Het proces tegen Wilders komt vlak voor de verkiezingscampagne

Het lijkt simpel: Geert Wilders zei in 2013 dat hij er voor zou zorgen dat er in Nederland minder Marokkanen zouden komen. Is dat strafbaar, is de vraag. Hou een rechtszaak en kom met een uitspraak, zou je zeggen. Maar zo simpel werkt dat niet. De rechtszaak tegen Wilders is alweer uitgesteld. Hij wordt niet in de zomer, maar pas vanaf eind oktober gevoerd. Door het uitstel komt de zaak dicht in de buurt van de campagne voor de verkiezingen, in maart 2017. De start van de inhoudelijke behandeling van de zaak is nu vastgesteld op 31 oktober, bevestigt de rechtbank in Den Haag. Wilders wordt vervolgd vanwege zijn uitspraken in maart 2014, toen hij de wens uitsprak dat er 'minder Marokkanen' in Nederland zouden zijn. Over 3 weken vindt een regiezitting plaats in de zaak. Een inhoudelijke behandeling voor de zomer bleek niet mogelijk, zegt een woordvoerder. ,,Een van de redenen is dat er nog onderzoek moet worden uitgevoerd door de rechter-commissaris. En daarna moesten de agenda's van alle partijen nog op elkaar worden afgestemd. De rechtbank heeft vervolgens de data bepaald, na overleg met het OM en de verdediging.'' De PVV-leider staat mogelijk nog een tweede proces te wachten: in Oostenrijk. Daar loopt een gerechtelijk vooronderzoek naar Wilders, vanwege uitspraken die hij in 2015 deed tijdens een congres van zusterpartij FPÖ. Dat vooronderzoek loopt nog steeds.

58 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DoubleUC

  Jaja… je mag niet (meer) zomaar zeggen wat je denkt of wenst tegenwoordig (…) Zoiets zet je toch wel aan het denken over het begrip ‘vrijheid’ … dat staat nogal onder druk, toch?

  • harrr

   Vrijheid is een illusie die je is gegeven door mensen die het WEL hebben………

   (in antwoord op DoubleUC)
   • drfeelgood

    Gelukkig snapt iemand het nog, zeldzaam blijkbaar te zien aan het aantal idioten die nog geloven dat stemmen zin heeft en staan te zwaaien naar een familie waar ik niet eens verder op in ga anders word het comment geweigerd door rtvoost

    (in antwoord op harrr)
    • Captain Gorgeous

     Het is een eenzaam leven zonder mainstream media indeed. Maar goed om te zien hoe goed gelovig ikzelf vroeger was. Dat houd me wakker.

     Peace

     (in antwoord op drfeelgood)
  • Jerapah

   En terecht, vrijheid betekent niet dat je mag discrimineren en aanzetten tot haat tegen een bevolkingsgroep.

   (in antwoord op DoubleUC)
   • Blargh

    als ik zeg dat ik minder aardappelen wil, haat ik dan aardappelen?

    (in antwoord op Jerapah)
   • Blargh

    Omgekeerd lijkt er telkens geen enkel probleem te zijn : Islam is de meest racistische religie inbeeldbaar

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Ach ja, dat praatje kennen we onderhand wel.

     (in antwoord op Blargh)
     • Fritzy666

      Oja…..en die mocro’s zijn geen aanhangers van de islam!

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Is er iets verkeerds aan om aanhanger van de Islam te zijn? Oh ja, ik was vergeten dat jullie dat inderdaad vinden.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Inderdaad, hoeveel misdaden worden er bedreven uit naam van de islam, daar is nu echt niets goeds aan te ontdekken!

      (in antwoord op Jerapah)
     • Blargh

      Net zoals zei het recht hier hebben in getto’s te kruipen, heb ik het recht er niets mee te maken willen hebben.
      Ze geven duidelijk aan dat het omgekeerd nog véél erger is (uitkering uitgezonderd)
      Van integratie is er absoluut geen sprake

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Tuurlijk heb je het recht om niets te maken te willen hebben met bepaalde mensen, Blarghje. Dat wordt toch ook nergens beweerd? Ik moet van sommige Nederlanders ook niets hebben, dat is toch de normaalste zaak van de wereld? Maar het wordt wat anders als je gaat roepen dat het aantal Marokkanen dat in Nederland verblijft moet worden teruggebracht, dan ben je fout bezig.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      Je mag je bevolking dus niet beschermen als duidelijk is dat de meeste misdaden door Marokkanen wordt gepleegd

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Roepen dat mensen van Marokkaanse mensen het land uit moeten heeft niets met ‘beschermen’ te maken, Blarghje.

      (in antwoord op Blargh)
     • Jaap Aap

      Jawel. Sterker nog dat doen politie en justitie toch al. Hoeveel keer heb jij niet lopen verkondigen dat de gevangenissen uitpuilen van de kutmarokkanen en ander import tuig?

