SGP wil in Zeeland alle katten aan de lijn

Veel mensen houden van katten, maar de buren van die mensen vaak niet. En de vogeltjes in de tuin ook niet. De SGP in Zeeland heeft een oplossing. Katten mogen niet meer los buiten lopen. Als ze het huis uitgaan moet dat aan de lijn.

SGP-lijsttrekker Marco Kleppe (tegen de PZC): “Ik vind het leuke beesten, maar een huisdier moet wel een huisdier zijn. Die houd je binnen of in je eigen tuin.” Dat we honden niet zomaar laten loslopen en poep opruimen vinden we vanzelfsprekender volgens Kleppe. “Een katteneigenaar zet het dier ’s ochtends buiten en denkt: ik zie je vanavond wel terug.”

Volgens TV-rechter mr Frank Visser maakt de SGP zich druk over een kwestie die nauwelijks tot problemen leidt. In zijn praktijk komt hij kattenoverlast amper tegen. “De top-drie-ergernissen is: geluidoverlast, erfafscheidingen en parkeren. Katten staan niet eens in de top-10.” Hij heeft ook vragen bij het vervolgingsbeleid: hoe geef je een loslopende kat een boete?  ,,Een hond luistert nog. Maar wie gaat de struiken in achter een loslopende kat om daarna een boete uit te delen?”

Bron(nen):   Provinciale Zeeuwse Courant