Oeps: PvdA plaatst advertentie met opgestoken middelvinger

Het is een pijnlijke blunder: in een advertentie van de PvdA is niet de gebruikelijke gebalde vuist te zien in het logo, maar een opgestoken middelvinger.

De PvdA-fracties in Meppel, De Wolden en Westerveld wilden in de Meppeler Courant een wervende advertentie plaatsen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar dat is dus niet helemaal gelukt. Het lijkt er meer op dat de PvdA zijn middelvinger opsteekt naar de burger. Dat valt niet goed bij de toch al wankele partij.

De fout werd pas opgemerkt toen Xander Topma van de SP in Meppel de advertentie op Facebook zette. Jolida Voetelink, voorzitter van de PvdA-afdeling in Meppel en kandidaat-wethouder, is boos. “Dit heeft de Meppeler Courant gedaan. Ik heb het goede logo opgestuurd en om mij onverklaarbare redenen is het verkeerde logo erbij gezet. Zij geven zelf toe dat het hun schuld is,’’ vertelt ze tegen Dagblad van het Noorden.

Voetelink kan er niet om lachen. “Het is geen foutje, het is een fout. Op Twitter gaan de mensen helemaal los op ons. Je zou bijna denken dat het een rattenstreek van iemand is, van mensen die het expres hebben gedaan. Ik ben in gesprek met de Meppeler over hoe dit kan, zij zoeken het nog uit.’’

Bron(nen):   Dagblad van het Noorden