      Er is echter en groot verschil tussen de daders aanpakken en collectief straffen. Laatste mag namelijk niet. Eerste wel.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      “Sterker nog dat doen politie en justitie toch al”
      Achteraf dus na de daad is géén bescherming

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Hahahaha, jij wilt dus mensen oppakken VOOR ze een wet hebben overtreden. Tja, dat Wilderiaanse denken past in een fraai rijtje:
      Pol Pot
      Stalin
      Hitler
      Pinochet
      Videla
      Stroessner
      Familie Kim
      Familie Assad
      etc.
      En dan nog afvragen waarom niet iedereen als een dom schaap achter die Limburgse nepvlaai aanloopt…..

      (in antwoord op Blargh)
     • Fritzy666

      In het kader van het herstellen van het demografisch evenwicht, en de bescherming van de eigen volkse waarden, normen en culturele identiteit, is elk daadkrachtig optreden geoorloofd! Ald de nota bene, door het eigen volk gekozen regering, dit al niet meer kan waarborgen, zullen private millities ontstaan, met alle nare gevolgen vandien! Zie recentelijk maar eens DSDA…….en zo zijn er momenteel nog een groot aantal…….lijkt mij een beetje eng….? Maar waar ligt de werkelijke schuld van deze opkomende excessen…..inderdaad bij deze dubieuze ‘import’, van volksvreemde elementen, die totaal niet op hebben met onze levensstijl……de roep om de de invoering van een sharia-wetgeving klinkt alom…..brrr, erg eng! Zelf ben ik zeker geen tegenstander van de invoering van de sharia voor moslims, maar dit is niet haalbaar, het zou slechts generaties van verminkte moslims opleveren, als deze sharia-wetgeving geheel conform hun regels zou worden nageleefd!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Blargh

      Kan je me quoten waar ik schreef “oppakken voor de daad” ?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Fritzy666

      De bevolkingspopulatie in de HvB’s en gevangenissen, bestaat inderdaad uit de door jouw genoemde úitwassen’ van deze maatschappij……helaas, maar waar!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Nou, dan moeten @disqus_XAGDiIhYAn:disqus en mensen die denken als hij, niet lullen dat de bevolking niet beschermd wordt…..

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Lijkt mij z, dat de bevolking redelijk beschermd wordt door dit tuig in verzekerde bewaring te stellen, maar er loopt meer schuim buiten, dan er binnen zit….helaas!

      (in antwoord op Jaap Aap)
    • Fritzy666

     “en toen kwam de giraf met lange nek, en die blies het verhaaltje uit”! Welke goed gekozen nickname, kan je lekker lang uit je nek l#llen!

     (in antwoord op Blargh)
   • Fritzy666

    Pech, hij spreekt slechts de gedachten van vele uit, en het is de waarheid, alle ellende komt van de moslims, en van hen die daarmee collaboreren!

    (in antwoord op Jerapah)
    • Captain Gorgeous

     Dus de Engelse, Amerikanen en Israëlische? De westerse landen die moslims in het midden oosten bewapenen.
     Dat maakt natuurlijk iedere Engelsman, Amerikaan en israëliër het kwaad henzelf.

     Bovendien heb ik het idee dat in veel gevallen mensen de uitspraken van wilders gaan denken in plaats van dat hij zegt wat mensen denken. Maar dat krijg je met indoctrinatie.

     Peace

     (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Ben het niet eens met ‘kuifje’, maar hij verwoordt wat de mensen niet meer mogen zeggen, dit is geen indoctrinatie, maar slechts een indamminf van het recht op vrije meningsuiting!

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
    • Jerapah

     Dat ligt er maar aan, waarheid is in dit geval subjectief. Bovendien, als je de PVV ziet als de hedendaagse NSB krijgt de term ‘collaboratie’ natuurlijk een heel andere betekenis.

     (in antwoord op Fritzy666)
    • Jaap Aap

     Ook al was het waar wat je schrijft, dat maakt het nog niet legaal. Bovendien zit er een groot verschil tussen iets denken en zeggen.

