Wetenschappers concluderen: Trump is slechtste president ooit

Donald Trump is de slechtste president in de hele geschiedenis van de VS. Dat blijkt uit een enquête onder 170 belangrijke historici en politieke wetenschappers.

Elke vier jaar wordt de leden van de prestigieuze American Political Science Association gevraagd om een cijfer te geven voor alle 45 presidenten die de Verenigde Staten tot nu toe hebben gehad. Nul is het slechtst, honderd is een perfecte score. Drie keer raden wat Trump heeft gekregen van de topwetenschappers: een twaalf. Ter vergelijking: Obama haalt 71, Ronald Reagan 69. En zelfs de toch ook behoorlijk beroerde president Nixon krijgt nog een 37.

Trump heeft James Buchanan van de laatste plek verstoten. De president die in 1861 niet wist te voorkomen dat er een burgeroorlog uitbrak werd altijd beschouwd als de slechtste president aller tijden. Tot nu toe dus. Barack Obama stijgt dit jaar flink en staat nu achtste op de lijst. De top zeven is al jaren hetzelfde: Abraham Lincoln, George Washington, Franklin Roosevelt, Teddy Roosevelt, Thomas Jefferson, Harry Truman en Dwight D. Eisenhower.

Van de ondervraagden is ruim 57 procent Democraat, bijna 13 procent Republikein, de rest is geen van beide. Maar zelfs volgens de Republikeinen is Trump nog de vierde slechtste president ooit.

 

Bron(nen):   Newsmonkey