Trump spreekt Nepal uit als ‘Nipple’ en Bhutan als ‘Button’

Het lukte Donald Trump niet om de namen van twee Aziatische landen correct uit te spreken. Tijdens een vergadering in het Witte Huis noemde hij Bhutan ‘Button’ en van Nepal maakte hij ‘Nipple’.

Maar daar bleef het niet bij. De Amerikaanse president dacht ook dat beide landen deel van India waren, vertelt correspondent John Walcott aan CNN. “Er is een combinatie van dingen. Ten eerste is het de president’s onwetendheid. Die gaat zover dat hij denkt dat Nepal en Bhutan bij India horen. Ten tweede spreekt hij de landen uit als ‘Nipple’ en ‘Button’. “Wacht, serieus? Dat zei hij?” vraagt de geschokte presentatrice van CNN. “Ja, serieus,” reageert Walcott.

Hij reageerde ook nog op een artikel dat hij voor Time schreef en waarin hij schrijft dat bronnen in het Witte Huis Trump zien als een gevaar voor de nationale veiligheid, omdat hij bewust niets weet van buitenlandse zaken. “Het probleem is dat hij geen besluiten neemt op basis van echte informatie maar op basis van zijn instinct en dat zit er nog weleens naast,” klinkt het.

Ondanks het serieuze onderwerp kan het internet niet stoppen met lachen om de rare versprekingen van de president.

Bron(nen):   The Independent