Samsom: Rutte voerde ‘rechts rotbeleid’

Diederik Samsom haalt hard uit naar Mark Rutte: Het kabinet voerde afgelopen twee jaar 'een rechts rotbeleid', zei Samsom op een verkiezingsbijeenkomst. De uithaal komt na de kritiek van Rutte op de PvdA. Hij noemde de plannen van de Samsom 'gevaarlijk' voor het land. De wederzijdse kritiek is opvallend  omdat de kans groot is dat beide leiders vanaf donderdag aan tafel zitten om een nieuw kabinet te formeren. Samsom: 'Ik vind niet dat je campagne moet voeren op basis van angstbeelden van het programma van anderen, maar op basis van je eigen programma. Ik vertel wat wij willen met Nederland en dan zijn kiezers slim genoeg om door angstbeelden heen te prikken'. Samsom verwijt het kabinet Rutte mensen uit elkaar te hebben gedreven. Verschillen tussen mensen zijn groter geworden en 'brug tussen  mensen is  weggeslagen', aldus de PvdA-voorman. Het verslag van de NOS:  

Bron(nen):   Volkskrant      

44 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Wilfred Degens

  Juist Samson brengt hoop voor de armsten in ons land. Rutte zijn partij agenda is daarentegen gevaarlijk voor ons volk, omdat er eens een moment komt dat de zwaarst getroffenen van deze crisis buiten hun schuld het niet meer zullen pikken om in hun misère op de tv miljonairs fairs en aanverwante demonstraties te zien van ‘hoe mensen, meestal schaamteloos, hun zakken ten koste van de armsten gevuld hebben’.
  Rutte knokt voor de rijksten in ons land terwijl Samson het opneemt voor onze zwaarst getroffen bevolking. De angst die Samson vormt is dat de rijksten van ons land niet meer onderuit kunnen komen van een beetje eerlijk delen. Als fervent VVD stemmer is Samson nu voor mij de absolute held binnen ons muffe politieke spectrum. Hij zal van mij nu mijn stem zonder enige twijfel krijgen! .

  • RhodBerth

   Het Samsom/Roemer beleid lijkt in de eerste instantie goed te zijn voor de ‘onderlaag’ van de bevolking. Het lijkt mooie en vriendelijk. Maar het is zoals ouders die hun kinderen elke dag patat met mayonaise geven: op de lange termijn is het slecht voor diezelfde onderlaag.

   Want die hebben het meest aan een goed draaiende economie met werk en een prikkel om te gaan werken.

   Het is het zogenaamde bad-guys standpunt, een standpunt dat op het eerste gezicht oneerlijk blijkt te zijn, maar uiteindelijk wel het beste is. Zoals die nare vogels die hun kinderen het nest uit wippen. Maar zo leren ze wel vliegen.

   (in antwoord op Wilfred Degens)
   • Anneke Bakker

    Er moet – en wel meteen – een andere visie komen op wat jij ‘onderlaag’ noemt. Mensen die een handicap hebben durven het op linkedin niet te melden, omdat ze dan weten dat geen werkgever ze een mailtje stuurt. Er wordt gediscrimineerd bij het leven. Politieke partijen, overheden moeten vooraan staan om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Niet omdat ze het moeten, maar omdat ze diversiteit goed vinden. De maatschappij is nl. divers en niet alleen gezond en super hoog opgeleid.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Wat heeft dit allemaal met Rutte’s beleid te maken?
     Zelf zou ik iemand aannemen omdat hij/zij goed is voor de baan. Een programmeur kan in een rolstoel zitten en dus net zo goed zijn als iemand die kan lopen. Maar het is nonsense om iemand aan te nemen enkel omdat hij/zij gehandicapt is. Ik ben niet zo van de positieve discriminatie.

     Uiteindelijk is een maatschappij die economisch goed draait het beste, ook voor gehandicapten. Het blijkt altijd weer dat mensen met een beperking het beste gedijen in een maatschappij waar het mensen voor de wind gaat. Want pas als mensen het zelf goed hebben gaan aan anderen denken.

     Dus ook voor mensen met een beperking geldt dat een goed lopende economie en veel welzijn het beste is voor hen. Rechten opeisen maakt de positie van niemand beter, of ze nu moreel gelijk hebben of niet. Eisen wat je toekomt (of toe denkt te komen) leidt meestal tot een bevolking die afkeer van je krijgt. Knokken voor wat je wilt bereiken, ondanks beperkingen, dat levert respect op.

     Een erg zwart/wit kort door de bocht bericht van mij, maar het was dan ook een reactie op een erg zwart/wit kort door de bocht bericht van Anneke.

