Prognose: VVD wordt de grootste

Volgens de exitpoll van de NOS/RTL wordt de VVD  nipt de grootste. De VVD haalt volgens de eerste prognose 41  zetels, de  PvdA 40  zetels. Zoals verwacht blijft de SP (15  zetels) ver achter bij deze twee koplopers. De torenhoge score in de peiling van een paar weken geleden (37 zetels) kon SP-leider niet vasthouden. Harde klappen krijgen verder het CDA (van 21 naar  13  zetels) en GroenLinks (van 10 naar 4).  PVV-leider Geert Wilders beloofde een onverwachte winst. Dat is hem niet gelukt. Integendeel. Hij daalt van 24  zetels naar 13  zetels. Een dramatisch verlies. Opvallend: 50Plus  gaat in een keer naar 3 zetels. Dit is de prognose die in de loop van de avond steeds zal worden bijgesteld. --------------NU in Tweede Kamer:       PROGNOSE NU:-------------------------- VVD                        31                                       41 PvdA                      30                                       40 PVV                        24                                       13 CDA                       21                                        13 SP                          15                                         15 D66                       10                                        12 GroenLinks         10                                          4 ChrUnie                 5                                          4 SGP                        2                                          3 PvdDieren            2                                          2 50Plus                  0                                          3

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. AAFJE

    Het woord prognose kan ik bijna niet meer zien, lezen of horen. Nog een paar uur en we weten het zeker! Ongetwijfeld zal alles anders zijn dan de voorspellingen en de prognoses en morgen gaan de partijen aan de slag en krijgen we een coalitie waarbij elke partij (recht en links) weer flink inlevert op gemaakte verkiezingsbeloften.

  2. Dead Silence

    Simpel SP=> PvdA, PVV=> VVD, dus gelukkig is men naar het midden geschoven. Neemt niet weg dat ik alergisch ben voor rood.

Reacties niet toegestaan