PVV berokkende Nederland wel degelijk schade

Anders dan de regering volhield, had Nederland tijdens het eerste kabinet-Rutte wel degelijk een imagoprobleem in het buitenland. Diplomaten kregen de gedoogconstructie met de PVV bijna niet uitgelegd. Dat blijkt uit stukken en correspondentie tussen ambtenaren die NU.nl opvroeg bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De documenten bevestigen eerdere berichtgeving over imago-problemen van Nederland, maar door het kabinet werd altijd volgehouden dat hier geen sprake van was. De stukken weerspreken dat nu. Keer op keer bleek er bij diplomaten in het buitenland duidelijk behoefte te bestaan aan handleidingen om 'imago schade zo veel mogelijk te voorkomen', naar aanleiding van bijvoorbeeld het boek dat Wilders dit voorjaar over de Islam publiceerde of de strengere immigratieregels. In mei, merkt een diplomaat in Abu Dhabi op: 'De (voormalige) gedoogconstructie blijft kennelijk lastig te formuleren'.

Bron(nen):   Nu.nl      

31 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Toch geloof ik dat niet helemaal. Denemarken heeft 10 jaar een gedoogconstructie gehad en daarover hoorde ik nooit dat dat onduidelijk was in het buitenland. Ook wij in Nederland snapten toen ter tijd prima hoe een gedoogconstructie werkte. Ook op andere plekken in de wereld is een gedoogconstructie niet onbekend. Denk b.v. aan de huidige regering on Italie.

  • Barry Gillis

   Het kan wel, als de gedoogpartner niet bang wegloopt.

   Ook vermoed ik dat de deense volkspartij minder radikale ideeen spuit dan blondie waar door het imago minder slecht is in het buitenland. Ik heb er ook niet bijzonder veel van gehoord terwijl blondie is echt wel een popster met wereld allure.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • John Johnson

    Die gedoogpartner is vaker (bang) weggelopen, maar toen wist de oppositite, en dan met name die landverraders van de pvda, niet hoe hard ze moesten lopen om het kabinet vvd/cda aan een meerderheid te helpen.
    De PVV heeft zich altijd aan haar woord gehouden. Iets waar de pvda en vvd niet op te betrappen zijn.

    (in antwoord op Barry Gillis)
    • Barry Gillis

     De PVV als baken van betrouwbaarheid, dan hoef ik verder niet te vragen waar jij voor staat. Een redelijk zelfbeeld is wel uit te sluiten.

     Dat politici vaak niet de waarheid spreken waar manipulatie beter werkt is voor ieder denkend mens helder. Voor de waanzinnigen die denken dat de PVV een uitzondering daarop is zijn de kansen om ooit nog eens terug in de werkelijkheid te komen zeer klein.

     (in antwoord op John Johnson)
 2. massimoq

  een goed zaak dat we verlost zijn van minister Wilders en zijn gedachtegoed

  • erwin snijder

   Moslim zeker.

   (in antwoord op massimoq)
   • massimoq

    nee hoor

    (in antwoord op erwin snijder)
    • John Johnson

     Vast wel. Overigens is Wilders slechts gedoger geweest, en nooit minister. Uieindelijk heeft overigens de pvda het kabinet rutte-1 vaker gedoogd dan de PVV. Het cda en de vvd vormden het kabinet. De pvv had daar nauwlijks zeggenschap in. Als de pvv het ergens niet mee eens was, wist de ‘oppositie’ niet hoe snel ze alsnog het kabinet maar konden steunen. De PVV is overigens ook niet uit angst weggelopen. De PVV was alleen niet bereid om het land en de werknemers naar de ondergang te helpen. Wat nu dus wel gebeurt. Met dank aan al die bange ‘strategische’ stemmers.

     (in antwoord op massimoq)
     • Barry Gillis

      De PVV is wel degelijk bang weggelopen, de compromissen waren niet uit te leggen aan de achterban, wilders onderhandelde en kreeg zijn deel, maar toen het er op aan kwam bleek dat hij de verantwoordelijkheid niet aandurfde.

      Dat de VVD nu iets in dezelfde richting doet maakt de poeplucht van de PVV niet ineens lekker om in te staan. Maar jij lijkt het wel te waarderen, ieder zijn smaak zullen we maar zeggen.

      (in antwoord op John Johnson)
  • erwin snijder

   Moslim?

   (in antwoord op massimoq)
  • erwin snijder

   M`slim?

   (in antwoord op massimoq)
 3. Bert Hilhorst

  Valt wel mee bij de schade, die de VVD en PvdA nu aanrichten.

 4. malky

  Na jarenlang oorverdovend applaus voor alles Europa, ineens kritiek, dit was door onze diplomaten blijkbaar niet uit te leggen.
  Gelukkig zal vanaf maandag het kabinet Samsom 1 weer als vanouds een onafgebroken staande ovatie geven.

  • massimoq

   vinden vijf miljoen kiezers

   (in antwoord op malky)
   • John Johnson

    Zogenaamde ‘strategische’ kiezers dan wel te verstaan. Strategische kiezers, waarvan een groot deel achteraf byzonder veel spijt blijkt te hebben, als ik de laatste peilingen mag geloven.

    (in antwoord op massimoq)
 5. WimB

  Zou het er ook mee te maken kunnen hebben dat we met een minister van buitenlandse zaken waren gezegend die zelfs van de actuele buitentemperatuur een enerzijds-anderzijds verhaal kon maken? Zelden een helder verhaal van deze man gehoord.

  • John Johnson

   U heeft gelijk hoor….Maarreuh…..al eens een politicus, voornamelijk van de gevestigde partijen, gehoord die wel een helder verhaal heeft? Die wel ergens een duidelijk antwoord op geeft? Ik ben de 50 reeds enige tijd gepasseerd, maar ik heb iets dergelijks nog niet meegemaakt hoor.

   (in antwoord op WimB)
   • Barry Gillis

    Dus ok, politici zijn een stelletje hufters. U lijkt anders toch wel sympathie te hebben voor het gedachtengoed van de PVV.

    Wat is het dat de grootste indruk maakt en waar u alle fouten met de mantel der liefde af wil dekken?

    (in antwoord op John Johnson)
 6. Indenvreemde

  Wat een kul Schuif het maar af op de PVV Nee Rutte zelf in persoon heeft een imago probleem
  Kan niet rekenen en niet kiezen. Heult met de wolven in het bos en in den Haag een grote mond.
  Kunnen we geen nieuwe verkiezingen afdwingen?? Weg met die leugenaars.

 7. jantje uitnederland

  Soms moet je gewoon trots zijn op je imago schade. Zeker als dit in landen is waar men het niet nauw neemt met de mensenrechten en men de sharia prefereert boven gezond verstand.

Reacties niet toegestaan