Trump imiteert Indiaas accent van premier Narendra Modi

Donald Trump zou vaak het accent van Narendra Modi na doen als hij uitspraken van de Indiase premier herhaalt. Dat zeggen belangrijke ambtenaren van het Witte Huis tegen de Washington Post. Nadat de Amerikaanse president onder meer Haïti en enkele Afrikaanse landen ‘shithole countries’ noemde, wakkeren zo de beschuldigingen van racisme verder aan.

Trump onderhoudt warme banden met de Indiase eerste minister. Modi werd diverse keren in het Witte Huis uitgenodigd en onlangs klonk er harde kritiek van de Trump-regering aan het adres van India’s buurland Pakistan. Maar mogelijk bekoelt de relatie nu uit een nieuw rapport blijkt dat Trump het accent van de Indiase leider imiteerde.

Volgens de Washington Post deed Trump zijn uitspraken toen hij bekend maakte dat de VS extra troepen naar Afghanistan stuurt. De krant schrijft dat hij het accent van Modi nabootste, die Engels spreekt, maar de voorkeur geeft aan Hindi. “Nog nooit heeft een land zoveel gegeven en er zo weinig voor terug gekregen als de Verenigde Staten in Afghanistan,” zo deed Trump Modi na.

 

Bron(nen):   The Independent  Newsweek