Theresa May legt parlement nieuw ´gedurfd´ brexit-voorstel voor

De Britse premier Theresa May zegt dat ze de komende weken een “nieuwe, moedige” deal zal voorleggen. Ze zal opnieuw proberen om een meerderheid in het parlement te halen voor haar brexit-deal.

May is optimistisch en gelooft dat de parlementsleden haar voorstel deze keer wel zullen steunen, zo schrijft ze in de The Sunday Times. “Ik geloof nog steeds dat er een meerderheid in het parlement te vinden is voor een exit met een deal.” Volgens de regeringsleider gaat het om een “verbeterd” pakket maatregelen. In de Sunday Times gaf May geen details over het pakket dat ze wil presenteren. Ze beloofde echter substantiële nieuwe voorstellen. Er wordt gespeculeerd dat dit verplichtingen kan omvatten betreffende de bescherming van de rechten van werknemers , die de Labour altijd al heeft geëist. May zou ook wijzigingen kunnen aanbrengen in de details van douaneovereenkomsten met de EU en het gebruik van moderne technologie om grenscontroles tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland te voorkomen.

De afgelopen maanden probeerden May steeds dezelfde deal goedgekeurd te krijgen. Die werd telkens verworpen. Er is grote druk van uit haar eigen partij op May om onmiddellijk af te treden