Kunnen PVV-ouders een pleeggezin worden? In Engeland niet

De Britse versie van de PVV is de UKIP, de UK Independence Party. Fel tegen Europa, fel tegen immigratie en niet dol op mensen die niet 100% Brits zijn. Een UKIP-echtpaar, trouwe aanhangers van de partij, hadden drie pleegkinderen in huis toen de gemeenteraad van Rotherham er achter kwam wat voor kwalijke politieke standpunten de pleegouders hebben. Leek hen niet goed voor de kinderen, die er sinds drie maanden waren en zich gehecht hadden aan hun nieuwe ouders. De ouders verlenen al jarenlang pleegzorg, tot nu toe tot ieders tevredenheid. Maar toen was het Labour-bestuur nog niet op de hoogte van de politieke overtuiging van de pleegouders. De kwestie kan een politiek gevolg(je) krijgen: deze week is er een verkiezing voor de vacante lagerhuis-zetel in Rotherham. Labour had die zetel. Maar deze kwestie kan de partij de meerderheid kosten.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Wat een stemmingmakend en ongenuanceerd, onwaar articel over de UKIP.
  De UKIP is helemaal niet tegen Europa. Waar ze wél tegen zijn is het ONDEMOCRATISCHE Europa wat we steeds meer gestalte zien krijgen.

  Ze willen gewoon kunnen handelen zoals altijd is gebeurd door alle lidstaten zonder gedwongen wetten en regels die worden bedacht in een groot, log, onverkiesbaar, oncontroleerbaar, onverzadigbare, machtsgeile, bureaucratische instantie in Brussel.

  De UKIP is de enige die durft te zeggen wat 95% van de Europese burger denkt en roept maar waar niet naar wordt geluisterd.
  Gewoon vrije handel zonder een economische en politieke samensmelting die niet door het volk gedragen wordt.

  • barry gillis

   Ja want als we pretenderen dat wat jij denkt, het gedachtegoed is van 95% van de “europese burger” dan heb jij groot gelijk.

   Stemmingmakend? Als het waar is dan is dit toch juist positief? De arme mensen die omdat ze lid zijn van een partij hun pleegkinderen worden ontnomen dat speelt toch net die partij in de kaart?

   Je leeft in een eenzijdige fantasie spriet. Daarom dat je de feiten niet recht kunt laten.

   (in antwoord op grasspriet)
 2. JohnComment

  De UKIP is helemaal niet te vergelijken met de PVV. Ze zijn niet fel tegen immigratie. Bovendien is the partijleider getrouwd met een niet-Britse Europese vrouw (bron: Wikipedia). Verder, Labour is niet verantwoordelijk voor dit incident, en heeft er volop tegen geprotesteerd (bron: BBC news). Het enige wat waar is dat terwijl WIK de meest interessante artikelen op Internet vindt, de journalistieke geinformeerdheid van de kommentaren hierover meestal vol fouten zitten.

  • barry gillis

   Op zijn best is het aanbod mager, de commentaren daarintegen zijn geweldig.

   Een berg bavianen die met hun poep gooien en denken welingelicht te zijn.

   Ik ben helemaal voor dat soort pretenties, anders zou het hiet totaal oninteressant zijn.

   (in antwoord op JohnComment)
 3. PaulusJ

  “Fel tegen Europa, fel tegen immigratie en niet dol op mensen die niet 100% Brits zijn.”

  Is er nou echt geen journalist/blogger meer in dit land te vinden die bereid fair en balanced te schrijven. Te lui of te stom om feit en vooroordeel te kunnen scheiden?
  Het is gewoon niet waar wat hier staat.
  Kijk en lees 2 of 3 Engelse kranten, lees de vele politieke reacties van Milliband tot Cameron, van Labour tot liberals, lees dat de maatregel wordt teruggedraaid. Dan weet je genoeg.
  Het is niet waar wat hier over de UKIP staat geschreven.
  Wat is toch de dubbele agenda hier? Domheid?, Luiheid? Vooringenomenheid? Of is het bewust activisme om elk debat te vermoorden en elke nuance weg te poetsen.
  Het begint een haatsite a la Joop te worden. O wacht, dat is het al.

 4. Secarsuwor

  Nice Info Bro
  http://infodewapoker.com

 5. kompiku88

  become a foster parent is not an easy job

  http://www.kompiku.info

Reacties niet toegestaan