De achterkleinzoon van Mussolini stelt zich kandidaat voor extreemrechts

De appel valt niet ver van de boom. Caio Giulio Cesare Mussolini stelt zich kandidaat voor de extreemrechtse Italiaanse partij Fratelli d’Italia (Fdi). En ja, hij is de achterkleinzoon van de fascistische dictator Benito Mussolini.

Caio doet namens de partij mee aan de Europese verkiezingen van mei. In een interview neemt hij het op voor zijn nazistische overgrootvader. “Hij heeft veel goede dingen gedaan, maar ook een paar fouten gemaakt”, zei hij tegen de London Times. De extreemrechtse politicus durft zelfs de vergelijking te maken met Tony Blair. “Tony Blair heeft ook het Verenigd Koninkrijk bij de oorlog in Irak betrokken en dat was gewoon crimineel. Maar hij wordt daar niet nog elke dag over aangevallen.”

De jonge Mussolini laat zich door zijn partij introduceren in een video waarin hij voor het Palazzo della Civiltà Italiana staat. Dit omstreden gebouw is in 1942 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling bedacht door Mussolini om het fascisme aan de wereld voor te stellen.

Overigens is niet iedereen in Italië zo negatief over Mussolini als de rest van de wereld. Volgens veel mensen heeft hij het land destijds gemoderniseerd en opgebouwd. Niet voor niets is het de kleindochter (Rachele) en stiefzus (Alessandra) van Benito Mussolini al gelukt om de politiek in te gaan.

Bron(nen):   Newsmonkey