‘Nu doet u het weer’: die ene zin die alles veranderde

Het beginpunt van de overwinning van Diederik Samsom kan op de seconde worden vastgesteld. Op 26 augustus hield RTL een debat dat - nogal mal - het premiersdebat heette. Diederik Samsom had voor die avond iets voorbereid. Als Rutte weer zou liegen, dan had hij wat. 'Nou doet u het weer,' zei hij tot drie keer tegen Rutte die van schrik ging stamelen. Het type aanval was geleend van Ronald Reagan, die met 'there you go again' Jimmy Carter aan het stamelen bracht. Sinds dat zinnetje 'nu doet u het weer', hangt aan Rutte de geur van oplichterij. En Samsom was de man die de leugenaar ontmaskerde. Vanaf dat moment ging het steeds beter, kreeg Samsom de pers op zijn hand, was de overwinning begonnen. Hij stond op 18 zetels, het werden er 40.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Swiebertje/12-9-12

  De media wordt gewoon gefinancieerd door de elite. Roemer is in de pers de grond ingeboord.
  Niks negatiefs over Samsom.
  Pas toen Rutte in de gaten had dat het gevaar van zijn oude rivaal komt schoot die hetzelfde verhaaltje, maar dan wat milder, op Samsom af.

  Geen Piratenpartij.
  De meerderheid in Nederland is voor de EUssr.

 2. Swiebertje/12-9-12

  ZE hebben het weer gedaan !

 3. Piet Kuipers

  De uitslag was vooraf al bekend. Niet voor niets kwam Rutte terug van de Bilderbergconferentie met een houding van ‘mij kan niets meer gebeuren’.

 4. Rinus57

  Vandaag is iedereen zeer rustig en uit het veld geslagen op WIK .
  De PVV bashers zijn op hun wenken bediend , de staatsmedia heeft zijn sloperswerk gedaan, de SP is tot stilstand gekomen van wat zij waren , nu gaan wij zien hoe snel de bevolking zich genaaid voelt en toch o zo dom gestemd hebben .
  ESM gaat fluitend zijn gang en de eurofielen stemmers zien hun spaartegoeden verdampen door inflatie omdat het ESM zo nodig de zuidelijke landen gaat steunen.

 5. RhodBerth

  Nonsense, uit de debatten bleek gewoon dat Roemer geen premierskandidaat was ivm lichtgewicht. Toen ging links op Samsom stemmen. Het enige dat Samsom moest doen was geen fouten maken en er premier waardiger uitzien dan Roemer, en dat deed hij prima, maar hij won er niet mee. Rutte won.

Reacties niet toegestaan