Engelsen vrezen dat Putin het licht uit doet

MI5 – de Britse geheime dienst – heeft de directies van de stroombedrijven dringend gevraagd zeer goed te kijken of hun IT-netwerken voldoende beschermd zijn tegen Putins hackers. Er zijn aanwijzingen dat Putin Engeland in het donker te zetten. Ook waterleiding bedrijven en de grote ziekenhuizen moeten hun beveiliging snel op orde brengen.
De Russische regering is bezig terug te slaan. Putin zet 23 Britse diplomaten het land uit. Daarnaast worden nog andere maatregelen genomen: zo moet het Britse consulaat in Sint-Petersburg de deuren sluiten. Ook is de British Council dicht, een instantie die Engelse taallessen geeft en Britse films vertoont.

De Russen zetten deze stappen nadat Groot-Brittannië deze week aankondigde dat 23 Russische diplomaten binnen een week het land moeten verlaten.

Aanleiding voor de diplomatieke rel is de aanslag met zenuwgas op de voormalige dubbelspion Skripal en zijn dochter in Engeland, begin maart. De twee liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron(nen):   The Sunday Times