‘De EU en het IMF laten zich een rad voor ogen draaien door de Grieken’

Aan de vooravond dat de EU en het IMF Griekenland een pakket aan noodleningen verstrekken van € 31 miljard, waarschuwt oud-minister van Financiën Stefanos Manos, dat veel toegezegde hervormingen waarschijnlijk niet zullen worden uitgevoerd. In een interview met de Volkskrant zegt hij dat niemand in de regering echt in de hervormingen gelooft, alleen de minister van Financiën. ‘Ze hebben de maatregelen aangekondigd omdat ze zich gedwongen voelen. Dat is ook hoe ze het verdedigen tegenover hun kiezers: "Die slechte Europeanen dwingen ons hiertoe". Ze nemen er zelf geen verantwoordelijkheid voor.' Manos is ervan overtuigd dat de EU en het IMF zich 'een rad voor ogen laten draaien' door de Grieken. 'De politici hebben de hervormingswetgeving bewust zo geformuleerd dat er nog allerlei uitvoeringsbesluiten nodig zijn voordat de maatregelen van kracht worden. Daarmee gaan ze de implementatie straks traineren.' Volgens de voormalige minister doorzien de EU en het IMF niet hoe totaal verziekt, cliëntelistisch en corrupt het systeem in Griekenland is. ‘Politici hebben de bureaucratie massaal misbruikt om vriendjes en aanhangers baantjes te bezorgen.' Manos denkt dat IMF en EU dat het beste kunnen aanpakken door de regering te dwingen het functioneren van alle ambtenaren te evalueren en 400 duizend beambten te ontslaan. Te beginnen bij de leraren. De oud-politicus schat dat Griekenland 200 duizend leraren telt. Volgens zijn berekeningen heeft het land per leerling vier keer zo veel docenten als in Finland. 'Maar Finland heeft een van de beste onderwijsstelsels ter wereld en wij een van de slechtste. Dit komt doordat wij onze leraren onderbetalen en heel weinig laten lesgeven, om het werk te verdelen. De leraren zijn ontevreden over hun lage salarissen. Dit komt doordat wij onze leraren onderbetalen en heel weinig laten lesgeven, om het werk te verdelen. De leraren zijn ontevreden over hun lage salarissen. Ze geven leerlingen lage cijfers, om hun ouders af te persen. Pas als ouders flink onder de tafel betalen, officieel voor 'privé-lessen', gaan de cijfers omhoog. En wat doet de regering nu? Zij verlaagt de salarissen van de leraren nog verder. De leraren gaan de ouders dus nóg meer afpersen en ons onderwijs wordt nóg slechter.' De regering moet volgens Manos de 50 duizend beste leraren selecteren, die vervolgens meer laten werken en het dubbele betalen. 'Dat zou het onderwijs verbeteren. Alleen als onze ambtenaren weten dat ze geëvalueerd worden, en dat ze kunnen worden ontslagen, gaat de overheid beter functioneren.'

Bron(nen):   de Volkskrant      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. OverMyDeadBody

  Je hebt dit aan het zwaar korrupte Brussel te danken. Die moet grondig hervormen en niks meer ombuigen.
  Natuurlijk weet de trojka het wel, maar er zit heel wat anders achter.

  Al vanaf het begin was Griekenland het welbekende kindje.
  De armoede zal daar nooit weg geweest zijn.
  Erger nog, het is geïmporteerd naar de rest van de EU.
  En de zwakkeren mogen bloeden voor het falend beleid van de trojka en de EU in het bijzonder.
  Het is 1 groot machtsspel dat een nachtmerrie gaat worden voor vele Europeanen.

  Ze willen de krises NIET oplossen.
  Nee, ze gooien zelfs steeds meer olie op het vuur met hun zogenaamde ombuigingen.
  Die ombuigingen zijn gezichtsbedrog. Elke kwartaal moet er weer wat anders verzonnen om de burger verder om de tuin te leiden.

  EUropa is DOOD. Ze durven de elite niet tegen te spreken.
  Sterker nog: ze leggen de elite gewoon helemaal in de watten.
  Ook hier in Nederland zijn de lonen van de arbeiders al decennia niet meer gestegen.
  De lasten zijn wurgend geworden.
  Het enige wat ze nog doen is belastingen heffen en steeds verhogen.
  Onder welke naam dan ook.

  Het zal tijd worden dat de politie en het leger in opstand komen en de verantwoordelijken niet steeds beschermen.
  Passief worden, ja. Die plicht hebben ze.
  Het leger is zelf de dupe van de bezuinigingen.

 2. Bert Hilhorst

  Leve de EU, Leve de corruptie, Leve Alexander Pechtold de grote voorvechter.

 3. Indenvreemde

  Hier komt oorlog van wat ik je brom. Geen landen oorlog zoals in het verleden maar burgeropstand.Chaos wordt het en wie hebben dat op hun geweten? Juist ja de Elite. Of….misschien willen ze dit wel bewust. Decimeren en de macht griijpen en de burger tot slaaf maken van de Elite. Let maar op.New world order coming!!!

 4. grasspriet

  De EU en de IMF laten zich helemaal geen rad voor ogen draaien.
  Ze willen koste wat het kost Griekenland binnen de euro houden omdat ze bang zijn dat als er eenmaal 1 land de euro verlaat er velen zullen volgen.

  Merkel heeft dit gezegd tegen Nigel Farage, MEP van de UKIP. Hij stelde haar voor de grieken hun drachme terug te geven zodat ze die konden devalueren en zo hun eigen land weer konden opbouwen.
  Merkel antwoordde dat dat geen optie was omdat, als 1 land de euro verlaat er meer zullen volgen en hun natte droom van 1 groot EU dan in duigen valt.
  Het zou ze een rotzorg zijn hoeveel mensen werkeloos zijn, hoeveel honger en ontevreden er heerst onder de mensen.
  Hun natte droom voor alles.

 5. Frank Koster

  Precies andersom IMF en ECB precenteren sprookjes voorspellingen.
  https://www.youtube.com/watch?v=XBvd7v_FcBU
  https://www.youtube.com/watch?v=6Ag5c3fACAM&feature=plcp

Reacties niet toegestaan