Watergate-journalist: “Donald Trump is de meest autoritaire president van de VS ooit”

Donald Trump is ‘de meest autoritaire president in de Amerikaanse geschiedenis’. Dat zegt de oud-journalist die het Watergate-schandaal aan het licht bracht, Carl Bernstein. Hij stelt dat de president betrokken is bij een continue doofpot-affaire en noemt hem een ‘oplichter’.

Tijdens een interview met CNN zegt Bernstein dat Trump ‘niets dan minachting heeft voor de democratische traditie en de letter van de wet”. De voormalige topjournalist vervolgt: “Er is geen echt onpartijdig onderzoek geweest naar de meest autoritaire president in onze geschiedenis. Het is voor iedereen, die de zaak volgt, die de feiten opzoekt en het Mueller-rapport leest, duidelijk dat we middenin een continue doofpot-affaire zitten van de president, geholpen en gefaciliteerd door de minister van justitie,” aldus Bernstein.
Bernstein, wiens openbaarmaking van het Watergate-schandaal leidde tot het aftreden van president Richard Nixon in 1974, zei dat de gebeurtenissen in Washington de Verenigde Staten naar een ‘niet eerder geziene plaats’ brengen. De journalist vindt dat de situatie niet gaat over een ‘constitutionele crisis’, maar veeleer een ‘systematische crisis’ betreft.

Het is zo zegt hij ‘een uitdaging voor onze instituties om te zien of ze in staat zijn te functioneren in dit land met een president aan het roer die uniek is in de geschiedenis en die niets dan minachting heeft voor de democratie en de wet.”

Bron(nen):   The Independent