Theorie van Wilders: Samsom wint dankzij de PVV

In de peilingen staat de PVV op fors verlies, maar Geert Wilders zegt in De Telegraaf dat een deel van zijn aanhang niet aan opiniepeilers durft te zeggen PVV te gaan stemmen. En Wilders zou gelijk kunnen hebben: ook in 2010 haalde hij veel meer zetels dat voorspeld. Een groot deel van de geheime aanhang zegt hardop VVD te stemmen en stemt feitelijk PVV. Gevolg: Rutte lijkt groter in de peilingen dan hij is, en Samsom gaat winnen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Ik denk eerder dat de pvda mogelijk wint omdat de VVD schaamteloos de belasting verhoogd heeft.
  Of misschien omdat ze bergen geld de bodemloze Europese put in gegooid hebben.
  Je kan niet roepen “de belasting moet omlaag”, “minder regeltjes”, “schuld los je niet op met meer schuld”, en vervolgens het tegenovergestelde doen.
  Het heeft iets te maken met waar een partij voor staat, dat je sommige dingen als niet onderhandelbaar bestempeld, ruggegraat heet dat.
  Partijen die in een kabinet gezeten hebben zie je 1 voor 1 hun ziel verkopen, zogenaamd in landsbelang.
  Zo had je D66 met hun kroonjuwelen, de pvda met voormalig premier Kok en zijn “duivelse dilemma”, en nu de VVD met hun forensentaks.

 2. jantje uitnederland

  Die foto kan beter vervangen worden door een portret van Samsom.
  Per slot van rekening is Samsom 10 keer gearresteerd.
  Een oude vos verliest wel zijn haar maar niet zijn streken is op Samsom letterlijk en figuurlijk van toepassing.
  Wilders WORDT bedreigd door extremisten, maar hij is zelf geweldloos.

  • Mo Meta

   Een arrestatie zonder context zegt niks Jantje uit Nederland. Mandela is niet alleen gearresteerd maar heeft ook 25 jaar vast gezeten. Samsom is gearresteerd maar heeft geen strafblad en heeft dit gedaan om zijn ideologie. Hoeveel politici kunnen nu nog zeggen dat ze bereid zijn om te vechten voor de goede zaak?

   (in antwoord op jantje uitnederland)
 3. Erwin Kwakkel

  Als je kiezers zich al schamen om op bij een peiling toe te geven dat ze PVV stemmen dan moet het wel een foute partij zijn lijkt me….

 4. Dead Silence

  Heb Wilders gezien van het weekend. En ook met eigen ogen gezien hoe hij bestaansrecht heeft. Hij werd uitgescholden en bedreigd door bebaarde en andere godsdienstige kruisvaarders recht voor mijn ogen, personen die Geert bestaansrecht geven. De man heeft geen leven meer, continue met 10 kleerkasten om zich geen, overal politie, op de grond en in de lucht. Dat is de vrijheid hier, die van de PvdA, etc.

  • Mike Philippens™

   Volgens mij draai je de zaak om. Greet gooit wanneer ie de kans krijgt een emmer stront over die mensen heen en mag alles over hen zeggen in het kader van vrijheid van meningsuiting. Maar owé als die mensen hun mening over hém uiten. Dan zijn het ineens bebaarde kruisvaarders… Erg vaag.

   Als ik jou de huid vol scheldt en voor van alles en nog wat uitmaak, blijf je zeker heel vriendelijk naar me lachen?

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan