Dader Nieuw Zeeland kondigde aan: waarom ik moslims dood ga schieten

De man, die zichzelf op Twitter identificeerde als ‘Brenton Tarrant’ uit Australië, livestreamde zijn moordpartij en richtte de camera op zichzelf voordat hij begon.

In een manifest van 73 pagina’s beschrijft hij zichzelf als “een gewone doorsnee blanke man”. Zijn teksten zijn niet overal helder, maar zijn doelen zijn dat wel: een eind maken aan de massa-immigratie. Die is een gevaar voor het blanke ras. Hij noemt Breivik een inspiratiebron en prijst Donald Trump als een symbool van nieuw begin

De 28-jarige zegt dat hij van eenvoudige komaf is en dat hij in actie komt ¨om een ​​toekomst voor mijn volk te verzekeren”.

De schutter zei dat hij de aanval uitvoerde om “de immigratiecijfers in Europa te verlagen”.

Ik “laat de indringers zien dat ons land nooit hun land zal zijn, en dat, zolang een blanke nog leeft, zij ons land NOOIT zullen veroveren en zij zullen nooit onze blanke  mensen vervangen”.

Tarrant onthulde dat hij de aanslag al 2 jaar van plan was en dat hij drie maanden geleden besloot Christchurch te kiezen.

Nieuw-Zeeland was  niet “mijn eerste keuze voor een aanval”. Maar zo’n afgelegen plek heeft ook voordelen.

“Een aanval in Nieuw-Zeeland zal de waarheid van de aanval op onze beschaving onder de aandacht brengen, dat het nergens in de wereld veilig is en dat de indringers  zijn doorgedrongen zelfs in de meest afgelegen gebieden van de wereld. Overal is massa-immigratie. ”

Hij doet het namens ons, namens “miljoenen Europese en andere etnisch-nationalistische volkeren”. “We moeten het bestaan ​​van onze mensen verzekeren, en een toekomst voor blanke kinderen”.

Hij zei ook dat hij wraak moest nemen vanwege Ebba Akerlund, een 11-jarige kind dat werd gedood tijdens een terroristische aanslag in 2017 in Stockholm.

Op een forum kondigde Tarrant zijn daden aan. “Ik zal een aanval plegen tegen de indringers en zal die zelfs livestreamen op Facebook”, schreef hij. “Als ik het niet overleef, vaarwel dan, ik zie jullie allemaal in het Walhalla.”

FireShot Capture 112 - Nicolas Henin op Tw_ - https___twitter.com_n_henin_status_1106420639924187137