Koplopers VVD en PvdA vergroten voorsprong; Pechtold en Roemer zakken verder terug

Vergeleken met afgelopen vrijdag blijven de twee koplopers verder op hun concurrenten uitlopen: PvdA +3 naar 35, VVD +2 ook naar 35. En waar komen die zetels vandaan? Van D66: -2 naar 11 zetels en SP: -3 naar 20. Aldus de laatste peiling van Maurice de Hond. In deze cijfers is nog niet de anti-PvdA-actie van ZZP-ers verwerkt. De verschuivingen zijn - als je een paar weken terug kijkt - ongekend. De astronomische stijging van de PvdA: meer dan een verdubbeling van 15 naar 35 zetels. En er is de vrije val van de SP van 37 naar 20 zetels.  Ook dramatisch is de daling in de peiling van D66 (van 18 naar 11 zetels: de slogan 'En nu vooruit' maakt Pechtold niet waar) en GroenLinks van (8 naar 4). De PVV houdt zich - na een forse daling - goed staande. Alles wijst op een krachtmeting tussen VVD en PvdA. Dat zie je terug in de voorkeur voor het premierschap: Samsom (44 procent) ligt iets voor op Rutte (42 procent). De grote inhaalrace van de PvdA is wel voorbij. Voor het weekeinde leek het  erop  dat de PvdA de VVD voorbij zou streven. Dat is niet gebeurd. Woensdag brengt de beslissing over  'wie wordt de grootste?'.    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bob Lagaaij

  Moeten we eigenlijk nog gaan stemmen?

 2. Ineke de Wild

  Zie het antwoord van Samsom,op het internet.
  Er zijn allerlei schijconstructies waar door niet zzpers misbruik van wordt gemaakt waardoor se juist hun baan kwijt raken. dat moeten gestopt worden, de PVDA hebben andere tegemoetkomingen voor zzpers.

 3. Ineke de Wild

  Zie het antwoord van Samsom, op het internet.
  Er zijn allerlei schijconstructies waar door niet zzpers misbruik van wordt gemaakt waardoor ze juist hun baan kwijt raken, dat moeten gestopt worden, de PVDA hebben andere tegemoetkomingen voor zzpers.

 4. rik_c

  Nou we gaan het zien morgen. Iedereen vergeet dat dit peilingen zijn en niet de echte verkiezingsuitslag (afschaffen die onzin, iig. de weken voor de verkiezingen, als je het mij vraagt).

Reacties niet toegestaan