Trump houdt een uitstekende toespraak

Hij kan het dus wel: een goede toespraak (laten) schrijven en die overtuigd uitspreken. De vele tegenstanders van Donald Trump moesten het knarsetandend erkennen: het deed het goed. Ook uit de eerste snelle polls blijkt dat Trump zijn luisteraars en kijkers redelijk heeft overtuigd
In de toespraak, vergelijkbaar met de Nederlandse troonrede riep hij ook op tot een sfeer van optimisme in het land. ,,Dit is ons nieuwe Amerikaanse moment. Er is nooit een beter moment geweest om de Amerikaanse droom te gaan beleven."

Trump benadrukte dat het niet genoeg is om alleen in tijden van crisis bij elkaar te komen. ,,Vanavond doe ik een beroep op ons allen om onze meningsverschillen opzij te zetten, op zoek te gaan naar een gemeenschappelijke basis en de eenheid te bereiken die we nodig hebben om de mensen die ons hebben gekozen te dienen", aldus de president.

De Amerikaanse president heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat hij schendingen van de regels in de internationale handel niet wil tolereren. ,,We zullen de Amerikaanse arbeiders en intellectueel eigendom van de Amerikanen beschermen."

Hij kondigde ook zijn geplande infrastructuurinitiatief aan en riep het Congres op om minstens 1,5 miljard dollar uit te trekken voor infrastructuur.