     (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Waarom zouden wij in eigen land het recht van ‘vrije meningsuiting’ beknotten, en dit ten behoeve van, een op drift geraakte ‘bende’, die zelf totaal wars is wan elke vorm van vrije meningsuiting! Is dit dan de reeds te ver doorgedraaide censuur van de moslim, dit lijkt mij meer een dhimmitude gedrag? Een buurvrouw ze het laatst erg raak, wij lieten rolluiken plaatsen ‘wij gaan ons zelf opsluiten, om de boef buiten te houden”!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Je hebt gelijk….. als je de wereld bekijkt vanuit alleen je eigen positie en mening. Ik zou zeggen doe je ogen open en accepteer dat er voldoende mensen zijn (een meerderheid zelfs) die jouw mening niet delen. En dat zijn niet alleen moslims en allochtonen.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Geloof niet dat die meerderheid, die jij bedoeld, mag worden gezien als een ojectieve meerderheid, als die meerderheid al mocht bestaan. Deze dubieuze meerderheid bestaat slechts uit PvdA-ers, naar beneden glijdend op de electorale glijbaan, zich zelf benoemde linkse intellectuelen, die nog ergens een oud schrift hebben gevonden van Herbert Marcuse, allerlei obscure AFA-groepjes, werkschuwe autonomen, krakers-kollektieven, linkse beroepsdemonstranten (vandaag prosteteren zij tegen de aanleg van een nieuwe snelweg, om daar morgen overheen te rijden naar de volgende demonstratie, flower-power figuren blijven hangen in een bad-trip, kwalijke uitwassen van kabouters, en dolle-mina’s……brrr, wat een betrouwbare meerderheid!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Jouw “meerderheid” bestaat, aantoonbaar uit 10.08% van de kiezers. En als je van peilingen uit wil gaan, uit 39 van 150 of zo’n 29%.

      Ik denk dat de PvdA heel blij zou zijn met de rest maar gelukkig is dat niet zo. De meerderheid bestaat uit de aanhang van alle andere partijen tezamen ofwel meer dan 2/3e. En dat is nu precies wat ik bedoel met “je ogen openen” en niet alleen reageren vanuit je wensbeeld. Jij ziet wat je wilt zien maar de feiten tonen een heel ander beeld.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      En de percentages PvdA…..en ben geen aanhanger van ‘Kuifje’! Die is veel te zwak, en schreeuwt helaas alleen maar! Maar…. al zou slechts 1% tegen zijn, dan is dit nog steeds één procent van de eigen bevolking, en waarom deze achterstellen ten aanzien van deze kwalijke import?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Die 1% van jou wordt niet achtergesteld maar heft precies dezelfde rechten, plichten en vrijheden als ieder ander op Nederlands grondgebied.

      Feit is dat jij die 1% een streepje voor wilt geven…

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Maar die 1% bestaat niet, die groep is veel groter, en wordt alsmaar groter.

      (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Vogelbeest

  Dat zou nog wel eens heel slecht kunnen uitpakken voor de vluchtelingenknuffelaars.

 3. Motto

  Dat komt dan mooi uit dit cadeau voor de heer Wilders. Hebben die linkse rechters zich vast niet gerealiseerd bij het verplaatsen van het proces.

  • Diederik Van N

   Het wordt tijd dat de NL,ders naar de wapens grijpen. Elk andere actie is gewoon nutteloos.

   (in antwoord op Motto)
 4. Mea MoresZn

  Volkomen terecht dat Justitie Wilders langs de wettelijke meetlat blootlegt. Als dit min of meer samenvalt met de verkiezingen kann dit tegen hem werken. Namelijk, bij gebrek aan een integer charisma en onvermogen tot afgewogen zelforientatie, rest Wilders slechts een persiflage van zichzelfte maken die hij wil projecteren op de samenleving.
  Wilders straalt ijskoud´berekende (zelf)optimalisatie uit, hetgeen illustreert hoe hij over zichzelf denkt in relatie tot zijn politieke werkveld in de samenleving. Nog eens onderstreept door zijn, op z’n zachtst uitgedrukt, dubieus (politiek) opereren in woorden en daden in Nederland en buitenland. Geveinsde empatie wordt opportunistisch ingezet. (Henk & Ingrid). Slaagt hij vervolgens niet, dan presenteert hij zichzelf als slachtoffer van een systeem dat tot vijand wordt verklaard. ‘Nepparlement´ o.a. Dat hij evenwel nodig heeft om te kunnen functioneren in de rol die hij zichzelf heeft aangemeten.

  Daarmee is Wilders met zijn ondemocratische eenmans-PVV, een politieke neppartij, tot de standaardrisico’s voor democratisch Nederland geworden. Zolang deze ondemocratische eenmans-partij met haar omstreden initiatieven niet verder
  expandeert, is het risico nog beheersbaar. Een ‘cordon sanitaire’ komt echt niet
  zomaar uit de lucht vallen. De imagoschade voor Nederland is onoverzienbaar
  indien de PVV een daadwerkelijke machtsfactor zou worden.

 5. jandan

  zijn vrinden zitten straks op de publieke tribune met hun hakenkruis zwaaisjaaltjes en scanderen zoals altijd dat er ook bij de rechters een piemel in moet…

  • Burgermans

   Fantast

   (in antwoord op jandan)
  • Fritzy666

   Stereotype linkse retoriek, wat kant noch wal raakt!

