¨De toestand in Engeland lijkt op het totaalvoetbal van Ajax¨

De chaos in het bestuur van Engeland is zo totaal dat het bijna mooi is om naar te kijken, schrijft The Independent. Regering en oppositie hebben zich samen in drie jaar tijd zo vastgedraaid dat wat ieder ook doet het resulaat altijd hetzelfde is: geen. Er worden moties in stemming gebracht en beweringen gedaan en het resultaat is iedere dag hetzelfde. Niks.

¨Theresa May heeft met de hulp van Jeremy Corbyn een regering van Totale Incompetentie bereikt. De regering van Total Incompetence is gemodelleerd naar het systeem van Total Football gespeeld door Ajax in de jaren zeventig.

Net zoals elke speler en elke positie op het veld uitwisselbaar was, en iedere speler zowel aanvaller was als verdediger, zo  hebben we nu plannen, posities, hele onderhandelingsstrategieën die aanvallen en verdedigen, opkomen en verdwijnen, allemaal leidend tot niets, tot Totale Incompetentie, afhankelijk van de wispelturige grillen van het uur of de minuut.¨

De situatie van dinsdagochtend: het parlement heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om een plan te bedenken en met een meerderheid aan te nemen, hoe verder met Brexit. Het is niet zeker of er een plan wordt bedacht, en nog minder zeker of er een plan is waarvoor een meerderheid wil stemmen. En als dat het geval zal zijn – onwaarschijnlijk – is de kans levensgroot dat de regering May het plan weigert uit te voeren.

Bron(nen):   Independent