Gerdi Verbeet neemt donderdagochtend de rol van de koningin

Voorzitter Gerdi Verbeet van de Tweede Kamer wil de dag na de verkiezingen het initiatief nemen bij overleg over de formatie. Ze heeft de fractievoorzitters uitgenodigd voor telefonisch overleg op donderdagochtend, zo meldt de NOS. Afhankelijk van de uitkomst van de telefoongesprekken kan 's middags overleg volgen met alle fractievoorzitters gezamenlijk. Verbeet heeft de fractievoorzitters uitgenodigd omdat die niet meer naar koningin Beatrix gaan. De Tweede Kamer besloot eerder dit jaar zelf het initiatief te nemen bij de kabinetsformatie.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Conformer

  Ze worden steeds gevaarlijker en we blijven ze maar accepteren onder het mom van “vrijheid van meningsuiting” (die ze overigens anderen niet gunnen).

 2. Bob Lagaaij

  Soms waan ik me – als geschiedensliefhebber; wetend dat historie zich nooit 1 op 1 herhaalt – in de jaren ’30.
  Geldgebrek, elite-angst, simplisme: het klimaat is rijp voor autoritaire structuren. Niet met ‘n snorretje, een microfoon,volle stadions en apenpakkies maar met een i-pad.
  Ik hoop dat ik 100 procent ongelijk heb, maar ben er niet zeker van.

 3. Erwin Kwakkel

  De voorzitter is ook niet democratisch gekozen dus wat nu het voordeel is om de Koningin uit dit proces te zetten is mij nog steeds een raadsel.

Reacties niet toegestaan