Wat we weten van Kim Yo Jung: ze is 31 of 29. Of 30

En zo kwam het zusje van Kim Jong-Un midden in de wereldpolitiek terecht. Wat we van haar weten? Weinig. In ieder geval niet hoe oud ze is. De CIA denkt 31, de Zuid Koreaanse spionnen denken 29.

Net als haar broer, de Grote Leider, ging ze naar school in Bern, in Zwitserland. De kinderen van de vorige Grote Leider woonden in een relatief eenvoudig appartement in de Zwitserse hoofdstad onder schuilnamen. Zij heette in Zwitserland  Pak Mi Hyang. Kim Jong Un heette Pak Un.

Volgens de sushi-chef van de familie, die ontsnapte naar Seoul, was haar vader dol op haar en noemde haar ‘mijn prinsesje’.

In haar Zwitserse periode deed het prinsesje aan ballet.

Ze kwam tegelijk met haar broer terug in Noord Korea, in 2000 of 2001. Vanaf toen werd ze klaargestoomd voor een rol in het machtssysteem. Ze verscheen voor het eerst in het openbaar bij de begrafenis van haar vader in 2011.

Sindsdien verschijnt ze steeds vaker in het openbaar. Vaak op de achtergrond van foto’s en video’s van haar machtige broer. Ze zou getrouwd zijn en een kind hebben. Maar zelfs dat is niet zeker.

 

Bron(nen):   Washington Post