Zo beroerd zag de brug bij Genua er een week geleden uit

Als je ziet in wat voor erbarmelijke staat de brug een week geleden verkeerde, zal het je niet verbazen dat hij is ingestort. Het is diep treurig dat een land als Italië dit gewoon liet gebeuren.

Bij de ineenstorting van de Morandibrug dinsdag zijn al meer dan veertig mensen om het leven gekomen. Ondertussen wijst de Italiaanse politiek naar iedereen behalve zichzelf. Vicepremier Matteo Salvini gaf de Europese Unie de schuld, omdat die te strenge begrotingsregels zou opleggen. De architect krijgt de schuld vanwege constructiefouten, maar bovenal krijgt het privébedrijf, dat de brug uitbaatte, de zwarte piet toegeschoven.

”Het privébedrijf dat het overgrote deel van het Italiaanse snelwegennetwerk uitbaat is verantwoordelijk voor de instorting en het management kan maar beter opstappen,” aldus de Italiaanse minister van Transport Danilo Toninelli. Hij zegt de concessie in te trekken. Het bedrijf riskeert bovendien een boete van minstens 150 miljoen euro.

“Het bedrijf maakt miljarden winst, maar betaalt slechts een paar miljoen aan belastingen en bovendien voert het niet eens het nodige onderhoud uit aan bruggen en snelwegen”, aldus de minister op Facebook.

Dit is hoe de brug er vlak voor de ramp uitzag:

Bron(nen):   HLN