Artsen Zonder Grenzen: 94 aanvallen op ziekenhuizen, 40% slachtoffers vrouwen en kinderen

Volgens Artsen Zonder Grenzen worden burgers zeer regelmatig slachtoffer van aanvallen in Syrië. Ongeveer 30% tot 40% van de oorlogsslachtoffers zouden vrouwen en kinderen zijn. Ook stelt de organisatie dat er 94 aanvallen zijn gedaan op 63 ziekenhuizen. Er waren afgelopen jaar 4.634 doden te betreuren in de ziekenhuizen rondom Damascus. In 31% van de gevallen ging het om vrouwen en kinderen. Van de 93.162 gewonden in het gebied ging het in 40% om vrouwen en kinderen. Vanaf september nam het geweld daar af, maar nam het toe in het noordwesten. Daar was 19% van de 2.375 doden een kind onder de 5 jaar. Van de 61.485 gewonden ging het in 17% om vrouwen en kinderen. Van de door luchtaanvallen getroffen ziekenhuizen werden er 12 helemaal verwoest. Ook werden ambulances aangevallen, 16 in totaal. Artsen Zonder Grenzen maakt zich ook boos over het feit dat ziekenhuizen soms nog een tweede keer worden getroffen, een uur na de eerste aanslag. Het doel lijkt niet alleen burgerslachtoffers te creëren, maar ook medisch personeel te doden. Dit heet de 'double tap'-strategie. De cijfers die Artsen Zonder Grenzen heeft vrijgegeven betreffen alleen de ziekenhuizen die zij ondersteunen. In werkelijkheid ligt de humanitaire tol dus nog hoger.    

Bron(nen):   de Morgen      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  Natuurlijk zijn deze aanvallen alleen en uitsluitend door Rusland, onze grote vijand, gedaan.
  De ,beschaafde, westerse legers doen zoiets niet. Die maken alleen en uitsluitend isis slachtoffers..

  • Blargh

   Heb je de roeski’s hun clusterbommen al eens in actie gezien ?

   (in antwoord op kwikfit)
  • Captain Gorgeous

   Is het terrecht dat mijn sarcasme radar aanslaat na het lezen van jouw comment?

   (in antwoord op kwikfit)
   • kwikfit

    Nee hoor. Ik geloof de (oorlogs)propaganda.:-))

    (in antwoord op Captain Gorgeous)
    • Captain Gorgeous

     I’m so jealous. Niemand die je voor gek verklaard omdat je verder nadenkt dan je neus lang is. 🙁
     sprookjes maken het leven zo veel mooier… of niet. Hoe zijn de mensen in sprookjesland? Al lang niet meer langs geweest.

     (in antwoord op kwikfit)
     • kwikfit

      In een woord HEERLIJK. Lekker simpel ook. “Wij” ( het westen) zijn de “goeie” en helpen daar ook alleen de “goeie” (gematigde) opstandelingen. De Russen daarentegen zijn de “kwaaie” . Die doet niets anders dan oorlogsmisdaden plegen. In tegen stelling tot “ons”, want wij bombarderen alleen de vijand … Verder is de EU één groot succes,de stroom nieuwelingen geen enkel probleem en is Oekraïne onze beste vriend en moeten we dus vooral JA stemmen.en Rusland is de grote boze wolf.;-))

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
     • Captain Gorgeous

      :0 en ik maar denken dat het allemaal om geld draait, en al die transparante goedwillende politici ervan verdenken naar de wenken van de centrale banken, olie, medicijn, wapen en voedsel-industrie te dansen.
      Weetje wat, brandende gebouwen storten plots in vrije val snelheid in en blijven weken lang boven hun brandtemperatuur branden.
      En de media deugt gewoon :o!
      Wat ben ik aan het slapen geweest met mijn aversie tegen zwartwit denken.

      Jup ik ben weer een goeierik en vredelievend, en heb helemaal niet door dat ik in angst leef.
      Dood aan alles wat de media me verteld wat slecht is! Lets fight a war on war!

      Dankjewel;-)!

      (in antwoord op kwikfit)
     • kwikfit

      Politici zijn de meest betrouwbare mensen. Een man een man, een woord een woord types. Zij leggen hun ziel en zaligheid in hun werk om voor U op te komen en Uw belangen te vuur en te zwaard te verdedigen. De eu b.v. laat dat mooi zien.. Banken olie- medicijn- en voedsel industrie idem dito. De wapens die het westen maakt zijn er om U en Uw vrijheid te verdedigen
      De media is geheel onafhankelijk en kritisch. Wat zij schrijven kunt u als waar aannemen. U wordt niet gemanipuleerd. Kritische sites op het net die anders beweren zijn allemaal van halve garen met een complotcomplex.

      Gaat u maar rustig slapen ….. er is niets aan de hand …

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
 2. Burgermans

  Je kunt nu eenmaal geen omelet bakken zonder eieren te breken.

 3. Pietje_Precies

  Tja, de mannen zitten immers hier….

 4. Fritzy666

  Schept weer ruimte om de ‘kerels’ hier terug te sturen….om te vechten of om op te bouwen!

Reacties niet toegestaan