De totale afgang van Wilders. Hij gokte en verloor. Definitief

De ondergang van Wilders zal vandaag en morgen wereldnieuws zijn. Toen Geert Wilders besloot dat er nieuwe verkiezingen zouden komen door het kabinet op te blazen, was dat in de veronderstelling dat hij die verkiezingen zou winnen. En misschien wel de grootste partij zou worden, en dan, wie weet. De cocktail van vreemdelingenhaat, biefstuk socialisme en anti Euro-praat zou hem helpen overwinnen. Hij begon met 1. Haalde in 2006 9 zetels, in 2010 25, dus het werd tijd voor de eindoverwinning. Het werd niks. Het werd zelfs minder dan in de peilingen. Nu er echt crisis is trappen minder mensen in de praatjes van Wilders dan toen het nog goed ging met het land. Kennelijk vinden ex-PVV-stemmers dat ze zich de luxe van hun proteststem niet meer kunnen permitteren. Er zal, nu het slecht gaat, nog meer ruzie komen. En afsplitsingen. Boer Koekoek ging van 1, via 6 en 9 naar vele splitsingen, ruzies en tenslotte 0 zetels.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  “…Zonder LowLands hadden we Flevoland allang weer onder laten lopen….”

  Behalve dan dat een groot deel van de voedselproductie van Nederland daar plaatsvindt. Maar misschien denkt de schrijver dat brood en melk uit een fabriek komen…

 2. JAK Noordzij

  Er is een kans dat W. en zijn groepies feller van toon zullen worden, maar goed dat deze partij krimpt.

 3. malky

  voorlopig evengroot als cda en groter dan d66.
  de ondergang…. waar zit je verstand.

 4. Stiefeltje

  Voorlopig is dit de grootste winst. Weg met die xenofobe maniak en z’n criminele vazallen. Het zal de komende tijd nog heel wat leedvermaak opleveren de verzuurde en verbitterde reacties van zijn volgelingen te lezen.
  Doortrekken die beschimmelde kliek

 5. Apex

  Vermorzeld is de tweestrijd van hét moment.
  Net als de andere partijen.
  Niet eens zo gek, 2 jaar geleden gebeurde de SP hetzelfde met een verlies van 10 zetels.
  En daar naast: de breker betaald. Wilders is zelf verantwoordelijk voor de totstandkoming van paars.
  Velen vergeven hem dat niet licht.

 6. Genuine_Defector

  De PVV is afgeschreven. Niemand wil ooit nog zaken met ze doen.

  Het enige wat je nog zult horen van ze, is het kenmerkende lage gebrom en onduidelijke gemor vanuit de PVV-hoek en verder natuurlijk het welbekende slaan en roffelen op de tafels door Bosma en zijn bende als Wilders achter het katheder tegen een verder lege of ongeïnteresseerde kamer tekeer gaat. Voor de rest hoort niemand ze meer.

 7. Kansler

  Aan beide zijden van links en rechts zien we dat zowel PVDA als VVD de partijen leeggegeten hebben. Met name naar aanleiding van de peilingen, vond dat zijn hoogtepunt in deze verkiezingsuitslag. Het was kiezen voor Samson of Rutte als minister-president. De partijprogramma’s staan dus ook lijnrecht tegenover elkaar, welk een formatie erg moeilijk zal maken, maar een rechtlijnige keus voor de kiezer. Partijen waarvan men op voorhand weet, zoals CDA, SP, PVV, GL, dat deze weinig in de melk te brokkelen zullen hebben, worden daarbij gepasseerd. Nu tellen individuele belangen, hypo-aftrek, reiskosten, zzp belasting, zorgtoeslag, ontslagrecht etc. Zie het afglijden van de SP waarvan toch iedereen wist dat ze nooit regeren zouden. (tov de peilingen natuurlijk). Discutabel of peilingen moeten of mogen dus. Een proteststem a la Wilders, SP of GL is dus niet zo verstandig. Trouwens, regerende partijen verliezen doorgaans zetels, dat dit nu niet zo is, laat duidelijke aftekeningen zien van een verdeelde bevolking in twee kampen. Wel een kwalijke zaak dat Nederland nu pro-Europees gestemd zou hebben volgens buitenlandse media. Dan mag er toch wel een referendum over Europa komen, niet dan? Kijk de portomowalled is uiteindelijk het belangrijkste, dan kies je ervoor je belangen te beschermen, de rest komt dan op een tweede plan.

 8. gerrit52

  hij komt weer terug.
  maar het meest misselijke vond ik de toespraak van sap. om van te kotsen.
  ze vergeet wel dat de pvv nog wel een heel stuk groter is dan haar gevaarlijke groenlinks.

Reacties niet toegestaan