Trump wil leraren bewapenen

Leraren met wapens voor de klas zetten, dat is volgens president Trump een van de manieren om een eind te maken aan bloedbaden op scholen. Hij zei dat in een ontmoeting met overlevenden en nabestaanden van de schietpartij van vorige week en van eerdere schietpartijen op scholen. Een van hen opperde om leraren te bewapenen. “Als je een leerkracht hebt die ervaren is met vuurwapens, dan kan die meteen een einde maken aan de aanslag ,” zei Trump. Hij opperde ook het overige schoolpersoneel van een wapen te voorzien.
Een fotograaf nam een plaatje van het spiekbriefje dat Trump had meegenomen. Hij had zich voorgenomen een keer te zeggen: “Ik hoor jullie” en te vragen: “Wat is het belangrijkste dat jullie willen dat ik weet over jullie ervaring?” Allebei gelukt.
Overigens lijkt Trump bereid strengere regels rond wapenaankoop te steunen, zoals een grondiger onderzoek naar de geestelijke toestand van de dader en een verhoging van de leeftijd. Dat is opmerkelijk, want zijn aanhangers zijn over het algemeen niet gediend van verandering van de wapenwetten.

Bron(nen):   Independent