Samsom vlak voor de verkiezing ineens in grote problemen

Er zijn 700.000 zzp'ers. En die worden zich vandaag allemaal ineens bewust van het feit dat de PvdA hun inkomen gaat beknotten. Verdekt opgesteld in de berekeningen die zijn overgelegd aan het CPB blijkt dat Samsom c.s. 800 miljoen gaan korten op de inkomens van zzp'ers. Inmiddels komen de zelfstandigen in protest op internet. De site zzpboete.nl, een initiatief van een D66-raadslid uit Utrecht, is inmiddels door tienduizenden mensen bezocht. Er zijn meer dan 700.000 zzp'ers in Nederland, samen goed voor ongeveer 10 zetels. Volgens Johan Marrink van de stichting ZZP Nederland getuigt het PvdA-plan van minachting voor de zzp'er. In NRC Handelsblad zegt hij: 'Het lijkt erop dat de PvdA de zzp'ers wil beboeten voor hun inzet en durf om zelf voor een eigen inkomen te zorgen.'

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. sveva

  Het zou mooi zijn als de onderzoekende journalist ook even aangeeft dat de betreffende D66er zijn huiswerk niet heeft gedaan, een berekening gebruikt die niet klopt, geen context schetst, en vooral heel mooi oreert (op papier dan).

 2. Din Boekestijn

  Het raakt niet alleen zzp’ers maar alle zelfstandigen met eenmanszaak of Vof. Mkb’ers, boeren,tuinder,vissers etc… deze hebben aan de zogenaamde compensatiemaatregelen voor zzp’ers helemaal niets

 3. Apex

  Ayn Rand wordt met liefde door Samson in de realiteit gebracht.
  800 miljoen afpakken van hen die de klappen van de crisis op de arbeidsmarkt hebben opgevangen. Die geen recht op solidariteit, uitkering, arbeidsongeschiktheidsverzekering of hypotheekgarantie etc, hebben
  De PvdA mag dan op enorme winst staan, heb blijven de infame dieven die ondernemers lokaal en landelijk leegstelen, die ze al decennia zijn.

 4. ktxs

  Als zelfstandige zonder personeel ben ik achter de feiten aangegaan en het ligt iets subtieler dan die meneer van D66 rondbazuint.

 5. Cornelis Berend

  Zzp’ers zouden eigenlijk zza-ers moeten heten: zelfstandige zonder arbeiders. Dat maakt meteen de relatie duidelijk met de PvdA: geen!

 6. Conformer

  Wat een wanhopige poging om de PvdA zwart te maken.

 7. Koos_Koets

  Als ZZP’er betaal ik al jaren WW-premie. Als zelfstandige heb ik echter geen recht op een WW-uitkering mocht dat nodig zijn.
  Wil de Samsom zo vriendelijk zijn deze ongelijkheid ook meteen even te repareren.
  Bij voorbaat dank.

Reacties niet toegestaan