Trump zelfs ongewapend school in bij schietpartij? Zo reageerde hij eerder op bloedende man

Vlak na de schietpartij op een school in Florida zei Trump dat hij zelfs zonder wapen de school zou binnen gaan om kinderen te redden. Grote woorden, die toen al niemand geloofde. Maar nu er een oud audiofragment opnieuw is opgedoken wordt de opmerking nog ongeloofwaardiger.

In een interview met Howard Stern uit 2008 vertelt de Amerikaanse president onomwonden: “We hadden echt een ongelofelijk bal, het Rode Kruis-bal in Mar-a-Lago. Er waren mariniers, er waren heel veel rijke mensen. (…) En je hebt dus al die rijke mensen, en een man – zo’n 80 jaar oud, een schatrijke man, iedereen vond hem leuk – valt recht op zijn gezicht. En ik dacht dat hij dood was. En weet je wat ik deed? Ik zei ‘Oh my god, dat is walgelijk’. En ik draaide me weg.”

Hij gaat nog verder: “Ik kon het niet, weet je wel. Hij lag daar vlak voor me en ik wendde me af. Ik wilde hem niet aanraken… Het was walgelijk. Hij bloedde overal. En ik voelde me verschrikkelijk. Je weet wel, die prachtige marmeren vloer. Die zag er niet goed uit. Het veranderde van kleur. Werd heel rood.” Trump maakte zich vooral zorgen om zijn dure vloer. “Ik zei ‘Ruim dat bloed op! Het is walgelijk!’. De volgende dag vergat ik hem te bellen of hij oké was. Hij bleek uiteindelijk oké hoor. Het is gewoon niet mijn ding. Ik kijk niet graag naar bloed.”

Bron(nen):   HLN