Klaas Knot (DNB) moet de helft van zijn salaris weer inleveren

Bestuurders van organisaties die worden betaald door de overheid mogen voortaan niet meer worden aangenomen voor meer dan de Balkenende norm. Dat is inclusief extra's € 228.000. En wie al in dienst is en teveel verdient mag dat salaris 4 jaar houden. Daarna wordt het in 3 jaar afgebouwd naar de norm. Een van de prominente 'slachtoffers' is de president van de Nederlandse Bank, Klaas Knot. Hij verdient nu € 443.000. Een andere topper is de baas van de AFM, Ronald Gerritse, die nu € 510.000 verdient, schrijft De Volkskrant. De krant heeft een lijstje gepubliceerd van bestuurders die een deel van hun salaris kwijt raken. Op dat lijstje staat ook een aantal bestuurders in de zorgsector.

Bron(nen):   de Volkskrant      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kipje

  En over vier jaar draaien we het weer terug.

 2. catchit64

  En als ze dan ook wat deden voor hun geld… Meneer Knot heeft alleen nog maar negativiteit in de media gespuwd maar komt ook niet met een oplossing.

 3. gerrit52

  en ik maar sappelen…

 4. André Somers

  Dus ze hoeven nu nog niet aan de norm te voldoen, maar pas over zeven jaar? Wat voor norm is dat dan? Bij u en mij worden maatregelen toch een stuk sneller toegepast…

Reacties niet toegestaan