   (in antwoord op jandan)
   • jandan

    heel wegkijkend rechts reageert op deze trieste manier en hopen dan tevergeefs dat hun geneuzel klopt.
    kortom….droom fijn verder, het gaat zeer doen als je kater is uitgewerkt.

    (in antwoord op Fritzy666)
    • Fritzy666

     De enigste ‘kater’ loopt links op, en wel door het incompetente schoothondje ‘Samsom’, de grootste electorale afglijer uit de geschiedenis!

     (in antwoord op jandan)
     • jandan

      dat bedoel ik, niks in te brengen en dan proberen je gelijk te halen door van onderwerp te veranderen.
      over stereotype retoriek gesproken…

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Weinig inhoud Jandan, maar blijft toch het feit, dat de ‘burger’ afrekent met de PvdA, en dat deze afstevent op de grootste electorale nederlaag ooit……socialisme gaat niet zonder nationalisme!
      PvdA is géén ‘vis’ en géén ‘vlees’, blijft dat ‘Kuifje’ ook niet veel zal oplossen, zie eigenlijk zelf meer in communisme, als de meest perfecte Staatsvorm, met jeugdhelden als Carlos Marighela en Ernest Che Guevara…..maar helaas!

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      dat bedoel ik, helemaal niks in te brengen over die landverrader en alleen door naar iemand anders te wijzen probeer je een zinloos puntje te maken.
      feit blijft dat die geblondeerde hufter alweer voor de rechter staat.

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Denk niet zozeer dat Wilders een ‘landverrader’ is, maar denk dat je de ware landverraders moet zoeken, onder de politici die het huidige vluchtelingenbeleid voorstaan, met hun kielzog het linkse werkschuwe tuig, als AFA-groepjes, Autonomen, krakers, beroepsdemonstranten, COa, vluchtelingenwerk! En voor de rechter…pfft, omdat hij zegt wat onder de bevolking leeft, maar vergeet de misdadige ellende, veroorzaakt, door zgn. vluchtelingen, voor het gemak…hoe vaak is de politie in 2015 uitgerukt, voor ellende in AZC’s…??

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      en alweer tracht je een nog magerder puntje te maken door te wijzen naar anderen…
      waar het overgaat is dat die landverrader voor de rechter staat.
      dat jij dat niet kunt bevatten en krampachtig vanalles moet aangrijpen om ergens bevestiging te vinden verteld meer over je eigen beleving van dat hufter gedrag dan je hier durft te erkennen…

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Diederik Van N

      Gewoon een jachtseizoen invoeren: Linkse-flikker-jacht.
      Wilders heeft groot gelijk alleen is hij nog steeds niet instaat leiding te geven. Belasting voor bedrijven en werknemers omlaag en hopsa de economie is weer gered. Immigranten het land uit trappen en eindelijk weer heerlijk rustig leven in het kleine kikker landje dat nu inderdaad naar de kloten gaat door de Moslims met hun achterlijke gedrag.

      (in antwoord op Fritzy666)
 6. Fritzy666

  Bron: RTL4 4 maart 2016

  VLUCHTELING NOG STEEDS VOORRANG

  Nederlandse gemeenten blijven noodgedwongen nog steeds vluchtelingen voorrang geven bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL nieuws.

  Door een wetswijziging krijgen toegelaten asielzoekers niet meer automatisch voorrang. Maar de gemeenten zijn wel verplicht om een bepaald aantal asielzoekers op te vangen.

  Zonder voorrang halen ze die doelstelling niet. Intussen lopen de wachtlijsten voor gewone huurders nog steeds op. De gemeenten vinden de wet dan ook alleen een politiek gebaar.

  Dit doet de PvdA en consorten nu voor de eigen bevolking, van zgn. sociale politieke partijen, zijn zij omgebogen, naar partijen voor de vreemdelingen, en laten zij het eigen volk in de kou staan!

 7. Fritzy666

  Bron: NOS-TT teletekst 4 maart 2016

  17 miljoenste Nederlander komt snel

  Het inwonertal van Nederland zal rond 21 maart boven de 17 miljoen komen,
  voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  Volgens het CBS is de kans dat het een immigrant is groter dan de kans dat het
  een nieuw geboren baby is.In 2015 schreven zich ruim 200.000 immigranten in bij gemeenten.In dat jaar werden zo’n 170.000 kinderen geboren.

  De kans is het grootst op een jongen of man als 17 miljoenste.Van de recente
  immigranten was 52 procent man,van de baby’s 51 procent een jongetje.Verwacht
  wordt dat het nog 18 jaar duurt totdat Nederland 18 miljoen inwoners heeft.

  Zie hier weer overduidelijk dat Rutte en consorten ronduit liegen over de aantallen….wat een walgelijk stelletje!

Reacties niet toegestaan