“Als Juncker om een glas water vraagt, weten we allemaal dat het gin is”

Vorige week kon Jean-Claude Juncker aan het eind van de eerste dag van de Brusselse NAVO-top nauwelijks nog op zijn benen staan. Rugpijn zegt hij zelf. Dronken zeggen insiders. “Als een bediende hem een glas water komt brengen, weet iedereen dat er gin in zit,” hoorde een journalist eens van een minister.

De Franse verslaggever Jean Quatremer klapt in de Conservatieve Spectator uit de school over de drinkgewoontes van de Europese Commissie-voorzitter. Hij noemt hem een alcoholist die veel te veel gin drinkt en de lopende zaken overlaat aan zijn rechterhand Martin Selmayr.

Juncker, of Druncker zoals hij ook wel genoemd wordt, blijft ontkennen en zegt dat hij last heeft van ischias. Maar dat vindt Quatremer, die al jaren verslag doet van EU-nieuws ongeloofwaardig. “Talloze mensen, in Luxemburg, Brussel en de Europese hoofdsteden kunnen bevestigen dat Juncker te veel drinkt.”

De 63-jarige Luxemburger was tijdens de NAVO-top niet in staat om zelf een trap af te komen en verder te lopen. Hij werd ondersteund door regeringsleiders. Als hij zenuwpijnen zou hebben in zijn rug zou hij er veel erger aan toe zijn, aldus de verslaggever. “Het zou betekenen dat Juncker verschrikkelijke pijn had, maar hij leek helemaal geen last te hebben. Op de video is te zien hoe hij lacht, praat en mensen zoent.”

“Een logischer verklaring, en de aanname van veel mensen in Brussel, is dat meneer Juncker een beetje te veel van de fles houdt,” besluit de journalist.

Bron(nen):   Daily Mail