Hoezo kwam Melania Trump de VS binnen op een Einstein-visum?

In 2000 vroeg een Sloveens model, Melania Knauss genaamd, een visum aan voor de Verenigde Staten. In 2001 werd haar verzoek ingewilligd. Ze werd toegelaten binnen het programma voor ‘mensen van bijzondere bekwaamheid’, ook wel het Einstein-visum genoemd. The Washington Post vraagt zich af hoe dat kan.

Want waarin was Melania precies zo bijzonder bekwaam? Haar grootste verdienste op dat moment was dat ze in een string op de cover van Sports Illustrated had gestaan. Verder maakte ze reclame voor Camel-sigaretten en liep ze weleens op een Europese catwalk. Maar het Einstein-visum is in het leven geroepen voor “gerenommeerde academische onderzoekers, voor CEO’s van multinationals, of voor olympische atleten en Oscarwinnende acteurs, die ‘blijk hebben gegeven van aanhoudende nationale en internationale lof’”.

Hoe kan het dat ze toch die specifieke green card kreeg? Wat heeft ze ingevuld op het formulier? Had het er mee te maken dat ze al sinds 1998 aan het daten was met Donald Trump? Melania was immers geen Nobelprijswinnaar of grote CEO, zelfs in de modellenwereld was ze niet bijzonder. “Ze was een model dat hard moest werken, ze is nooit een supermodel geweest,” zegt een anonieme bron tegen The Washington Post. Advocaat van Melania, Michael Wildes, is het daar totaal niet mee eens. Hij ziet wel haar grootse prestaties: “Ze was ruimschoots gekwalificeerd en kwam zeker in aanmerking voor het visum,” reageert hij.

Bron(nen):   The Washington Post