     (in antwoord op Anneke Bakker)
  • uknowme

   Je leeft in een heerlijk simpele wereld. Socialisten komen op voor de armen, liberalen voor de rijken. Ik zou bijna willen zeggen, was de wereld maar zo simpel.De werkelijkheid is dat we leven in een maatschappij die sterk beinvloedt wordt door de overheid, in tegenstelling tot wat links nederland ons wil doen geloven. Meer dan de helft van onze economie bestaat uit overheid, dat is zelfs sinds eind jaren ’80 sterk gegroeid. Het heeft allemaal erg weinig te maken met een liberale samenleving.
   Ja er gaat veel mis, er zijn graaiers en neem nu maar van me aan dat ik net als jij die mensen wil aanpakken. Graaiers zijn ook van alle partijen, als je dat niet wilt geloven stel ik voor eens te googelen op de directeuren van corporaties die in het nieuws zijn gekomen de afgelopen jaren. Stuk voor stuk zijn ze PvdA lid. neemt niet weg dat er ook VVD-ers zijn geweest die zich misdragen hebben. Aanpakken die mensen! >3ton verdienen bij de (semi) overheid is absurt!
   Je zegt dat je verfent VVD stemmer bent geweest. Wat waren de argumenten om VVD te stemmen toendertijd als ik vragen mag?

   (in antwoord op Wilfred Degens)
 2. uknowme

  links heeft er geen enkele baat bij de onderkant van de samenleving echt te helpen. Dat holt namelijk het eigen electoraat uit. Als deze mensen het beter gaan krijgen is de kans klein dat ze nog links blijven stemmen. Socialisten maken ja afhankelijk, liberalen maken je onafhankelijk. Jij mag kiezen…

  • Wilfred Degens

   Máken je afhankelijk?????? Dat bén je al door veelal trieste omstandigheden en vooroordelen binnen deze egoïstische maatschappij. Lelijk en niet al te slim geboren maakt hele volksstammen in ons liberale landje KANSLOOS !!! Daar wel eens aan gedacht? Nee, natuurlijk niet, want dat past de liberale filosofie van de elitaire onafhankelijken niet. Die zijn alleen maar gefocust op, ten koste van alles en iedereen, hun geld bij elkaar te houden.
   Het gaat hier om de mentaliteit meneer uknowme! Of gaat dit boven uw golfpetje? Nou, niet boven de mijne! Ik kies dus voor eerlijk delen en dan ben ik zelf ook de l*l .Maar ik zal beter slapen met mijn geweten.

   (in antwoord op uknowme)
   • uknowme

    Dag wilfred
    Ik ben niet elitair, mijn ouders zijn en waren niet rijk. Onze maatschappij maakt niemand kansloos.We leven in een land waar we, gelukkig, allemaal goed onderwijs kunnen volgen, en waar iedereen meer dan eens zijn of haar kansen krijgt.
    Ja er zijn veel mensen die het een stuk minder hebben als ikzelf al ben ik zeker geen grootverdiener. En ja ik vind het een goed systeem dat we in Nederland sociale voorzieningen hebben en dat ikzelf hiervoor meer belasting betaal dan iemand die minder verdiend.
    Wat ik niet goed vind is dat onze sociale voorzieningen in de praktijk ervoor zorgen dat werken in veel gevallen nauwelijks loont. De armoedeval is groot en wordt nog vergoot in de grote steden door aanvullende gemeentelijke bijdragen en uitkeringen. Dat zorgt ervoor dat mensen blijven zitten waar ze zitten, dat zorgt ervoor dat er in Nederland groepen mensen zijn die werken en netto veel minder overhouden dan mensen die van een uitkering leven. Dat kan en mag nooit de bedoeling zijn van sociale voorzieningen. Eerlijk delen, beste Wilfred, staat niet gelijk aan altijd vechten voor 1% stijging van de uitkeringen. Eerlijk delen is ook mensen laten zien dat werken loont.
    Er zijn wel degelijk mensen die niet in staat zijn om te werken als gevolg van ziekte, invaliditeit etc. Voor deze mensen die ECHT afhankelijk zijn van een uitkering zou ik de uitkeringen graag willen verhogen. Alle andere, die wel kunnen werken hoeven niet afhankelijk van het systeem te zijn.
    De overheid is niet de oplossing voor alles, zelfs partijen die vinden dat dit wel zo is zorgen er niet voor dat jij je kansen pakt, dat moet je echt zelf doen beste Wilfred. Als jij jezelf afhankelijk van het systeem voelt , dan onderschat je toch jezelf zou ik zo denken. Jammer

    (in antwoord op Wilfred Degens)

Reacties niet toegestaan