Europa anno 2019: Italiaanse docenten leren om bezetenheid door de duivel te herkennen

Hoe herken je leerlingen die door de duivel zijn bezeten en hoe ga je daar mee om? Het is geen vraag uit een horrorfilm of van een obscure sekte, maar iets waar Italiaanse leraren les over krijgen. In een 40-urige cursus van het ministerie van onderwijs leren de docenten hoe ze bezeten scholieren moeten helpen.

De cursus is geïnitieerd door de streng katholieke onderwijsminister van de populistische Lega-partij, Marco Bussetti. De leraren leren hoe de duivel zich manifesteert en hoe ze er tegen kunnen bidden. De echte duiveluitdrijving mag alleen door een daarvoor speciaal geschoolde priester worden gedaan.

Er vinden jaarlijks nog zo’n half miljoen uitdrijvingen plaats in Italië weet de woordvoerder van de Internationale Vereniging voor Exorcisten, Paolo Carlin, te vertellen. Hoe je de satan volgens hem herkent in mensen? Ze hebben plots een extreme afkeer van religieuze voorwerpen zoals crucifixen of wijwater en vertonen ‘tekenen van abnormale fysieke kracht of een voorheen onbekende kennis van oude talen zoals het Aramees en het Latijn’.

De centrumlinkse politica Laura Boldrini reageert furieus op de cursus. “Scholen zijn niet veilig want de gebouwen zijn slecht onderhouden en leraren worden niet goed betaald. En wat doet de minister van onderwijs? Hij bevordert exorcisme-cursussen. We zijn niet meer in de Middeleeuwen. Scholen moeten jongeren voorbereiden op de echte uitdagingen van de toekomst.”

Bron(nen):   Newsmonkey