Premier Rutte wist al veel langer van leugen Zijlstra

Halbe Zijlstra vertelde premier Rutte enkele weken geleden al over zijn leugen. De minister-president heeft die informatie bewust achter gehouden, omdat Zijlstra zelf tekst en uitleg wilde geven.

Dat bevestigt Rutte tegen RTL Nieuws. “Toen Halbe het mij vertelde, zei hij erbij dat hij er in de Volkskrant, die er mee bezig was, mee naar buiten zou komen. Ik hechtte daar zeer aan.” Rutte vervolgt: “Hij moest gewoon openheid van zaken geven. Helaas zaten daar nog een paar weken tussen.”

De minister van Buitenlandse Zaken gaat vandaag in debat met de Kamer. Hij zit flink in de problemen, omdat hij beweerde zelf in 2006 met Poetin te hebben gesproken, terwijl hij slechts herhaalde wat Jeroen van der Veer, ex-CEO van Shell, tegen hem had gezegd. Bovendien zou Zijlstra diens verhaal hebben aangedikt.

De premier neemt zijn partijgenoot en minister kwalijk dat het niet tijdens de formatie ter sprake is gekomen, maar vindt wel dat hij kan aanblijven. “Het is niet goed en het is onverstandig geweest, maar de inhoud van het verhaal staat. Daarom is hij nog geloofwaardig.” De meeste mensen denken daar anders over en de verwachting is dan ook dat Zijlstra vanavond zal opstappen.

Bron(nen):   RTL Nieuws