¨Baudet wil alle aandacht voor zichzelf¨

'Wat ze bij Forum doen, daar draait je maag van om'. Robert Baljeu was twee jaar lang en van de vertrouwelingen en medewerkers van Thierry Baudet. Maar hij is nu door de leiding ´gezuiverd´, zoals hij het zelf noemt (in de Volkskrant). Hij was duur betaald medewerker, statenlid in Noord-Holland en beoogd senator. Maar hij is uit de partij gezet.  Baljeu nam het op voor de gevallen tweede man van FvD, Henk Otten. En dat had hij niet moeten doen. ¨Wat er nu gebeurt bij Forum heb ik serieus nog nooit meegemaakt. Zoals er met Henk Otten is afgerekend, de manier waarop hij voor de bus is gegooid... Gadverdamme, daar draait je maag van om.¨  Otten moest weg omdat hij aandacht van de pers kreeg (en zocht), zegt Baljeu. 'Baudet beziet media-aandacht als communicerende vaten. Meer aandacht voor iemand anders betekent minder aandacht voor hem. Dat vindt hij erg.'

Hij verwacht dat ze ook hem gaan beschuldigen van geknoei met geld. Hij heeft een paar ton aan FvD verdiend, maar daar heeft hij hard voor gewerkt, zegt hij.

En zijn zetels opgeven doet hij niet. Hij blijft statenlid in Noord Holland en zal, als hij verkozen wordt, zijn zetel in de Eerste Kamer niet afstaan.

De eerste afsplitsing van Forum is daarmee een feit.

Bron(nen):   De Volkskrant