WikiLeaks publiceert meer dan 1.000 e-mails van Clinton over de Irakoorlog

WikiLeaks lekte maandag 1.258 e-mails over de Irakoorlog, die afkomstig zijn van de privé e-mailserver van Hillary Clinton. De website tweette een link naar de berichten, die Clinton verstuurde toen ze nog minister van Buitenlandse zaken was. Volgens WikiLeaks zijn de e-mails afkomstig van het Amerikaanse ministerie. Het is echter onduidelijk of het over geheime informatie gaat.

Eerder al zei WikiLeaks-oprichter Julian Assange dat hij voldoende bewijs had voor de FBI om Clinton aan te klagen. "We kunnen een aanklacht indienen, maar zolang Loretta Lynch minister van Justitie is zal ze Hillary Clinton niet vervolgen," vertelde Assange tegen ITV. "Dat gaat nooit gebeuren."

De nieuwe informatie zal waarschijnlijk alleen maar munitie zijn voor het Republikeinse kamp, aangezien Clinton afgelopen weekend het onderzoek van de FBI heeft afgerond. Bronnen vertelde CNN onlangs dat de presidentskandidaat niet vervolgd gaat worden vanwege de e-mails.

Clinton kwam onder vuur te liggen omdat ze tijdens haar periode als minister zakelijke mailtjes had verstuurd via haar privé e-mailadres. Dat is tegen de regels van het ministerie. De mails bevatte in tegenstelling tot wat ze zelf beweerde wel degelijk gevoelige informatie. Doordat ze een privé adres gebruikte, bleven veel van haar mails buiten het zicht van het Congres en haar collega’s.

Bron(nen):   The Independent