvage

  Wij van WC-eend…

  Figuren als Brinkman en Wientjes, die zijn pas een bedreiging voor dit land: ondoorzichtige en mediageile lobbybeesten die in tijden van politieke verwarring de boel nog even verder komen verstieren, ipv gewoon aan de onderhandelingstafel proberen tot goed bestuur te komen.

 4. marianne martens

  Ongelofelijk grof dat zulke mensen zoals Brinkman en van Boxtel
  door hun Partijen in de Eerste Kamer zijn gekomen. Menzis die nu ook al geen medicijnen vergoedt aan mensen die MS hebben, een ziekte die ook veel jongeren treffen. Brinkman is een karikatuur van zichzelf ( alleen weet hij het niet ), hij gaat alleen voor geld en macht en gelooft in zijn eigen grootheid, in een land ( dit land, zoals veel politici zeggen ) dat zo ongelofelijk lelijk is verbouwd en waar wegen worden vernieuwd, die nog goed zijn, dat het inderdaad heel goed is dat Lubbers hem weggeschoten heeft. Heeft U ooit weleens dat gezicht vol walging gezien toen hij het woord: ” Homosexuelen” ! in de mond moest nemen. A real “straight guy” with his open eye look”. Doe wat aan die hypotheekaftrek, Partijen, alleen de rijken profiteren al tientallen jaren optimaal en ze krijgen ook miljoenen subsidies en z.g. stimulerings geld voor hun bedrijven , ook Shell.Trouwens de belastingbetaler betaalt al weer al die uitkeringen ( terecht ), ook die van de ontslagen rijken. Toch!! We blijven gedwongen solidair met elkaar, alleen willen de meer bemiddelden zoals die schat van een Jort K. er niets van weten.

 5. Mo Meta

  Ik ben niet gewelddadig maar mensen als Elco Brinkman mogen ze van mij met pek en veren besmeuren en op een gevangeniseiland gooien. Dit zijn namelijk de mensen die een land echt kapot maken door zo genadeloos te lobbyen en te liegen. Mensen als Elco Brinkman beschadigen een land zo enorm dat ze wat mij betreft als terroristen aangemerkt mogen worden. Ja, ik weet dat het allemaal volgens de “regeltjes” gebeurt, maar we weten allemaal hoe het spel gespeeld wordt uit het zicht van de camera’s en microfoon.s

  • marianne martens

   Heel goed uw geschreven stuk ,de mensen hebben in een democratisch land gekozen voor hun eigen ondergang naar alles minder, kunst, uitkeringen,ziekten, geen medicijnen voor zieken, geen onderwijs, geen wetenschappelijk onderzoek, geen kinderopvang, geen goed recht spreken, geen advocaten, geen eten, etc Mensen zoals Brinkman worden omzwermd door mannen, soms een vrouw die straks hun Angel Saksische taal weer Rood uitbraken.
   etc

   (in antwoord op Mo Meta)

Reacties niet toegestaan