Hillary Clinton zegt in één tweet wat er mis is met de noodtoestand van Trump

Donald Trump heeft de noodtoestand uitgeroepen om geld vrij te kunnen maken voor zijn muur aan de Mexicaanse grens. De Amerikaanse president sprak van ‘een grote crisis door de enorme toestroom van migranten’. Dat terwijl het aantal migranten in die regio de laatste jaren juist afneemt. Niet voor niets vechten maar liefst 16 staten de noodtoestand aan bij de rechter.

Ook Hillary Clinton maakt op Twitter korte metten met de ‘national emergency’ van Trump. Ze schrijft in een viraal gaande tweet: “De echte noodtoestanden zijn: meedogenloos vuurwapengeweld, kinderen die bij de grens van hun ouders worden gescheiden, klimaatverandering, Amerikanen die sterven door slechte gezondheidszorg.”


Wie haar opsomming nader bestudeert, ziet dat ze gelijk heeft. In de eerste maand van dit jaar kwamen 1.209 mensen om door wapengeweld, waarvan 49 kinderen en 195 tieners. Zeker 8.000 gezinnen zijn in 2018 aan de grens gescheiden van elkaar. Klimaatverandering, iets dat Trump nog steeds niet serieus neemt, laat ook zijn sporen na in de VS, waar diverse steden dreigen te overstromen als de aarde verder opwarmt. Tenslotte zijn er nog steeds miljoenen mensen in Amerika zonder zorgverzekering. Sterker nog, 44 procent van de volwassen Amerikanen heeft in geval van nood geen 400 dollar op hun rekening staan.

En dan heeft Donald Trump het over een migrantencrisis aan de grens met Mexico.

Bron(nen):   The Independent