Zo ziet de vakantie van Mark Rutte eruit

Net als voor de rest van Nederland breekt ook voor de premier de vakantie aan. Voor Mark Rutte geen wilde reizen naar verre landen. De immens drukke premier kiest in zijn vakantie het liefst voor rust.

Rutte zegt nooit waar hij naar toe gaat, maar het is een publiek geheim dat de minister-president al jaren een hotel aan de Duitse Bodensee betrekt. Ook bezoekt hij elke zomer New York. “Ik heb elk jaar een portie New York nodig,’’ lichtte hij eens toe. “In deze stad vind ik iets dat ik ook in Nederland zie. Iedereen heeft hier liefde voor wat hij doet, is tolerant.”

In de winter gaat hij elk jaar skiën met dezelfde groep oud-JOVD’ers. “Hij wil altijd naar hetzelfde kneuterige hotel in Zermatt, met zo’n wagenwiel aan het plafond. En de eerste avond móeten we van hem naar hetzelfde matige fondue-restaurant, Café Dupont. Mark is een man van tradities, dat geeft hem houvast,’’ vertelde Jort Kelder eens aan Vrij Nederland.

Een andere vriend zei al eens dat Rutte niet veel wensen heeft voor zijn vakantie. Wandelen en lezen, dat doet hij het liefst.

Bron(nen):   AD