Queen Elizabeth waarschuwt politici over Brexit

Koningin Elizabeth heeft nu ook in het openbaar bij politici aangedrongen de Engelse problemen rond de Brexit anders aan te pakken. Ze zou achter de schermen al hebben gepoogd de ruziënde politici tot inkeer te brengen. Nu deed ze het tijdens een toespraak. Ze gaf een berisping aan de oorlogvoerende politici en drong er bij hen op aan elkaar te respecteren, niet aan te vallen terwijl ze “het grotere geheel uit het oog zouden verliezen”.

Ze besprak de wijze waarop Engeland in het verleden met succes problemen te boven kwam. “Als we op zoek zijn naar nieuwe antwoorden in deze tijd, geef ik de voorkeur aan beproefde recepten, zoals goed praten met elkaar en het respecteren van verschillende standpunten; samenkomen om gemeenschappelijk terrein te vinden; en nooit het grotere geheel uit het oog verliezen. Voor mij zijn deze benaderingen tijdloos en ik beveel ze iedereen aan. ”

Volgens The Times heeft het koningshuis besloten dat het tijd wordt hun invloed aan te wenden en zullen andere Royals de komende dagen zich aansluiten bij de koningin.

 

Bron(nen):   The Times