Trump doet poging om grappig te zijn tijdens journalistendiner. En zet daarbij Melania voor schut

Trump maakte dit jaar zijn opwachting bij de Gridiron Club, waarbij journalisten en politici samen aan tafel gaan. Hij gaf er een speech vol grappen en grollen, die maar gedeeltelijk in de smaak vielen.

De Amerikaanse president begon goed. “Ik was erg opgetogen toen ik de uitnodiging kreeg om jullie avond hoogstpersoonlijk te komen verpesten”, aldus Trump. “Dat is waarom ik toegezegd heb”. Daarna volgde een geslaagde grap over schoonzoon Jared Kushner. “Ik wil me verontschuldigen dat we een beetje te laat zijn. Maar Jared kwam niet door de security”, grapte Trump, verwijzend naar de verminderde veiligheidsmachtiging van Kushner, vanwege de vrees dat hij beïnvloedbaar zou zijn.

Maar daarna werd de toon grimmiger. Hij haalde uit naar Steve Bannon: “Die lekte meer uit dan de Titanic!” en vicepresident Mike Pence. “Hij doet zijn werk geweldig goed, maar de laatste tijd krijgt hij zo’n interesse in het nieuws. Elke morgen vraagt hij iedereen: ‘Is de impeachment-procedure al opgestart?’”

Zelfs Melania werd de dupe. “De vraag die iedereen zich stelt: wie zal er eerst vertrekken? Steve Miller of Melania?”, verwees de president naar alle adviseurs die inmiddels vertrokken zijn. “Dat is vreselijk, schatje”, verzachtte hij de boodschap. “Maar je houdt van me, toch?”

Bij een opmerking over Noord-Korea raakten de aanwezigen in de war. Was dit wel een grap? “Ik sluit directe gesprekken met Kim Jong-un niet uit, dat wil ik gewoon niet doen. En het risico van te spreken met een gek? Dat is zijn probleem, niet het mijne,” aldus Trump.

Hij besloot met een mop over Oprah. “Ik denk dat Oprah een geweldig leven heeft gehad en fantastisch werk heeft verricht. Vroeger vond ze me geweldig. Ze zegt nu dat ze zich alleen maar verkiesbaar zal stellen als ze een teken krijgt van de Almachtige. Welaan dan, Oprah, ik geef je toestemming!”

Bron(nen):   HLN