Aangifte tegen Dries van Agt door boze Joden

Tegen Dries van Agt is gisteren door Federatief Joods Nederland (FJN) aangifte gedaan van belediging van een volksgroep, aanzetten tot haat en ontkenning van de Holocaust. Dit gebeurde in reactie op de uitspraak donderdag van de pro-Palestijnse oudpremier dat de Joden na de Tweede Wereldoorlog "een veilige haven in Duitsland" hadden moeten krijgen. FJN-voorzitter prof. Herman Loonstein zei dat de hoofdofficier van justitie in Amsterdam per brief op de hoogte is gesteld van de aangifte "in de hoop en het vertrouwen dat hij aan deze afgrijselijke affaire speciale aandacht geeft".

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Objectief

  FJN is kansloos

 2. Har Davids

  En iedereen maar denken dat sommige Moslims last van lange tenen hebben. De uitspraak zelf is overigens wel belachelijk, daar niet van.

 3. Jannie Ooms

  De uitspraak op zich… Ach, ik vind dat de moffen er nog op een koopje vanaf zijn gekomen. Maar om daar nu meteen voor naar de rechter te stappen. Nee. Volkomen overdreven. We leven in een vrij land, dat de FJN via de rechter een tikkeltje onvrijer zou willen maken. Zo begrijp ik het. Gelukkig zijn ze kansloos.

 4. André Somers

  De opmerkingen van Van Agt gaven geen blijk van een groot historisch inzicht, maar deze aangifte is ook nogal overdreven en getuigt van bijzonder lange tenen. Hoezo ontkenning van de Holocaust?

 5. Fros Ted

  over 100.000 jaar hoor je ze nog steeds over de holocaust.

 6. H. Renders

  De uitspraak van dhr. van Agt is niet bedoeld zoals deze Joodse club de uitspraak interpreteert. De uitspraak van dhr. van Agt kan op verschillende manieren geinterpreteerd worden. Dus voor de rechter geen schijn van kans.

  Dat de Joodse club zoiets naar de rechter wil brengen zegt iets over de macht, die sommige Joden denken te hebben in Nederland en waarschijnlijk vaak ook hebben. Dat benauwt mij. Over de hele wereld verspreid gaan sommige Joden als haviken te keer als zij zich weer eens bedreigd voelen wegens het onrecht dat hen 70 jaar geleden werd aangedaan. Maar de tijd is nu rijp voor realiteitszin van de Joden. Lees de boeken van de Joodse filosoof Martin Buber, beste bedreigde Joden. Anders zal de wereld zich tegen jullie keren op een harde manier.

  En beschuldig van Agt niet dat hij de Holocaust zou ontkennen…. Trek deze beschuldiging in, anders beginnen we een rechtszaak tegen u, geacht Joods Genootschap…

  H. Renders/ Bali/ Indonesia
  harryrenders@hotmail.com

 7. Eric Bremer

  Hoewel sommige reacties hier -m.n. H. Renders en Fros Ted- absoluut antisemitisch zij in hun uitlatingen, geldt dat voor de hier geciteerde uitspraak van Van Agt nu eens niet. Jammer alleen dat de kop boven het artikel getuigt van zo weinig kijk op de Nederlandse Joodse gemeenschap.
  “Boze Joden” als aanduiding voor “Federatief Joods Nederland” is een schromelijke overschatting van de omvang van FJN en van de mate waarin Nederlandse Joden zich door hen (eigenlijk: hem) vertegenwoordigd voelen. FJN is niet veel meer dan Herman Loonstein en enkele verwanten. Lange tenen zijn er overal; bij niet-Joden zowel als Joden, en Herman, aka FJN, heeft zeer lange tenen. Deze kop was zuiverder geweest zonder de frase “boze Joden”.
  Hetgeen overigens, los van deze uitspraak van Van Agt, onverlet laat dat Van Agt zich in de afgelopen jaren -blijkens gedrag en uitlatingen- in een bedenkelijke richting heeft ontwikkeld. Als ik nu ook de “lange tenen-Jood” wil uithangen, hunkerend naar complottheorieën, zou ik zeggen dat hij zich plaatst in de lange, want 2000 jaar oude, antisemitische traditie van de RK kerk, die zich ook tijdens de shoah weinig gelegen liet liggen aan het lot van vervolgde, gemartelde en vermoorde Joden.
  Ik wijt Van Agts gedrag en denken echter enkel aan zijn eigen gemankeerde ontwikkeling en wellicht hunkeren naar erkenning. Mogelijk was de katholieke achtergrond -absoluut zo kwalijk als hiervoor beschreven- wèl een vruchtbare voedingsbodem..

 8. Eva

  Gezeur.

 9. eduardbos

  meneer van agt, ik ben een eenvoudige boerenlul uit amsterdam, wat U inmiddels aan mijn taalgebruik kan konstanteren ik wil alleen maar een mailtje sturen omdat de moed in graai nederland uw hoofd op het hakblok te leggen. ga zo door

Reacties niet toegestaan