Pijnlijk: Amerikaanse media denken dat Rutte premier van Denemarken is

Voor ons was het bezoek van Rutte aan Donald Trump behoorlijk bijzonder, maar voor de Amerikanen zijn ontmoetingen van hun president met politieke leiders uit kleine landjes niet zo’n groot nieuws. Toch is het schandalig dat grote kwaliteitskranten als The New York Times en The Washington Post niet wisten wie Mark Rutte was.

The New York Times noemde hem de premier van Denemarken. The Washington Post dacht dat onze minister-president een kandidaat was voor een positie bij het hooggerechtshof. De twee wereldberoemde kranten die bekend staan om hun politieke verslaggeving verbeterden hun blunder snel toen ze er op Twitter door talloze lezers op werden gewezen.

De media zijn wel onder de indruk van het lef van Rutte. Het fragment waarin hij Trump onderbreekt, staat op alle grote websites. De Amerikaanse president zei over een mogelijke handelsovereenkomst met de EU: “Als we eruit komen is dat positief. En zo niet, dan is dat ook positief.” Rutte wees hem vervolgens terecht door te zeggen: “Nee, niet positief. We moeten er op een of andere manier uit komen.”

Toch verliep het gesprek ‘met respect’ aldus Rutte.

Bron(nen):   AD