Stopt de neergang ooit? PvdA en VVD verliezen samen 33 zetels

VVD en PvdA blijven verder verzwakken. Vergeleken met vorige week verliezen beide partijen weer een zetel. Nog maar 45% van de VVD-kiezers van 12 september geeft op weer VVD te zullen stemmen en bij de PvdA is dat 55%. Daarmee staat de VVD inmiddels op nog maar 22 zetels (19 minder dan bij de verkiezingen). De PvdA  staat nu op -14. Dit blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. De positie van de VVD en premier Mark Rutte wordt steeds pijnlijker: Nog maar 22% van de Nederlanders  zegt VVD te stemmen of die partij een kans te geven. Van de VVD-stemmers van 12 september  geeft bijna 40% aan nu noch VVD te stemmen, noch die partij een kans te geven. Maar liefst tweederde van de kiezers zegt dat hun vertrouwen in Mark Rutte 'aanzienlijk is gedaald'. Omdat de PVV 1 zetel is gestegen staan PVV, SP en VVD nu gelijk op 22 zetels, 2 achter op de PvdA. Het CDA (+1) staat inmiddels op 18, even groot als D66. Daarmee is het verschil tussen de grootste partij en nummer 6 nog maar 6 zetels. 50PLUS groeit naar  8 zetels (+6). De gestegen positie van deze partij blijkt uit het feit dat in totaal 16% van de Nederlanders nu deze partij stemt of deze partij een kans geeft. Slechts 6% minder dan de VVD. Deze partij trekt potentiele kiezers van alle kanten. Van de kiezers boven de 50 geeft nu bijna 30% deze partij een kans.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pieter Lamers

  Stopt dat gelul over peilingen nooit? Peiling = desinformatie, of op zijn best non-informatie; niet welingelicht.

 2. Stefan Huiskes

  Pindakaasinformatie. Zolang er geen verkiezingen zijn heeft dit geen enkele nut. Misschien dat een enkele PVV of GL- stemmer hierdoor beter slaapt?

 3. wezijnniethetzelfde

  inderdaad waarom komt dit in de media? Dit “lege” lulkoekjes gezwets wat niets toebrengt aan een toch al doorzichtige methode in een zeer zeer complex krachtenveld. Maurice, ga eens iets anders peilen, b.v. of de PVV’er nu wel/ of niet tevreden is, of hoe de mensen in Bloemendaal hebben gereageerd op een goed geschreven boek wat over hun eigen habitat gaat. Of je rubberlaarsen aan moet doen, bij regen? of sandalen, bij zonneschijn?
  Laat eens de Partijen met rust en gewoon hun werk doen,laat vooral het volk met rust waar je je je antwoorden van krijgt!!!!!!
  Zoals een Chinese Generaal uit de Oudheid al schreef ” Kijk naar de lucht en overwin over de grond”.
  Ga zo’n methode eens ontwikkelen voor het ” gewone” volk waar velen en zelfje ook aantoebehoren.

Reacties niet toegestaan