Vijf adviezen van Michael Moore om de klap te boven te komen

De aankomende vier jaar zal Donald J. Trump president van Amerika zijn. De politiek en maatschappelijk geëngageerde film- en documentairemaker Michael Moore  voorspelde de overwinning van Trump. Nu zijn voorspelling uit is gekomen deelt de filmmaker vijf adviezen aan de Amerikanen om de klap te boven te komen op Facebook. De aanbevelingen zijn niet gericht aan de feestvierende Trump-stemmer.  
  1. Neem de Democratische partij over en geef de partij terug aan het volk. Ze hebben jammerlijk gefaald.
  2. Ontsla alle voorspellers, opiniepeilers en iedereen in de media die vasthielden aan een vals verhaal en niet wilde inzien wat er werkelijk aan de hand was. Diezelfde mensen zullen nu zeggen dat we 'bruggen moeten slaan' of moeten 'samen komen'. Sla dat advies in de wind.
  3. Elk Democratisch congreslid die deze ochtend niet wakker is geworden met de bereidheid om te vechten, terug te slaan of het nieuwe beleid te dwarsbomen - zoals republikeinen dat acht jaar lang elke dag bij Obama gedaan hebben - moet plaats vrijmaken voor degenen onder ons die klaar zijn de waanzin -die op het punt staat te beginnen- te bevechten.
  4.  Iedereen moet nu stoppen met zeggen dat ze  "verbijsterd" of "geschokt' zijn. Wat je eigenlijk bedoelt is dat je in een bubbel hebt geleefd. Dat je geen aandacht hebt besteed aan miljoenen Amerikanen en hun wanhoop. Jaren werden ze verwaarloosd door beide partijen. Toevallig is een tv-ster opgestaan die het plan heeft gehad om beide partijen te vernietigen.
  5. Zeg tegen iedereen die je vandaag tegenkomt: 'Hillary Clinton heeft de meeste stemmen gekregen''.  De meerderheid van onze landgenoten heeft liever Hillary Clinton dan Donald Trump. Als je wakker wordt met het gevoel dat je in een verschrikkelijk land leeft. Dat valt mee: de meerderheid van je mede-Amerikanen wilde Hillary. Zolang we dat kiessysteem niet veranderen, zullen we presidenten krijgen die we niet willen. Je leeft in een land waar een meerderheid van de burgers gelooft dat klimaatverandering bestaat, dat vrouwen evenveel als mannen moeten verdienen, dat schuldvrij hoger onderwijs voor handen moet zijn, dat het minimumloon omhoog moet en  gezondheidszorg voor iedereen is. We leven in een land waar de meerderheid het eens is met een liberale politiek. Het ontbreekt alleen aan geschikt liberaal leiderschap. (zie punt 1).
  Het lijstje van Moore  is inmiddels bijna 180.00 keer gedeeld.

Bron(nen):   De morgen