Henk Kamp wordt ‘verkenner’ naar nieuw kabinet

De Tweede Kamer wil dat een verkenner voorbereidingen gaat doen voor de formatie. De fractievoorzitters hebben in een gesprek met Kamervoorzitter Verbeet afgesproken daarvoor minister Kamp (VVD) te vragen. Ze hebben dat gedaan op voorstel van VVD-leider Rutte. Kamp is ervaren, ook als minister in Paars, en geniet het vertrouwen van rechts. De verkenner gaat met alle fracties praten over de opdracht aan een informateur. Volgende week donderdag houdt de nieuwe Tweede Kamer een debat over de formatie en dan moet de verkenner zijn gesprekken hebben gevoerd.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Uilenspiegel

  Kamp, nog erger dan Geert, wens ik veel succes: PVVD + CDA = 69.
  Het gaat niet meer over rechts. Hoezo is de winst van de VVD een bewijs van steun aan het gevoerde beleid: echt niet of je moet niet kunnen rekenen. Ben wel benieuwd of de PVDA linksig blijft of niet.

  • marianne martens

   Ja, inderdaad veel erger dan de ergste figuren rond het Torentje. Deze man van “Stature” stelt me erg gerust als verkenner, toch nog een term uit het leger.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
 2. Templein

  Wat een griezelig begin. Een politicus nog volop in bedrijf, heeft geen reflecterende afstand.
  Hoe weten wij of hij niet alvast afspraakjes maakt met zijn huidige coalitiepartner van het CDA? ‘Als jij toezegt met ons hierin mee te gaan, dan krijgen jullie dit en dat. Als je maar aanschuift bij ons en die gevaarlijke rooien.’ En dan de PvdA voor het blok zetten bijv.

 3. Jannie Ooms

  Henk Kamp: een keiharde en onbuigzame man. De man van de regels. Net een emmer room: hoe harder je roert, hoe stijver hij wordt.

  Is Henk de voorbode van een guur, rechts klimaat? Laten we hopen dat de PvdA en, desgevraagd, het CDA, nog voor enig mededogen zorgen.

Reacties niet toegestaan