Yale-professor na verwarde uitspraken Trump: “Hij moet echt onderzocht worden”

Al langer bestaan er twijfels over de geestelijke gesteldheid van Donald Trump, maar recentelijk zijn die nog verder aangewakkerd na enkele verwarde uitspraken van de Amerikaanse president. Experts waarschuwen nu dat het tekenen kunnen zijn van dementie.

Enkele weken geleden noemde Trump de CEO van Apple niet Tim Cook, maar Tim Apple. Ook had hij het over het bedrijf Venezuela. “En gisteren verwarde Trump de geboorteplaats van zijn grootvader met die van zijn vader, sprak hij ‘origins’ uit als ‘oranges’ en zei hij ineens uit het niets ‘erg normaal’ te zijn,” vertelt Bandy Lee psychiatrieprofessor aan Yale University tegen The Huffington Post. “Het lijdt geen twijfel dat hij onderzocht moet worden.”

Ook klinisch psycholoog John Gartner zegt: “Ik denk dat hij lijdt aan het voorstadium van dementie. En het wordt alleen maar erger.” Beiden geven toe dat ze geen diagnose kunnen stellen, omdat ze hem niet zelf hebben onderzocht, maar Gartner merkt op dat het gedrag van de president iedere dag voor iedereen zichtbaar is. “Het bewijs ligt voor je neus,” aldus de psycholoog.

“Hij spreekt minder en minder coherent,” voegt Lee nog toe. Ze verwijst naar een speech van Trump een maand geleden op een conservatieve conferentie.”Zijn twee uur durende toespraak bevatte een heleboel onsamenhangende zinnen en vreemde gedachtekronkels. Hij had moeite om de juiste woorden te vinden en viel vaak in herhaling.”

Gartner reageert: “Het is de laatste maanden erger geworden.” Eerdere interviews laten volgens hem zien hoe ver de president achteruit is gegaan. “Hij sprak vroeger niet alleen in complete zinnen, maar zelfs in complete paragrafen.”

Bron(nen):   The Huffington Post